Προς το περιεχόμενο

triton extreme s/p dif


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θα ηθελα να μου πει καποιος αν γνωριζει τι ειναι αυτο πισω απο το triton extreme που γραφει s/p dif και σε τι χρησιμευει..ελληνικο manual για το extreme υπαρχει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψηφιακη εισοδος ή εξοδος(αναλογα αν γραφει in ή out). συνδεεται με οπτικη ινα(toslink) ή rca καλωδιο(coaxial).

 

αν εχει η καρτα σου γλιτωνεις απο θορυβο λογο καλωδιου στα σιγουρα.

Presets Suck!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

S/PDIF = Sony Philips DIgital InterFace, συνοπτικά το consumer πρότυπο του AES/EBU. Η ψηφιακή είσοδος/έξοδος S/PDIF στο Extreme είναι TOSLINK, δηλαδή οπτική ίνα (φυσικά υπάρχει και ομοαξονικό SP/DIF όπως είπε ο Shadowalker) και είναι στα 48KHz.

 

Ελληνικό manual γιοκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 8 χρόνια αργότερα...

Ψάχνοντας γύρω από το S/PDIF, έπεσα σε ένα παλιό θέμα εδώ, οπότε καλύτερα ας γράψω εδώ από το να ανοίξω καινούργιο θέμα.

 

Παρατηρώντας την έξοδο S/PDIF από το Korg Triton Studio συνθ και την είσοδο επίσης S/PDIF από την κάρτα ήχου Lexicon Omega, σκέφτηκα μήπως μπορώ να συνδυάσω αυτά τα δύο, προκειμένου να πάω ένα βήμα παραπέρα αποφεύγοντας την μετατροπή ήχου analog to digital από το συνθ στην κάρτα ήχου, να περνάει δηλαδή κατευθείαν ψηφιακό σήμα χωρίς μετατροπή.

 

Ύστερα από googling, μάλλον καταλαβαίνω ότι είναι ανέφικτο, γιατί το Triton Studio βγάζει το ψηφιακό σήμα με οπτικό καλώδιο* (τύπου toslink αν καταλαβαίνω καλά), ενώ η κάρτα ήχου δέχεται rca. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να τα συνδυάσω;

 

*από το εγχειρίδιο χρήσης διαβάζω αυτά:

S/P DIF OUT(MAIN) jack

This is an optical type S/P DIF format (IEC60958, EIAJ CP-1201) digital output jack. It outputs a digital version of the same audio signal as the AUDIO OUTPUT (MAIN) L/MONO and R jacks, at sampling rates of 48 kHz or 96 kHz (☞PG p.138). Use an optical cable to connect this to the optical digital input jack of a DAT or MD, etc. The [VOLUME] slider does not adjust the output level of this jack.

 

Genius begins great works; labor alone finishes them... -- J. Joubert

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Υπάρχουν μετατροπείς για να κάνεις αυτή τη σύνδεση (οπτικό σε ψηφιακό RCA). Κάνε μια αναζήτηση για "toslink to digital coax". Προσοχή, υπάρχουν και μετατροπείς από toslink σε αναλογικό RCA αλλά εσύ δεν θέλεις κάτι τέτοιο.

 

Οι 2 βασικοί λόγοι που θα θέλεις να κάνεις τη σύνδεση είναι:

 

1) Δεν θα έχεις θόρυβο από παρεμβολές που συνήθως επηρρεάζουν τις αναλογικές συνδέσεις.

 

2) θέλεις να εξάγεις τον ήχο του Triton όπως ακριβώς βγαίνει από τη μηχανή ήχου χωρίς να "χρωματίζεται" ή να επηρρεάζεται καθόλου από την μετατροπή για την  αναλογική έξοδο. Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ακούσεις διαφορά βέβαια. Προσωπικά, χρησιμοποιώ μερικές φορές την ψηφιακή έξοδο του Fantom-X (δίνει απευθείας coaxial) σε περιπτώσεις που γράφω κάτι στο σπίτι για να το στείλω στο studio και θέλω να είναι όσο πιο καθαρό γίνεται, χωρίς να το επηρρεάζει ο υπόλοιπος εξοπλισμός μου.

If at first you dont suceed, then skydiving is definitely not for you.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου