Προς το περιεχόμενο

Ανανέωση εξοπλισμού studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παιδιά,

 

Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα την έγκριση για μια επιδότηση με σκοπό την ανανέωση του studio που έχω εδώ στην πόλη μου (βασικά του πατέρα μου είναι ;D).Γενικά ο εξοπλισμός του είναι αρκετά παλιός και θέλω μια γερή ανανέωση αλλά δυστυχώς με μικρό budgetγια αυτή τη περίοδο. Για να καταλάβετε έγραφε απο το 95-96 περίπου με 3 adat (2 alesis,1 fostex) μέσω μιας Fostex 2412.Είχε 2-3 fx , κάποιους φτηνούς κομπρέσσορες και gate με ένα αποθορυβωποιητή Roland και κατευθείαν τη μίξη σε ένα Dat Otari.Τα μικρόφωνα είναι ένα σύνολο από SM57,SM58,ΒΕΤΑ56,ΒΕΤΑ52,SM91,BEYER MCE88,M44,MC740 και από πέρσι τα adat φύγανε και υπάρχει στη θέση τους ένα Adat HR24. Όσο καιρό ανέμενα την επιδότηση ουσιαστικά έγραφα στο alesis και έκανα τη μίξη σε cubase στα Mackie hr824 που έχω.(δεύτερο ηχείο Spirit Absolute 2)

 

Ήδη σαν πρώτη κίνηση πήρα τον 8ακάναλο προενισχύτή της Focusrite ISA828 και έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου για τα οποία θα ήθελα να ακούσω μια δεύτερη γνώμη. :)

 

Καταρχήν για κάρτα ήχου σκεφτόμουν να πάω σε Lynx με την Lynxaes16 να συνδέεται με τον Isa ώστε να έχω τα 8 του κανάλια (ουσιαστικά h Focusrite θα ειναι ο A/D convertor) και από εκεί και πέρα επειδή η μίξη θα γίνεται κυρίως με plug in (καθαρά για οικονομικούς λόγους για αρχή) πηγαίνω για UAD DSP Expert με το Neve το πακέτο σίγουρα και όχι μόνο + Focusrite Liquid Mix για άλλους 32 EQ/Comp + Waves. Για δεύτερο προενισχυτή σκέφτομαι τον Solo 610 της Universal Audio για μια μικρή δόση λάμπας και το Sansamp di για το μπάσσο και μια ανανέωση σε μικρόφωνα με την αγορά Sennheiser md421 kai neumann km184 (pair). ::)

 

Αυτά γενικά.έχω ένα γενικότερο μπέρδεμα στο αν πρέπει να παρατησω τελείως το alesishr24 και να δημιουργήσω καθαρά πολυκάναλη εγγραφή στο pc (με το αντίστοιχο κόστος φυσικά και τη φασαρία να ξεστήσω όλο το studio :P) .Επίσης θα ήθελα να ακούσω γνώμες στο τι άλλο θα μπορούσα να προσθέσω στο μικρό αυτό ring πάντα στην φιλοσοφία που απορρέει από τα παραπάνω,αυτά...

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γεια χαρα!συγχαρητηρια για την επιδοτιση!και το στουντιο που δουλευω πηρε μαλλον την ιδια οποτε οι αγορες θα πεσουν συννεφο!

βασικα δεν ειπες τις αναγκες που θες να καλυψεις!

και τι εχεις ηδη απο μικροφωνα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ, επίσης συγχαρητήρια τοτε!:)

 

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να ηχογραφώ κυρίως group της πόλης μου ξεφεύγοντας από την ποιότητα του demo, όσο αυτό βέβαια μπορεί να γίνει στο budget που έχω για αρχή. Από μικρόφωνα όπως είπα έχω ένα σύνολο από SHURE SM57 (x8),SM58(x8),ΒΕΤΑ56(x2),ΒΕΤΑ52,SM91,BEYER MCE88(x2),BEYERM44,ΒEYERMC740(x2) και διάφορα άλλα χαμηλού κόστους που απορρέουν από την άλλη δουλειά μου τα οποία ομως δεν χρησιμοποιώ. Σε αυτό το θέμα όπως έγραψα πάω για αρχή σε Sennheiser md421 kai neumann km184 (pair) για over/kick/bass και ακουστικά όργανα κρατώντας τα υπόλοιπα που έχω μέχρι νεωτέρας.:)

 

Δεν έγραψα ότι οι χώροι που έχω είναι τρεις, control room, main kai drum room και ετοιμάζεται και ένα μικρό vocal booth.

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μαλιστα!θα σου προτεινα αφου εχεις την ευκαιρια να αγορασεις καποια μικροφωνα ακομα!συμφωνω με τα md το οποιο το θεωρω φοβερο allarounder(tom,snare,kick,amps,rock vocals k.t.l)απο εκει και περα θα σου προτυνα να επενδυσεισ λιγα παραπανω και αντι για τα neumann να χτυπαγες ενα ζευγαρι schoeps η' dpa οπου η χρησεις τους ειναι περισσοτερες(πχ overheads,hihat,violins,cello,classic vocals,ac guitars,wood winds,piano,bouzoukia k.t.l) μετα θα προτεινα ενα ribbon(coles 4038,royer r 122,royer sf1,aea r 84,aea r92)για να εχεισ γκαμα απο "χρωματα"με επεισησ πολλεσ χρησεις(π.χ sax,amps,strings,pianos,overheads και γενικα οπου χρειαζεσαι  "smouth" ηχο)και τελος ενα πυκνωτικο μεγαλου διαφραγματος,οπου εδω εχεισ πολεσ επιλογεσ,απο εμπειριας θα σου ελεγα να επιλεξεισ την πιο neutral οδο,γιατι εδω οσο πιο πολυ πασ προσ το χρωμα τοσο πιο δυσκολο θα ειναι να σου κατσει,ειδικα σε φωνες!αν πασ σε λαμπα,σιγουρα κατι που θα παρεισ και θα σου καθετε σε αντρεσ ,σπανια θα σου καθεται σε γυναικες.οποτε και παλι θα προτεινα κατι που σιγουρα θα εχει πιο πολεwςχρησειςπ.χ tlm 170,u 87,dpa 4041(φοβερο μικροφωνο,απλα οτι βαλεις διπλα του ακουγεται αφυσικο!) k.t.l

και και νομιζω πως με αυτα τα μικροφωνα καληπτεις το 90% της 100,των νορμαλ αναγκων,τωρα αν θεσ να "χωσεις" παραπανω θπαρχουν δεκαδες επιλογες!

το lynx ειναι φοβερο και θα προτινα το 16καναλο(πολυ μικρη διαφορα τιμης για αυτο που περνεις!)

και επεισησ το UA πολυ καλο το συγκεκριμενο δεν το εχω ακουσει αλλα εχω ενα 2108 και ειχα και ενα λα-610 το οποιο ηταν αρκετα καλο!και εδω θα σου προτηνα το 2-610 οπου εκτος απο το οτι ειναι δυο καναλια(δεν αγοραζω ποτε ξανα mono preamp!πολυ περιοριστικο!)εχει και δυο selving filters ανα καναλι τα οποια βρισκω πολυ χρησιμα!(μακαρι και τα NEVE και τα API να ειχαν!)

 

Επεισης αφου εχεις να κανεις με groupaκια ενα shure sm7b νομιζω πως ειναι απαραιτιτο

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το coles 4038 το έχω σταμπάρει εδώ και πολύ καιρό αλλά θα γίνει μάλλον σε δευτερο χρόνο :P ,για μένα είναι το καλύτερο ribbon μικρόφωνο και μου δίνει ακριβώς αυτό που θέλω.Μεγάλου διαφράγματος έχω το BeyerMC740 εις διπλούν, πολύ παλιό μικρόφωνο αλλά πιστεύο αρκετά καλό για τώρα :P.Για schoeps δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τα φτάσω, ήδη η πρώτη σκέψη ήταν για ένα απλό stereo matched pair oktaba οπότε τα neumann είναι ήδη ακριβά για μένα :/

 

Από την άλλη άρχισα να σκέφτομαι για το LA-610 στη θέση του Solo 610 αν κ είναι σχεδόν διπλά λεφτά.Πολύ καλή η ιδέα σου και για το 2-610. :)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θωμά,

 

εύγε! Θα έρθω να το δω όποτε μπορέσω.

 

Όσον αφορά στο Alesis HR24 η γνώμη μου είναι να μην το κρατήσεις γιατί κατ' αρχάς είναι στα 48 KHz (λιγο δεσμευτικό) και έπειτα αν κάνεις την αναβάθμιση και το πας στα 96 KHz δεν θα σου δώσει 24 κανάλια αλλά 12 (που είναι και πάλι λίγο δεσμευτικό γιατί λογικά θα θες αρκετά ins/outs).

 

Έπειτα αναφέρεις την Lynx για την οποία δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη γιατί δεν έχω δουλέψει ποτέ με Lynx αλλά προτείνω να κοιτάξεις αντ' αυτού RME Fireface 800. Ουσιαστικά αυτό που θες είναι να μπουν όλα τα σήματα στον υπολογιστή και το FF800 καταργεί και το Alesis και το Lynx. Μπορείς να πάρεις τις εξόδους από το Focusrite ISA 828 και να τις στείλεις ψηφιακά στο Fireface 800 και απο κει με Firewire 800 στον υπολογιστή. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να μιξάρεις μεγαλύτερο αριθμό σημάτων (έχοντας δεδομένα τα 8 από το Focusrite). Κάνεις την μίξη ITB και βγαίνεις πάλι μέσω Firewire 800 στα Mackie HR-824. Το Fireface 800 έχει την δυνατότητα να ανακατανέμει εσωτερικά τα σήματα, οπότε πίστεψέ με, θα γλιτώσεις αρκετά καλώδια (patchbay καταστάσεις εννοώ). Works like a charm!

 

Αν αποφασίσεις ότι χρειάζεσαι περισσότερα ins/outs, ένα δεύτερο Fireface 800 και είσαι έτοιμος. Στο Cubase, δεν θα χρειαστεί εγκατάσταση άλλου driver, γιατί λειτουργεί με τον ήδη υπάρχοντα και αναγνωρίζει τα 2 FF800 ώς ένα διπλό, οπότε τα συγχρονίζεις με Word π.χ. και δουλεύεις τελείως διάφανα. Μπορείς να βάλεις μέχρι και 3 FF800.

 

Αντί των plug-ins τι θα έλεγες για ένα Avalon 737 ή 747?  ;) Έχει ένα πολύ έξυπνο κουμπάκι που αλλάζει την ροή του σήματος από comp -> EQ σε EQ -> comp. Έχω ακούσει ότι ο συμπιεστής είναι μέτριος (πολύ καλύτερος όμως από πολλά plugins) αλλά το EQ είναι πολύ γλυκό..

 

Επίσης αντί του Focusrite μπορείς να δεις και κανέναν προενισχυτή API, και φυσικά αν το πάρεις θα έρθω με το Minimoog για τρέλες!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

είμαι ήδη ψημένος και για Avalon αλλά σε δεύτερο χρόνο και αυτό (εκτός αν ακυρώσω universal audio τελείως) :/

Η fireface 800 δεν με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια γιατι δεν με ενδιαφέρουν τα preamp της (που είναι σίγουρα εξαιρετικα) αν και μπορεί να σου ρθω να τη δω ενδελεχώς.Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μια κάρτα ήχου που θα παίρνει τα σήματα απο την a/d κάρτα του isα (αν και τα 8 είναι τίποτα πλέον) και θα στέλνει και πολύ καλό σήμα στα ηχεία.

 

Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι 8 ch από isa και 8 απο fireface κάτι γίνεται για αρχή ;)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η fireface 800 δεν με ενδιαφέρει να σου πω την αλήθεια γιατι δεν με ενδιαφέρουν τα preamp της (που είναι σίγουρα εξαιρετικα)

 

Τα preamps της Fireface 800 είναι μέτρια - όχι κάτι το σπουδαίο.

 

Αυτό που με ενδιαφέρει είναι μια κάρτα ήχου που θα παίρνει τα σήματα απο την a/d κάρτα του isα (αν και τα 8 είναι τίποτα πλέον) και θα στέλνει και πολύ καλό σήμα στα ηχεία.

 

Μπορεί να το κάνει αυτό. Επιπλέον αν στείλεις analog σήματα στο FF800 γλυτώνεις την αναβάθμιση του Focusrite με τον AD μετατροπέα και φυσικά μία AD μετατροπή (με ότι συνεπάγεται αυτό). Χάνεις όμως τις αναλογικές εισόδους - οπότε τα σταθμίζεις και βλέπεις. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο a/d  convertoras του isa είναι εξαιρετικός, ρίξε μια ματιά στο site της Focusrite να δεις.δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να φύγω από τον isa analog στην κάρτα. Ούτοσιάλλως τα αναλογικά in και out του isa δουλευουν σαν insert πριν της εξόδους της digital card οπότε καταλαβάινεις το routing που μπορείςνα κάνεις στα σήματα (με τον απαραίτητο outboard εξοπλισμό.

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ψαχνοντας όλες αυτές τις ημέρες για το απαραίτητο hardware,παίρνοντας κάποιες ιδέες και από τις προτάσεις σας, έφτασα σε ένα ποσό κοντά στις 10.000€. Η ερώτηση που έχω τώρα και θα ήθελα πραγματικά τη γνώμη σας είναι η εξής.

Να κάνω την υπέρβαση,για μένα, και να πάω για ένα βασικό σύστημα Protools?Δηλαδή 1 HD Card (μπορεί και HD2),192 I/O me digital expansion (standar) και πιθανόν το sync hd?

Θα δω διαφορά από ένα καλά στημένο σύστημα με RME Fireface 800 με τον ISA828 πάνω συν Apogee Big Ben/Univesal Audio 2-610/3xUAD-1/Focusrite Liduid Mix/κάποια νέα μικρόφωνα? ::)

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά. :)

www.myspace.com/thomasnastos

www.thomasnastos.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου