Προς το περιεχόμενο

Τι ειναι οι rectifier tubes?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

κανουν την γνωστη ..ανορθωση.. :P ;D

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Rectifier

 

αλλες φορες η ανορθωση γινεται απο λυχνιες και αλλες φορες απο ...."διοδια " ;) ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αλλες φορες η ανορθωση γινεται απο λυχνιες και αλλες φορες απο διοδια  ;)

 

Tέτοια;

 

<a href="http://picasaweb.google.com/bloody.sunday77/UntitledAlbum04/photo#5180263164330151074"><img src="http://lh6.google.com/bloody.sunday77/R-P95tjwjKI/AAAAAAAAAT8/Qfg2MIRlWEs/s800/alloi%20tropoi%20plhrwmhs%20sta%20diodia.JPG.jpg" /></a>

 

Ελπίζω η ανόρθωση να μην γίνεται με τους... άλλους τρόπους πληρωμής* .  ;D  ;D :D  :D

 

 

 

 

* Εν πάσει περιπτώσει, κάποια... ανόρθωση θα γίνεται και με αυτό τον τρόπο, απλά όχι αυτή που βρίσκουμε στους ενισχυτές. Αλλά και πάλι, μόλις βλέπω μερικούς ενισχυτές, πάλι νιώθω μια... άλλη ανόρθωση.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Πάντως, παλιότερα έχω ακούσει κι εγώ τον όρο "διόδιο ημιαγωγού" γι αυτό που ονομάζουμε απλά "δίοδο" .

Μια λίγο geeky παρατήρηση: "Δίοδος" είναι το ηλεκτρονικό στοιχείο που επιτρέπει τη διέλευση του ρεύματος σε μία φορά (ορθή πολωση) ενώ δεν επιτρέπει τη διέλευση στην ανάστροφη. Η δουλειά αυτή μπορεί να γίνει και με λάμπες και με ημιαγώγιμα στοιχεία. 

 

Σε σχέση με το ερώτημα του prog13.

 

Τα κυκλώματα των ενισχυτών (και των προενισχυτών) χρειάζονται συνεχή τάση.   Η τάση που παρέχεται από το δίκτυο (πρίζα) είναι εναλασσόμενη. Η μετατροπή της εναλασσόμενης σε συνεχή γίνεται με ένα κύκλωμα που περιλαμβάνει διόδους (είτε λάμπες είτε ημιαγωγούς) και πυκνωτές. Το κύκλωμα αυτό είναι το κύκλωμα "τροφοδοσίας" του ενισχυτή.

 

Η βασική διαφορά βρίσκεται στο γεγονός ότι τα τα τροφοδοτικά με λάμπες δεν είναι τόσο αποδοτικά όσο τα τροφοδοτικά με ημιαγωγούς με αποτέλεσμα όταν καλούται να χορηγήσουν πολλή ισχύ να ρίχνουν λίγο την τάση τους (sag). Αυτή η "ατέλεια" πολλές φορές ακούγεται ευχάριστα καθώς προσφέρει ένα φυσικό κομπρεσσάρισμα. (Όπως π.χ. ο ψαλιδισμός από τις λαμπες: Αν και "ατέλεια", ακούγεται ευχάριστα).

Και πάλι, δεν υπάρχει κανόνας στο τι ταιριάζει καλύτερα κατά περίπτωση.

 

Υπάρχουν λαμπάτοι ενισχυτές με solid state τροφοδοτικό που προσομοιώνουν αυτό το γονάτισμα (sag) με χρήση παθητικών στοιχείων (αντιστάσεις-πυκνωτές), όπως για παράδειγμα οι μικροί (ΑC15) VOX.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις αλλά θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι ακόμα που είχα ξαναρωτήσει αλλά δεν πήρα σαφείς απαντήσεις.Τι είναι οι driver tubes?

Fender Jazz Bass+Spector=bass

Ampeg+Mesa/Boogie=amp

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου