Προς το περιεχόμενο

SoundDiver απορια ????


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια εποχή χρησιμοποιούσα το πρόγραμμα με ενα φίλο μου για να φτιάξουμε ήχους για το Korg Z1.

 

Πάει καιρός από τοτε και δεν το έχω ξαναδουλέψει.

 

Σε γενικές γραμμές θα σου πω ότι πρόκειται για έναν πολύ καλό Editor με τον οποίο μπορείς να διαχειριστείς τις μηχανές σύνθεσεις (εικονικά μέσα από το περιβάλλον του υπολογιστή σου) πολλών γνωστών synths.

 

Για να γίνω πιο συγκεκριμένος...

 

Έχεις εσύ κάποιο hardware synth, το Z1 για παράδειγμα που ανέφερα και παραπάνω. Επειδή το menu του δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και επειδή η MOSS σύνθεση που χρησιμοποιεί είναι από μόνη της λίγο μπέρδεμα, είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείς ταλαντωτές, LFO, φίλτρα, Effects και τις μεταξύ τους συνδέσεις από το PC σου απ' το να το κάνεις στη μικρή πράσινη οθονούλα που φέρει το όργανο.

 

Αυτή τη διαδικασία μπορείς να την κάνεις για οποιοδήποτε synth.

 

Όταν κατεβάζεις το πρόγραμμα, υπάρχει μία βιβλιοθήκη που έχει κάποια στοιχειώδη μοντέλα διάφορων εταιριών. Στο internet όμως υπάρχουν updates για πολλά άλλα synth, αν αυτό που σε ενδιαφέρει δεν υπάρχει στην αρχική λίστα.

 

Ό,τι δημιουργήσες στο Sound Diver μπορείς να το ακούσεις εάν το synth σου είναι συνδεδεμένο μέσω midi με το PC. Σε καμία περίπτωση μην πάει το μυαλό σου ότι μπορείς να βγάλεις ήχο μέσα από το πρόγραμμα αν δεν έχεις συνδεδεμένο το synth στο οποίο δουλεύεις πάνω στο Sound Diver. Μιλάμε για Editor και όχι για VST.

 

Το σημαντικότερο βέβαια είναι οτι μπορείς να στείλεις και να πάρεις ήχους από το synth σου. Αυτό σημαίνει ότι όταν φτιάχνεις κάποιον ήχο το στέλνεις κατευθείαν στο όργανο μέσω SysEx. Mπορεί όμως ποτέ να μην μπεις σε διαδικασία επεξεργασίας των ήχων άλλα απλά να το χρησιμοποιείς για να στέλνεις ή να λαμβάνεις αρχεία από το PC στο synth σου.

 

Αν έχεις κάποια άλλη συγκεκριμένη απορία μη διστάσεις να ρωτήσεις, απλά θα πρέπει να το βρω, να το εγκαταστήσω και να το δουλέψω λίγο για να θυμηθώ τις λειτουργίες του.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου