Προς το περιεχόμενο

Stage Piano Πρόβλημα!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν έχω το εξής πρόβλημα.

 

Έχω ένα kurzweil pc1x το οποίο είχα αγοράσει πριν ένα χρόνο καθαρά για στουντιακές δουλειές. Τα πράγματα ήρθαν αλλιώς όμως και το χρησιμοποιούμε σε live και στις πρόβες. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τους ήχους του και από την αίσθηση που έχουν τα πλήκτρα του( όπου είμαι = η πληκτρού μας). Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα το οποίο λέγετε ΒΑΡΟΣ! Μαζί με την θήκη του ζυγίζει κοντά στα 30 κιλά και έχω πραγματικά βαρεθεί να το κουβαλάω στις πρόβες και στα live άσε που χωράει και με το ζόρι στο αμάξι. Αν και δεν θέλω με τίποτα να το αποχωριστώ πρέπει να κάνω την θυσία για χάρη της μέσης μου και το δίλημμα μου είναι με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω σε αυτά τα λεφτά και αν αξίζει φυσικά. Aυτό που ψάχνω εκτός από το μικρό βάρος είναι ο καλός ήχος πιάνου και κάποια entry level synth sounds πχ Βλέπω το Roland rd-300sx που ζυγίζει μόνο 15 κιλά κι έχει πολύ ποιο σουλουπωμένο μέγεθος.

 

Τι λέτε οι πληκτράδες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δυστυχώς δεν υπάρχει όργανο με πλήρως βαρυκεντρισμένο κλαβιέ που να ζυγίζει κάτω από 20 κιλά. Και είναι λογικό καθώς το κάθε βαρύδι μπορεί να ζυγίζει 75, 85 ή 95 γραμμάρια (τα πιο συνηθισμένα βάρη πλέον) οπότε αν πολλαπλασιάσεις επί 88 και προσθέσεις τα συμπαγή πλαστικά και τους μηχανισμούς....Tο RD-300 SX που αναφέρεις, όπως και το RD-300 GX είναι εξοπλισμένα με μια έκδοση ημιβαρυκεντρισμένου κλαβιέ το οποίο όμως λόγω κατάλληλης σχεδίασης του εσωτερικού μηχανισμού συμπεριφέρεται περίπου όπως το βαρυκεντρισμένο (το GX βγαίνει με την τελευταία έκδοση που λέγεται PHA alpha II Keyboard). Σίγουρα η αίσθηση δεν θα είναι η ίδια αλλά αν η μέση σας υποφέρει τότε ας πληρώσετε ένα μικρό τίμημα. Οι ήχοι των παραπάνω οργάνων πιστεύω πως θα σας ικανοποιήσουν. Η μεγαλύτερη απώλεια θα είναι τα εξαιρετικά πιάνα του Kurzweil αλλά και τα RD-** κάτι κάνουν..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η λύση όπως σου είπε και ο jimss είναι το ημιβαρυκεντρισμένο. Αλλα προσοχή να το δοκιμάσει πρώτα, διότι εμένα μου φάνηκε πολύ αμήχανο. Έχει την αίσθηση "χαλασμένο πλαστικό" ή "χαλασμένο βαρυκεντρισμένο" αυτό το ενδιάμεσο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ αν και έχω αφήσει τη λυση του βαρυκεντρισμένου λόγω βάρους-όγκου(δεν χώραγε στο MATIZ και δεν κουβαλιόταν για κανένα λόγο με μηχανή) έχω να πώ ότι την αίσθηση που μου έδιναν τα βαρυκεντρισμένα πλήκτρα των Kurzweil πριν 2 χρόνια που έψαχνα δεν μου την έδωσε κανένα άλλο βαρυκεντρισμένο από αυτά που δοκίμασα....Είναι κρίμα να τα αλλάξει αφού τη βολεύεται τη δουλειά έστω και με λίγο ζόρι....

Άλλωστε αν ανεβοκατεβαίνεις μια σκάλα με αυτά στην πλάτη κανα 2 φορές,τι να τα κάνεις τα γυμναστήρια!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει και κάποια θήκη που να βολεύει. Όλες θα είναι ή ελάχιστα ποιο μικρές ή υπερβολικά μεγάλες. Και σε σχετικό email που έστειλα στην Kurzweil μου απάντησαν ότι δεν μπορούν να προτείνουν κάποιον κατασκευαστή.  >:(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια που αναφέρατε το θέμα, ποια είναι η γνώμη σας ρε παίδες για το Pro-keys88  της M-audio? Αξίζει τον κόπο?

 

τα εχει ενας φιλος μου και απο τις πρωτες μερες του παρουσιαζαν προβληματα.Αλλαζε το pitch καθως επαιζε,κραταγε το sustain, κατι τετοια.Πολη φτηνα αλλά δεν τα θεωρω εμπιστα.Αντιθετως ενας αλλος φιλος που εχει το keystation pro 88 (ειναι midi ομως) ειναι πολυ ικανοπιημενος,δεν μου εχει αναφερει προβληματα.

Εγω εχω παιξει με το prokeys to sx με τα ημιβαρυκεντρισμενα πληκτρα.Φριχτο κλαβιε,πολυ ελαφρια για το γουστο μου,αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο,αλλα πολυ ελαφρυ και με 7-8 ηχους αν θυμαμαι καλα.

όποιος μπορεί κάνει, όποιος δεν μπορεί κρίνει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά!

Προτείνω ανεπιφύλακτα Yamaha S90Es 88keys άριστη αίσθηση και βάρος γύρω στα 23κιλά. Έχει σχεδόν όλους τους ήχους του motif αλλά δεν έχει sequencer. Το έχω 2χρόνια περίπου, πολύ καλή κατασκευή! Θήκη βρήκα από εκεί που το πήρα 140ευρώ.

Ελπίζω να βοήθησα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου