Προς το περιεχόμενο

ROLAND RS-50


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  Έχω το RS-5 που ειναι προγενέστερη έκδοση του RS-50 και επίσης το έχω δοκιμάσει και διαπίστωσα οτι είναι 90% ίδιο, χώρις βέβαια να έχω τι δυνατότητα να το ψάξω σε βάθος. Έχουν προσθέσει ρυθμούς κάποιες λειτουργίες στο arpeggiator που δεν είναι της ώρας να στις αναλύσω. Άρα, 1) είναι ένα πολύ αξιόπιστο όργανο,2) έχει αρκέτους ήχους που πολλοί από αυτους έχουν πολύ καλή ποιότητα και "ρεαλισμό" (βλέπε πνευστά). 3) είναι εύκολο στη χρήση (μόλις το μάθεις λίγο), δήλαδη οι περισσότερες λειτουργίες έχουν ενα κουμπάκι στο ταμπλό του synth π.χ split, dual, FX, arpeggio... κλπ. Αυτό είναι πάρα πολυ χρήσιμο σε live γιατί κάνεις τα σκηνικά σου με μεγάλη ευκολία. 4) τα knobs που ελέγχουν τα φίλτρα του, είναι γαμάτα, σε αύτες τις λίγες λειτουργίες που κάνουν, resonance/ cut off/... etc Αν πας να το δοκιμάσεις, πες στον τύπα που θα στο δείχνει να σου βάλει εναν tone synth, κλείσε το cut off και ανέβασε σιγά σιγά το resonance μεχρι τέρμα και θα δείς, δεν ειναι και η adromeda βεβαία. 5) Μπορείς να πλησιάσεις τους περισσότερους ήχους αν μάθεις να χειρίζεσαι πάρα πολύ καλά τις παραμέτρους, οι οποίες τυχαίνει να είναι αρκετές, όχι πάρα πολλές, αλλά αρκετές. 6) Tα εφε που έχει, καμια 47αρια, είναι τζι τζι τα πιο πόλλα, με αρκετές δυνατότητες ρύθμισης τους, στης δικές σου ανάγκες.

 

  Τώρα κάποια αρνητικά είναι: 1) κάποιες λειτουργίες πρέπει πραγματικά να τις ξεθάψεις για να δείς οτι υπάρχουν, 2) δεν μπορείς να το εμπλουτίζεις με καινούργιους ήχους, 3) το πληκτρολόγιο δεν είναι και το καλύτερο που θα μπορούσε να έχει, 4) ξεχνάς τα sequencer - sampler αύτα δεν υπάρχουν. 5)  Αν θες να βάλεις sustain pedal θα ψιλοαπογοητευτεις γιατί κάνει Hold (ατελείωτος ήχος) και όχι 'ενα ρεαλιστικό sustain. Αντιθέτως η λειτουργία του expression pedal σε συνδιασμο με το F2 (Alesis expression pedal) λειτουργεί άψογα.

 

  Αύτα τα ολίγα από εμένα, αν κάποιος θέλει να διορθώσει κάτι... γίατι έγω κυρίως αναφέρομαι στο RS-5 και στα στοιχεία όπου έχω διαβάσει ή έχω δοκιμάσει σε κάποιο music store επάνω στο RS-50.

 

  Για να κλείσω, τεράστια σημασία έχει τι όργανο είχες πριν (αν είχες). Γιατι αν έγω σου λέω οτι μπορεις να πλησιασεις αρκετα τους περισσότερους ήχους και έσυ τυχαίνει να είσουν κάτοχος ενώς moog voyager...τι να σου πεί και το καημένο RS-50. Τα περισσότερα που αναφέρω είναι υποκειμενίκα και μπόρει κάτι που να θεωρω εγώ ΟΚ, εσυ να το θεωρεις μουφα και αντιστροφα. Το RS-50 είναι ένα οργανο που σε βάζει ομαλά στον κόσμο των synth.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αρκετα παλιο μοντελλο το οποιο εχει αρκετους και χρησιμους ηχους αν το βρεις φτηνα ειναι μια αξιοπρεπης επιλογη θα ελεγα.

after WTC what ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου