Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για TRITON CLASSIC


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σας παιδια ειμαι καινουργιος στο Forums ειμαι κατοχος του triton classic εχω καπιες αποριες. βαζοντας την δισκετα στο οργανο πως μπορω να ακουσω τους ηχους απο τα pcg πρην τους φορτοσο το εψαξα και δεν μπωρεσα να το βρω μηπος εχη καπια ρυθμιση απο το Glopal ??? Με τα sampers τη μπωρο να κανω που δεν εχω scsi ηπαρχη καπιος αλλος τροπος εκτος της δισκετα.Κατη ακουσα για zip drivers τη ακριβος ειναι.Πηρα μια ram 32mb τη εβαλα δηπλα σαυτη που ειχε την βλεπη σαν 16mb τη παιζη ρε παιδια μηπως μου πουλησε παραμηθη ο τυπος που την αγορασα ?παιδια τωρα το πηρα το οργανο μεταχηρηζμενο. Να περνατε καλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα

 

Αναφερόμενος στα Programs, σε Triton Extreme και Studio μπορείς να ακούσεις τους ήχους χωρίς να χρειάζεται πρώτα να τους φορτώσεις στο όργανο. Δεν ισχύει το ίδιο για τα Combi καθώς δεν είναι ήχοι άλλα πληροφορίες που συνδιάζουν μέχρι 8 ήχους από τους ήδη περασμένους στο όργανο δημιουργώντας έτσι έναν νέο. Εξ' ορισμού λοιπόν καταλαβαίνεις ότι για να ακουστούν τα Combi, θα πρέπει αφου φορτώσεις τα ίδια να φορτώσεις όλους τους ήχους από τα Programs που περιέχονται στο ίδιο αρχείο.

 

Στο θέμα μας τώρα! Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις είναι εξαιρετικά απλά. Πας media, διαλέγεις το αρχείο που σε ενδιαφέρει, μπαίνεις στα programs, επιλέγεις τράπεζα, και βλέπεις τη λίστα με τους ήχους που περιέχονται σε αυτή. Πατώντας κάθε φορά στον ήχο και παίζοντας στο κλαβιέ θα έχεις τη δυνατότητα να τον ακούς. Δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει για Classic, δε χάνεις όμως τίποτα να το δοκιμάσεις και να μας ενημερώσεις. Μπορεί το συγκεκριμένο θέμα να ενδιαφέρει και άλλα μέλη του Noiz.

 

Να σημειώσω ότι η παραπάνω διαδικασία, αν τελικά είναι εφικτή στο Classic, ισχύει μόνο για ήχους που βασίζονται σε δείγματα της Rom του οργάνου ή στην επέκταση Moss, αν την έχεις εγκατεστημένη στο μηχάνημα σου. Δεν μπορείς δηλαδή να ακούσεις ήχους που βασίζονται σε δείγματα που έχει περάσει κάποιος άλλος στο όργανο.

 

Σίγουρα η δισκέτα δε θα σε βολέψει για να φορτώσεις samples, καθώς χωράει δεδομένα μεγέθους μέχρι 1.44ΜΒ. Δηλαδή για να φορτώσεις ένα αξιοπρεπές set με samples θα σου πάρει ώρες και μην ξεχνάς ότι αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται κάθε φορά που κλείνεις και ανοίγεις το όργανο. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει, μονόδρομος είναι η εγκατάσταση της επέκτασης SCSI την οποία μπορείς να βρεις μόνο μεταχειρισμένη πλέον σε τιμή γύρω στα 100Ε. Το Zip Drive που αναφέρεις είναι αποθηκευτικό μέσο. Σαν δισκέτα φαντάσου άλλα με μεγαλύτερη χωρητικότητα. Αυτό μπορεί να συνδεθεί με το συγκεκριμένο triton μόνο μέσω θύρας SCSI, όμως αν τελικά καταφύγεις στη λύση του SCSI θα σου πρότεινα να βρεις ενα εξωτερικό CD-Rom SCSI. Γράφεις το CD σου από pc, το βάζεις στο Cd-Rom που είναι συνδεδεμένο με το Triton και τέλειωσες.

 

 

Για τις μνήμες τώρα.... Αν κάτα την εκκίνηση εντοπίζει κανονικά δύο μνήμες Ram και γράφει στα στοιχεία τους ότι είναι 16ΜΒ και οι δύο, έπεσες σε απατεώνα. Αν βλέπει μόνο τη μία, ενδεχομένως να μην έχεις τοποθετήσει σωστά την καινούρια. Κοίταξε το!

 

Έχεις SH2000 ρε θηρίο ή απλά είσαι θαυμαστής του και έβαλες τη φωτογραφία;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για σου φυλλε μου kerkiras δεν έβγαλα άκρη βλέπω τους ήχου prog στην λίστα αλλά δεν μπορώ να τους ακουσω.Για τα samlper έχω ήχους μεγαλύτερους από 1.44mb και δεν μπωρο να τους φορτώσω με δισκέτα βασικά μου άρεσε πολλή ο σκλαβιές από αυτό το όργανο διαφορετικά θα είχα πάρει κάτι πιο καινουργιο.Το sh-2000 το έχω φυλλε μου δες αν θες στο youtube filippas sh-2000.Ευχαριστο που μου απάντησες τα λέμε.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σου εστειλα pm(προσωπικο μηνυμα)Ανοιξε τα μηνυματα σου να το δεις.Αληθεια ποσο το πηρες το οργανο γιατι σκεφτομαι να το δωσω?

 

(DRGs)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επομένως στο Classic δε γίνεται να τους ακούσεις χωρίς πρώτα να τους περάσεις...

 

Συμβαίνει το ίδιο και στο LE, το είχα πιο παλιά και τους περνούσα όλους για να τους ακούσω...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ok.ευχαριστω παιδιά φυλλε DRGs το όργανο τοπηρα πριν τρεις μήνες 500euro είχε τα χάλια του κάτι πλήκτρα volume χαλαζμενα.Με λίγα λόγια ήταν δουλεμένο, μου έκατσε το πλήκτρο για αυτό ψάχνομε τώρα για scsi αξηζη τον κόπο είμαι σε δηλημα γιατί το όργανο είναι παλιό..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν θες να το δουλέψεις με samples το SCSI είναι η μοναδική σου λύση...

 

Το αν αξίζει τον κόπο είναι δικό σου θέμα, αν δεν έχεις άλλο Workstation/Sampler τότε για μένα αξίζει.

 

Σου έχω στείλει προσωπικό μήνυμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

filipas είσαι καλύτερος και απο εμένα στην ορθογραφία... ;D ;D

Ναι, η αλήθεια είναι ότι μια προσπάθεια για πιο ορθογραφημένα posts θα βοηθούσε πολύ. Τρόμαξα να διαβάσω τα posts αυτού του thread, υπήρχαν σημεία που διάβασα 3 φορές για να βγάλω νόημα... ::)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου