Προς το περιεχόμενο

Οι "ερασιτέχνες" δεν δικαιούνται χρήματα από τα live??


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπον μόλις γύρισα από ένα live που γινόταν στην πόλη μου με τοπικά ερασιτεχνικά συγκροτήματα,7 διαφορετίκα στον αριθμό!!!έπαιζαν πολλοί φιλοί μου και τετοιες ευκαιριες ειναι σπάνιες, για αυτο ξεκινησα να πάω!θα έπαιζαν από doom-gothic metal μέχρι ελληνικό ροκ και από punk μέχρι red hot chilly peppers!!είναι πολυ αξιόλογα και σαν μουσικοί και σαν σχήματα και προπαντώς ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!!Όλα καλά μέχρι εδώ,αλλά μόλις έφτασα είδα ότι υπήρχε είσοδος 7 Ευρώ!τα συγκροτήματα δε θα έπαιρναν φράγκο και η ηχητική κάλυψη θα ήταν από ένα άλλο συγκρότημα που παίζει σταθερά καθε εβδομάδα εκεί και ειτε θα ήταν τζάμπα είτε έναντι μικρής αμοιβής!!ήταν γεμάτο το μαγαζί και από εγκυρη πηγη έμαθα οτι μέχρι τότε είχαν κοπεί περι τα 350 εισητήρια δηλαδη 350 Χ 7=2450 Ευρώ(εκτος από αυτους που θα ερχόταν αργότερα και από αυτούς που θα έπαιρναν 1 η παραπάνω ποτά) απο τα οποία ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ!!!εκνευρισμένος και μη θέλοντας να δώσω τα 7 Ε εκ των οποίων ούτε ενα λεπτό δε θα πήγαινε στους μουσικους,σηκώθηκα με την παρέα μου και φύγαμε...ακολούθησε εκτενέστατη συζήτηση γύρω από το θέμα!!!Δεν ειναι χρηματικό το θέμα,αλλά όταν ένας επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται την κάβλα σου να παίξεις live,την αγάπη σου για τη μουσική και την μεταπράττει σε χρήμα και όταν γεμίζει το μαγαζί από τη στιγμή που θα ήταν άδειο και βάζεις τόσα λεφτά στην τσέπη σου δε θα πρέπει κατι να πάρουν και οι μουσικοί??έστω το 1/3 των λεφτών της εισόδου??δεν είναι απαράδεκτο??δηλαδή τι πρέπει να γίνει να το γυρίσουμε όλοι σε σκυλάδικα και στη ζητιανιά για να μπορέσουμε να καλύψουμε τα έξοδα των ηχογραφήσεων των demo μας και του εξοπλισμού μας??

 

Σε καμία περίπτωση δε θέλω να προσβάλλω το συγκεκριμένο μαγαζί (για αυτο δεν αναφέρω όνομα,πόλη κτλ)και μάλιστα το συγχαίρω για αυτή του την πρωτοβουλία,απλά θέλω να στηλιτεύσω την περιρρέουσα νοοτροπία του ασύστολου κέρδους των καταστημάτων στις πλάτες των """"""ερασιτεχνικών"""""""" η αλλιώς underground(τιμή τους και καμάρι τους) σχημάτων!

 

Πραγματικά ανυπομονώ να ακούσω τις σκέψεις σας-εμπειρίες γύρω από το θέμα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 201
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

...έπαιζαν πολλοί φιλοί μου ....

.....σηκώθηκα με την παρέα μου και φύγαμε...

οταν εχεισ τετοιους ΦΙΛΟΥΣ τι να τους κανεις τους εχθρους!!!!!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοίτα, δεν έχεις απαραίτητα άδικο στο ότι γενικά τα συγκροτήματα δεν πληρώνονται, αλλά σκέψου πως ακόμα και γνωστά συγκροτήματα δεν παίρνουν δα και τα τρελά φράγκα. Εκτός αυτού, το θέμα είναι πως τα περισσότερα συγκροτήματα οδηγούνται περισσότερο από την αγάπη τους για τη μουσική, και όχι για τα φράγκα, γι'αυτό συμφωνούν σε τέτοιες συνθήκες, και προσωπικά το βρίσκω λογικό, μια και αν ίσχυε το αντίθετο θα υπήρχε μια πολύ "μισθοφορική" αντίληψη περί μουσικής και μουσικών, και πιστεύω πως δεν θα'ταν και το καλύτερο...

 

Απ'την άλλη μεριά, ως μουσικοί, η μέγιστη απαίτηση που θα μπορούσαμε να έχουμε (ναί, χαρακτηρίζω και τον εαυτό μου ως μουσικό  ;D) είναι τουλάχιστον καλύτερα μηχανήματα, μια και δεν έχουμε όλοι την οικονομική ευχέρεια να κουβαλάμε τουλάχιστον 50άρηδες λαμπάτους για τέτοια gigs, και δεν μπορούν όλοι να έχουν μαζί τους μονίμως ένα rack π.χ. Αν μη τι άλλο δηλαδή, χίλλιες φορές να παίζαμε για ψίχουλα με καλό εξοπλισμό, έτσι ώστε να το ευχαριστιόμασταν κι εμείς, και οι από κάτω περισσότερο, παρά με ένα κατοστάρι το gig και με τους crappy ενισχυτές και PA που έχουν παντού. Βέβαια η τωρινή κατάσταση είναι το ακόμα χειρότερο - ούτε λεφτά παίρνεις, ούτε με καλό εξοπλισμό παίζεις!  ;D

 

Τρίτο και τελευταίο, θα διαφωνήσω με το ότι σηκωθήκατε και φύγατε. Όσο και να'ταν το ποσό εισόδου, όσο και να παίρνανε τα παιδιά που παίζανε, "καθήκον" σας, ως φίλοι πάντα, ήταν να πάτε να τους δείτε, και να τους υποστηρίξετε, εφόσον οι ίδιοι πρώτοι συμφώνησαν στο να παίξουν για τόσα φράγκα, και αν δεν χάλασε αυτούς, τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δεν θα'πρεπε να χαλάσει εσάς. Ούτως ή άλλως τα περισσότερα συγκροτήματα που παίζουν έτσι βασίζονται πάρα πολύ στους φίλους τους να τους υποστηρίξουν, κι άμα φεύγουν κι αυτοί χτυπάει υπόγειο το ηθικό. Μου'χει συμβεί, και σου λέω ακριβώς πως ένιωσα εκείνη τη στιγμή.

 

Όπως και να'χει λοιπόν, βρισκόμαστε στη χώρα των μπουζουκιών, και μόνο αυτό το είδος φαίνεται να υποστηρίζεται, οπότε η κατάσταση είναι γνωστή, και ως εκ τούτου κάνουμε απλά αυτό που γουστάρουμε, αυτό που αγαπάμε με ότι μας περισσεύει και ότι μας δίνεται.

 

Πληροφοριακά και μόνο, αν πας σ'ένα μπουζουκοκέντρο, θα δείς μεταλλάδες, ροκάδες κλπ παίκτες (και μιλάμε για ΠΑΙΚΤΕΣ, όχι χαζομάρες) και από πίσω τους εξοπλισμός που βαράει! Άλλωστε τα μπουζουξίδικα παράγουν ΠΟΛΛΑ decibel, και θέλει θεριά ενισχυτές και PA για να το καταφέρεις αυτό... Τι να πείς... Ελλαδάρα για μια ακόμη φορά. Τώρα ν'αναφέρω τη Γερμανία π.χ. και τις επιχορηγήσεις ηχογραφήσεων ως προιόν προώθησης της κουλτούρας και του πολιτισμού τους - κι ας παίζουν και black? Τέλος πάντων, παραληρώ πρωί πρωί... Καλή σας μέρα κύριοι!  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην τι προβλημα υπαρχει με τα...μπουζουκτζιδικα?? ::)Στην Ελλαδα ζουμε μπουζουκτζιδικα εχουμε (εχουμε και σουβλακια,γαρδουμπα και ωραια φετα επισης... ;D)

 

Αν θες να υπαρχει "ροκαδικο" σε καθε γωνια απλα μεταναστευσε σε καποια αλλη (δυτικη) χωρα.

 

Τωρα για το χρηματικο,ψιλογυφτος ηταν ο μαγαζατορας αλλα γενικα σε τετοιες τουρλου-τουρλου φασεις τα γκρουπ δεν πληρωνονται ...σε αλλες χωρες μαλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να παιξουν (στις ΗΠΑ ειναι σχεδον κανονας...)

 

Δυσκολη δουλεια το ροκ στην Ελλαδα οποτε ..KEEP YOUR DAY JOB (οπως αλλωστε κανει το 99% των μελων ακομα και των πιο γνωστων συγκροτηματων ;))

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαγκες τα πραγματα ειναι απλα

 

οταν καποιος βγαζει κερδος απο τη δικη σου δουλεια και αναλογα με την ποιοτητα αυτης πρεπει να πληρωνεται ειτε ζει απο αυτο ειτε οχι...

εγω θα επαιζα τζαμπα μονο εαν

 

1. δεν κουβαλαω

2. παιζω με αφορμη μια γιορτη που εγω οργανωνω για φιλους και χωρις εισοδο και υποχρεωση για ποτο

 

αλλιως ...φραγκα!! γιατι και η τρελλα μου με τη μουσικη πρεπει να συντηρηθει

αν θελουν τα οποια μαγαζια να ζησουν απο αυτη. αν αυριο ολα τα ροκ γκρουπ πουνε οτι σταματαμε τα Live και παραταμε τη μουσικη θα κλαψουνε πολελς μανουλες..

 

φιλε superfunk aka Niko αυτα με τα μπουζουξιδικα πες τα αλλου. τη μαθαμε πια τη δικτατορια του σκυλαδικου

 

και τα μεγαλα γκρουπ παιρνουν γαματα λεφτα απο κατι ΥΠΟ και δημους με ....βυσμα!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχην τι προβλημα υπαρχει με τα...μπουζουκτζιδικα?? ::)Στην Ελλαδα ζουμε μπουζουκτζιδικα εχουμε (εχουμε και σουβλακια,γαρδουμπα και ωραια φετα επισης... ;D)

 

Αν θες να υπαρχει "ροκαδικο" σε καθε γωνια απλα μεταναστευσε σε καποια αλλη (δυτικη) χωρα.

 

Τωρα για το χρηματικο,ψιλογυφτος ηταν ο μαγαζατορας αλλα γενικα σε τετοιες τουρλου-τουρλου φασεις τα γκρουπ δεν πληρωνονται ...σε αλλες χωρες μαλιστα ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να παιξουν (στις ΗΠΑ ειναι σχεδον κανονας...)

 

Δυσκολη δουλεια το ροκ στην Ελλαδα οποτε ..KEEP YOUR DAY JOB (οπως αλλωστε κανει το 99% των μελων ακομα και των πιο γνωστων συγκροτηματων ;))

 

Δεν είπα ότι υπάρχει πρόβλημα με τα μπουζουξίδικα. Είπα ότι είναι τα μόνα μαγαζιά με εξοπλισμό της προκοπής. Άσχετα αν μου αρέσουν ή όχι, το οποίο δεν ανέφερα. Επίσης, long live σουβλάκια και γαρδούμπα.  ;D

 

Για τα "ροκάδικα", ναί, πολύ θα ήθελα να υπάρχει σε κάθε γωνία, αλλά πιστεύεις πραγματικά ότι το να μεταναστεύσω σε άλλη χώρα είναι η λύση? Νομίζεις πως είμαι ο μόνος που θα το'θελα αυτό? Και επέτρεψέ μου να απαντήσω με μια πιθανή υπόθεση. Όχι. Και τόσα που έχουμε πάλι καλά είναι, αν και πάλι δεν παραπονέθηκα για την ποσότητα των "ροκάδικων", αλλά για τον εξοπλισμό που διαθέτουν μαγαζιά που διαθέτουν και ζωντανό πρόγραμμα. Πιστεύω απλά πως με καλύτερο εξοπλισμό θα'ταν οι δύο εκ των τριών άμεσα ενδιαφερομένων πλευρών πολύ πιο ευχαριστημένες, ακόμα και χωρίς χρηματική αμοιβή.

 

Όπως είπες για τα χρήματα, όντως δεν πληρώνει καλά τίποτα άλλο εκτός των μπουζουκιών, αν και δεν θα κατέφευγα σε χαρακτηρισμούς όπως "γυφταρμάς" κλπ. τόσο εύκολα (χωρίς να πιστεύω ότι πολλοί πραγματικά δεν είναι, έτσι?). Όπως φυσικά πιστεύω λύση δεν είναι και το να πληρώνεις για να παίξεις, αν και φαντάζομαι πως για να χρειάζεται να πληρώσεις για να παίξεις σε αντίστοιχα μαγαζιά της αμερικής, μάλλον έχουν εξοπλισμό της προκοπής, χώρους της προκοπής κλπ. (Δεν γνωρίζω από America πολλά, να με συμπαθάτε...  :-[ )

 

Τέλος, στην Ελλάδα δύσκολη δουλειά είναι οτιδήποτε δεν είναι έστω και λίγο εμπορικό, γι'αυτό και ανέφερα τα μπουζούκια, το οποίο πιστεύω είναι το τρανότερο παράδειγμα μουσικής "μαζικής κατανάλωσης". Σαφέστατα και δεν κατηγορώ ούτε αυτά, ούτε τους μουσικούς που παίζουν εκεί, ούτε αυτούς που τα γουστάρουνε, αλλά το βρίσκω κρίμα να μην ισχύουν τα ίδια και στα "ροκάδικα".

 

Όσον αφορά τη δουλειά σε συνδυασμό με τη μουσική, μάλλον δεν μπορεί να υπάρχει άλλη διέξοδος, εκτός βέβαια αν παίζεις στους metallica π.χ. Αλλά ειδικά αυτό το σημείο σηκώνει πολύυυυ συζήτηση...  :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσωπικα παντως με το εκαστοτε γρουπακι οταν ακομα καναμε κανενα live (και μαλιστα στην επαρχια....Κερκυρα,οχι Αθηνα που η προσφορα και οι δυνατοτητες ειναι πολυ περισσοτερες)  οταν κανονιζαμε με καποιον μαγαζατορα καναμε ξεκαθαρο οτι το τσαμπα δεν υφισταται...σε περιπτωσεις που μας ζητηθηκε απλα δεν παιξαμε ( και το καλο ειναι οτι και κανενα αλλο γρουπ δεν επαιξε......)..φυσικα μην φανταστεις οτι ζητουσαμε και πολλα....η πληρωμη απο το live δεν γινεται για να καλυψεις τα εξοδα σου (δεν φτανει ουτε για το 1/1000) αλλα για λογους ηθικης (την κουραση, το κουβαλημα) για να μη νιωθεις οτι σε κοροιδευει ο αλλος και για να μην χαλασεις την πιατσα..............

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "ερασιτέχνες" όντως δε δικαιούνται χρήματα από τα live.

 

Εφ΄όσον στην ουσία δική τους επιλογή είναι να είναι "ερασιτέχνες"...  ;)

Empty Rooms

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αγαπητε wasted ΝΑΙ δεν δικαιουνται λεφτα μονο αν και ο μαγαζατορας ειναι ερασιτεχνης πχ δινει τζαμπα ποτα και πηρωνει απο τη τσεπη του τα παντα για το καλο ....της ΚΑΛΗΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ!!

 

NAI H OXI?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι έχεις κάνει μια παρανόηση στο όλο θέμα. Το φεστιβάλ αυτό όπως και το κάθε event που γίνεται σε ένα μαγαζί γίνεται για κάποιους λόγους και με κάποιες συμφωνίες (υποθέτω).

Δηλάδή προφανώς το συγκεκριμένο bar έκανε το φεστιβάλ όχι μόνο με σκοπό να βοηθήσει την τοπική σκηνή της πόλης(που σίγουρα είναι ο ένας λόγος) αλλά και να έχει κάποια κέρδη ως μια φυσιολογική επιχείρηση. Το αν το κέρδος είναι μικρό ή μεγάλο δεν νομίζω ότι είναι λόγος συζήτησης.Δηλαδή αν πηγάινανε 50 άτομα και δεν έβγαζε ούτε τα μεροκάματα θα του δίναμε χρήματα για υποστήριξη? ή μήπως περιμένουμε από τον κάθε ιδιώτη επιχειρηματία να στηρίζει την σκηνή βάζοντας και χρήματα από την τσέπη του.Μακάρι κάποιοι άνθρωποι να έχουν κέρδος μηπως και συνεχίσουν να διογανώνουν τέτοια events.

 

Όσον αφορά τα χρήματα για τους μουσικούς νομίζω ότι αυτά συζητιούνται πριν το event.Δηλαδή, "θα έρθετε να παίξετε αλλά χωρίς χρήματα" ,"εντάξει" -τελος-. Εγω όσο θυμάμαι τον εαυτό μου ποτέ δεν πήρα φράγκο τις εποχές που έπαιζα, μη σου πω πλήρωνα κιόλας (έμμεσα προφανώς για ήχο/αφίσες κλπ). Εαν λοιπόν συμφωνήσανε όλοι να μη πάρουν χρήματα δε βλέπω τον λόγο του προβλήματος...

 

Τελοσπάντων, κρίμα που δεν μπόρεσα να παρεβρεθώ διότι δούλευα,μακάρι το event να είχε την επιτυχία που λες και να συνεχίσουν να γίνονται τέτοια στην πόλη μας. ;)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου