Προς το περιεχόμενο

με ποιο τροπο θα αλλαξω "την χροια" του ηχου της ηλ/ακουστικης μου ???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εδω και μερικους μηνες ειμαι κατοχος μιας cort mr710f. ηρθε λοιπον η ωρα για το πρωτο σερβις και σας ρωταω τα εξης:

με ποιο τροπο θα μπορεσω να κανω τον ηχο της λιγο πιο "ξεκαθαρο", να φυγουν δηλαδη λιγα μεσαια κ ταυτοχρονα αυτη η μουντη χροια π δινουν στον ηχο. υπαρχει κατι που μπορει να κανει ο μαστορας?

αν αλλαζα χορδες??( εχει stock elixir, μαλλον 11αρες, ισως να δοκιμαζα κατι αλλο..- βεβαια χρησιμοποιω την κιθαρα σχετικα λιγο, οποτε οι elixir ηταν καλη επιλογη απο αυτη την αποψη..)

επισης παρατηρω οτιο κ η πενα παιζει σημαντικο ρολο..τι παχος προτεινετε?

ευχαριστω εκ των προταιρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H χροια λιγο δυσκολο να αλλαξει για μια ποικιλια λογων.

Στη θεση σου (αναζητωντας μια βελτιωση αλλα χωρις να περιμενω πολλά) θα αλλαζα nut με ενα κοκκαλινο κ αν υπαρχει σε χαμηλη τιμη κ εναν αντιστοιχο καβαλαρη (αν εχει πλαστικα στοκ βεβαια).

Επίσης μπορείς να αλλάξεις τα pins με αντιστοιχα ξυλινα κ αν θελεις πολυ,ισως να ακουσεις κ απο κει μια διαφορα. :)

 

Για πενες δες αντιστοιχα θεματα με το search.Eπισης μπορεις να αγορασεις μια ποικιλία απο πενες για να δεις ποια σου κανει μιας κ το κοστος ειναι ελαχιστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν αλλαζα χορδες??

 

τότε ΣΙΓΟΥΡΑ θα παρατηρήσεις διαφορά!!! ο blue έχει ανεβάσει ολόκληρο θέμα με συγκριτικά χορδών κλπ...τσέκ ιτ ;)

φβ/snoozeloop

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εδω και μερικους μηνες

 

εχει stock elixir,

 

:o :o :o

 

δηλ.εδω και ΜΕΡΙΚΟΥΣ μηνες φοραει τις ΙΔΙΕΣ χορδες....??? :o :o

 

βαλε αρχηγε μου νεες χορδες και αλλαζε τις καθε 6-8 ωρες παιξιματος αν θες σοβαρο ηχο στην ακουστικη σου..αλλος τροπος ΔΕΝ υπαρχει (ειδικα αν σε ενοχλει,οπως ενοχλει καθε λογικο ανθρωπο η...μουντιλα)

 

σιγουρα και οι elixir δεν βοηθανε στο θεμα της μουντιλας,οποτε βαλε ενα απλο phosphor bronze σετακι και θα εισαι μαγκας (αλλαξε το ομως μετα απο 6-8 ωρες παιξιματος οκ? μη περιμενεις να σε βγαλει μεχρι τα...Χριστουγεννα... :))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

στο θεμα πενας, δοκιμασε τουλαχιστον thin & medium πενες για πολυ διαφορετικο ηχο στο strumming. επισης, για ηλεκτρικο ηχο, μπορεις να αγορασεις ενα φτηνο equalizer για περισσοτερο ελεγχο στις συχνοτητες.. και οσο πιο καινουργιες οι χορδες τοσο καλυτερος ο ηχος παντα. ( ;D βεβαια κι εγω elixir χρησιμοποιω και τις αλλαζω πολυ αραια, αλλα καθε φορα λεω ΑΑΑΑΑΑΑΑ...!!  ;D  ;D )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου εγω μετα απο μια αποτυχημενη προσπαθεια να βαλω 10αρες στην στρατοκαστερ μου(ηθελε σεταρισμα)εμεινα με ενα σετακι 10αρες για ηλεκτρικη της d'darrio και για να μην τις πεταξω τις καημενες ειπα να τις βαλω σε μια Οvation celebrity ηλεκτρο-ακουστικη που εχω που οι χορδες της ειχαν πεθανει προπολλου.Το αποτελεσμα ηταν το εξης πιο τραχης-μεταλλικος ηχος με πιο πολλα πριμα λιγοτερα μεσσαια και<<περιεργα>> μπασα.Βασικα ο ηχος αλλαξε τελειως εχασε αυτον τον ιδιαιτερο ηχο που βγαζουν οι bronze χορδες ολη αυτη τη μουντιλα που εγω προσωπικα προτιμω και μου αρεσει αλλα τι να σου πω...αν δεν πειραματιστης και λιγο δεν εχει νοημα η φαση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου