Προς το περιεχόμενο

Terratec axon mkII, γνωμες??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά σε όλους

Σκεφτομαι να αγοράσω guitar-to-midi converter και θα ήθελα την πολυτιμη γνώμη σας πανω στο συγκεκριμένο μηχάνημα (Terratec axon mkII) !

Το έχει δοκιμάσει κανείς? τι γινεται με το latency??Τελικά αξίζει κάτι τετοιο??Αυτο που θελω κυριως να κανω, είναι να γραφω αλλα οργανα (εκτος απο κιθαρα) οπως πιανο, χαμοντ, μπασο κλπ μεσω της κιθαρας.

Ευχαρηστώ προκαταβολικά!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω το εχω

latency σιγουρα υπαρχει αλλα ειναι ελαχιστο

βασικοτερος παραγοντας ειναι η κιθαρα που θα παιζεις και αν χρησιμοποιεις τον gk-3 να ειναι σωστα τοποθετημενος ωστε να γινεται σωστο tracking (απο εκει ξεκινανε ολα τα προβληματα)

απο ηχους μην φανταστεις τπτ το τρελο σαν ποιοτητα ηχων

αλλα μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι ηχο θες μεσα απο vsti (εγω αυτο κανω συνηθως)

-=Dream Within A Dream=-

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρησιμότατο εργαλείο για κιθαρίστες (που είναι ψιλοκουλοί στα πλήκτρα σαν εμένα  ::)) Όταν το πήρα είχα φάει ένα κόλλημα στην αρχή!  :) Με τις ώρες ασχολιόμουν κάθε μέρα.

Μικρό latency όπως είπε και ο plusyear από πάνω.

Πολύ καλύτερο tracking τουλάχιστον σε σύγκριση με το αντίστοιχο σύστημα της ROLAND που είχα δοκιμάσει τότε. Γενικά πιστεύω ότι αξίζει την αγορά του.

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι η τεχνολογία Blue Chip που βασίζονται αυτά τα συστήματα εφευβρέθηκε από την ΒLUE CHIP ΑΧΟΝ (μια μικρή εταιρία) χρόνια πρίν, και απλά προτίστως η YAMAHA και μετά η ROLAND αγόρασαν το δικαίωμα χρήσης της πατέντας για εκμετάλευση. Σαφώς η ROLAND το έκανε πιο γνωστό στον ευρή κόσμο λόγο καλύτερου marketing σαν μεγαλύτερη εταιρία που ήταν.

Όμως και τότε, αλλά και τουλάχιστον μέχρι να πάρω και εγώ το δικό (και φυσικά έκανα τις συγκρίσεις), το ΑΧΟΝ υπερτερούσε σε όλα τα σημεία του αντίστοιχου μοντέλου της ROLAND.

Πριν λίγα χρόνια η ΑΧΟΝ αγοράσθηκε εξ ολοκλήρου από την Terratec.

Ενα πρόβλημα που έχουν αυτά τα συστήματα είναι οι λεγόμενες μασημένες νότες. Δηλαδή σε μια γρήγορη ακολουθία παιγμένων νοτών κατά πόσο γρήγορα θα μπορέσει να τις διαβάσει το σύστημα και να τις αποδώσει ακουστικά. Στο ΑΧΟΝ αυτό το πρόβλημα είναι πολύ μικρό έως μηδενικό σε σύγκριση με το ROLAND.

Μιλάμε πάντα για λογικές ταχύτητες  έτσι ? :) (Αν πιάσεις 128γδοα και πάνω θα υπάρξει ένα μικρό προβληματάκι  :) :) )

 

Να ξέρεις ότι για να παίξεις π.χ. σαξόφωνο, και να ακουστεί σαν φράση σαξόφωνου αυτό που έπαιξες, θα πρέπει να προσαρμόσεις και τον τρόπο παιξίματος σου ανάλογα. Δηλαδή άν παίξεις μια φράση κιθαρίστικη όλο τρίλιες (στυλ μπουζουκέ  :) ) Το αποτέλεσμα δεν θα είναι ακριβώς το επιθυμητό, μάλλον αστείο αλλά και έξω από την φύση του οργάνου. Θα πρέπει δηλαδή να προσαρμόζεις την τεχνοτροπία παιξίματος ανάλογα του τι όργανο θέλεις να ακουστεί. Αυτό θα το δεις και μόνος σου και με τον χρόνο και την τριβή θα έχεις όλο και καλύτερα αποτελέσματα.

 

Επίσης μεγάλη σημασία έχει να τοποθετήσεις καλά τον midi  μαγνήτη στον καβαλάρη της κιθάρας σου.

Ακολούθησε πιστά τις οδηγίες τοποθέτησης.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαρηστω για τις απαντησεις, ηταν πολύ χρησιμες και μαλλον με βλεπω αυτες τις μερες να το αγοραζω...

Επισης και κατι τελευταιο: ο μαγνητης παιζει ρολο στο tracking? δηλαδη απο τους 3 μαγνητες που εχω δει (terratec , roland , terratec-seymour duncan) υπαρχει διαφορα μεταξυ τους ή ειναι το ιδιο πραγμα?Αν χρησιμοποιησω vsti θα εχω μεγαλυτερο latency απο οτι αν παιζω με τους built-in ηχους?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σαφώς και παίζει μεγάλο ρόλο ο μαγνήτης στο tracking, τον σημαντικότερο.

Τώρα σχετικά με τους μαγνήτες που είδες, ο ROLAND φαντάζωμαι ότι είναι ο GK3, από Terratec μάλλον εννοείς τον  AIX-101, τον οποίο και σου συνηστώ ανεπιφύλακτα μεταξύ των δύο, αν πάρεις το ΑΧΟΝ. Ο τελευταίος βέβαια από ότι βλέπω έχει έλειψη στην αγορά και είναι και ακριβότερος από τον ROLAND. Όμως πιστεψέ με αξίζει τα λεφτά του και την ενδεχομένως ψιλοταλαιπωρία για να τον βρεις. :)

Τώρα για τον τρίτο δεν έχω ιδέα ποιός είναι. Ήξερα ότι οι seymour duncan είναι πηνιακοί μαγνήτες για κιθάρα. Τώρα αν έχουν μπει και στον χώρο του midi, σε συνεργασία με terratec, συμπάθα με αλλά δεν το γνωρίζω.

Αν υπάρχει κανένα link θα με ενδιέφερε να το κοιτάξω.

Όσον αφορά το latency με τα vsti, σημαντικότατο ρόλο παίζει η κάρτα σου για real time παίξιμο.

Αν απλώς θέλεις να γράφεις στο home studio σου, τότε το σύνηθες είναι, να γράφεις με κάποιον από τους midi preset ήχους του, και αν δεν σου αρέσει το άκουσμα, αναθέτεις αυτά τα δημιουργηθέντα midi δεδομένα στο vsti της αρεσκείας σου. 8) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα!! Για αυτό είχε εξαφανιστεί ο ΑΙΧ-101.

Επρόκειτο να αντικατασταθεί.

Ομολογώ ότι είχα μεσάνυχτα. Σε ευχαριστώ al.

Το κακό είναι ότι πρέπει κάθε ενδιαφερόμενος να περιμένει μέχρι τον Μάη,

που θα βγει στην αγορά. :(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου