Προς το περιεχόμενο

Περί sustainiac, sustain και mods σε les paul...


ex-Smurflord

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν, επειδή ήρθε ο καιρός σιγά σιγά να φτιάχνω τη μικρή μου les paul κι έχω σκοπό ν'αλλάξω σχεδόν τα πάντα, ψήθηκα και για ένα sustainiac, μια που η όλη λειτουργία του θα με βολέψει πολύ (ειδικά στο sustain  ;D  ;D  ;D). Έχει κανείς σας καμιά ιδέα που μπορώ να το βρώ - και αν είναι και καλή ιδέα?

 

Το κύκλωμά του είναι σαφώς μικρότερο από το sustainer της fernandes (ένας απ'τους λόγους που το προτιμώ) και είναι σίγουρο ότι θα χωρέσει, όπως επίσης ξέρω πως επειδή πλέον βγαίνει μόνο το stealth plus μοντέλο (σε humbucker δηλαδή) υπάρχει η δυνατότητα ν'αλλάξω τον μονό μαγνήτη (ο οποίος θα είναι ένας EMG SA). Ακούω σχόλια, γνώμες, προτάσεις κλπ.

 

Αν υπάρχει επίσης κάποια άλλη πρόταση να βελτιωθεί η κιθάρα - κυρίως όσον αφορά το sustain και το ανάλογο hardware, μια και για ηλεκτρικά/μαγνήτες έχω ήδη αποφασίσει - ευπρόσδεκτη.

 

Για την ιστορία, η κιθάρα είναι μια epi les paul goth, και θ'αλλαχτούν:

 

κλειδιά με locking κλειδιά

nut με γραφίτη

μαγνήτες και ηλεκτρικά (EMG 85 bridge, SA + Sustainiac neck)

Τη γέφυρα λέω να την κρατήσω, αν και μου'χε γυαλίσει και μια gotoh aluminium...

 

Πολλά ευχαριστώ εκ των προτέρων.

 

Σημείωση: ξέρω ότι είναι πολλά τα φράγκα για να τα ρίξω σε μια epi, αλλά είναι η αγαπημένη μου και σκοπεύω να τη χρησιμοποιώ για πολύ καιρό ακόμα, οπότε προτάσεις τύπου "μάζεψε λίγα ακόμα και πάρε μια gibson" θα είναι ανούσιες.  ;D  ;D  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα lock κλειδιά δε θα τα θεωρούσα απαραίτητα, από τη στιγμή που έχεις fixed bridge μου φαίνεται πλεονασμός. Μια σειρά ποιοτικά κλειδιά (προσωπική προτίμηση η Gotoh) με σωστά περασμένες χορδές νομίζω πως θα είναι αρκετά.

 

+1 στο καινούριο nut, και θα έλεγα να κάνεις λίγο περισσότερη έρευνα αγοράς στις γέφυρες. Πιστεύω πως μια καινούρια γέφυρα, ειδικά αν είναι lock, θα επηρεάσει συνολικά το resonance (προς το καλύτερο λογικά).

 

Για το sustainiac δεν έχω την παραμικρή ιδέα, αλλά είσαι βέβαιος πως χωρίς αυτό θα είσαι ελλειπής;

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση Earendil!

 

Λοιπόν, τα locking κλειδιά τα θέλω επειδή απλά θέλω να'μαι σίγουρος, ίσως λανθασμένα, απλά έχω κακή εμπειρία με κάτι grover που είχε πάνω (σίγουρα όχι και τα καλύτερα), και μου σπάγαν τα νεύρα όταν σε κάθε σήκωμα ξεκουρδίζονταν. Μη σου πώ και απλά σε έντονο vibrato "έχαναν". Οπότε απλά λέω να τα προτιμήσω, ποτέ δεν μπορείς να'σαι πολύ σίγουρος.  :)

 

Για γέφυρες ομολογώ πως δεν έκανα κάποια τρελή έρευνα, όπως είπα μόνο μια gotoh aluminium μου τράβηξε την προσοχή, μια και οι υπόλοιπες που βρήκα στο thomann (μόνο εκεί βρήκα parts) ήταν οι απλές tune o matic. Έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο?

 

Τώρα για το sustainiac... Σίγουρα δεν θα είμαι τρελά ελλειπής, αλλά επειδή πάντα ψάχνω κάτι διαφορετικό για τη μουσική που γράφω, πιστεύω πως θα βοηθούσε αρκετά. Αν και είμαι fan του φυσικού sustain, σίγουρα η κιθάρα όπως πάω να τη φτιάξω δεν θα είναι μια normal les paul (normal με την "καθολική" έννοια της les paul) οπότε το sustainiac σε συνδυασμό με τους EMG πιστεύω θα'ναι μια καλή και διαφορετική λύση, και φυσικά θα'ναι αρκετά χρήσιμο - ίσως όχι πάντα, αλλά δεν είναι κακό να έχεις κάτι παραπάνω όποτε το χρειαστείς πιστεύω, σωστά?  :)

 

Αυτά  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Λοιπόν, η κιθάρα σε λίγο φεύγει για τις μετατροπές... Τελικά θ'αλλαχτεί το nut (με γραφίτη), θα μπούν EMG 60/85 (ή 60 και sustainiac  ;D) και θ'αλλαχτούν και τα κλειδιά (σκέφτομαι για schaller ή gotoh)... Αν υπάρχει καμιά άλλη πρόταση θα βοηθούσε!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου