Προς το περιεχόμενο

Αγορά στερεοφωνικού


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα, σκεφτομουν να αγορασω ενα ηχοσυστημα και επειδη εχω χρονια να ασχοληθω με τη συγκεκριμενη αγορα θα ηθελα τα φωτα σας. Καταρχην αυτο που με ενδιαφερει ειναι φυσικα η καλη ποιοτητα. Σε τι τιμες παιζουν σημερα τα 'καλα' μοντελα? Απο οτι καταλαβαινω υπαρχουν mini-ηχοσυστηματα που διαθετουν και τα ηχεια μαζι.Με 300 ευρω αγοραζω καποιο καλο πακετο? Η μουσικη που ακουω ειναι rock-metal. Καποια links σχετικα με καινουρια μοντελα θα με διευκολυναν γιατι με μια προχειρη ματια που εριξα πολλα καταστηματα πουλανε προηγουμενα μοντελα και εχω μπερδευτει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οταν μιλάς για καλό ηχο, μιλάς όντως για καλό ήχο?Ή σε σχεση με τον ηχο του κινητού σου ή των 2 ηχείων του υπολογιστή?

 

Αυτο το μηχανημα που δείχνει το λίνκ το μόνο που κάνει ειναι να ξεγελάει μάτια.Αν θες πραγματικά καλό ήχο μιλάμε απο 1000+.Απο τα 300-500 που δίνεις έχουμε χάσιμο κ σε ενισχυτή κ σε ποιότητα ηχείων αρα υποβαθμίζεται ο ήχος.

 

Το στερεο που βλέπεις πιο πάνω το χω εδω κ 1 χρονο κ κάτι κ είναι να το κλαίνε οι ρέγγες απο ήχο.Χρωματίζει ψηλα κ μπάσα χωρίς ιχνος μεσαίων.Το αντίθετο δηλαδή ενος ενισχυτή κιθάρας.

 

Αν θες καλο ήχο πάρε σε φέτες-κομμάτια τα μηχανάκια.Για αρχή μπορείς απλά να πάρεις τον ενισχυτή με 2 ηχεία 3ων πραγματικά crossovered δρόμων.Στοιχίζει το καλό crossover οπότε κ το σύνολο των ηχείων σου.Επίσης κοίτα να χεις καλή σχεδίαση στην καμπίνα με σωστή μόνωση κ διαμόρφωση για ενίσχυση των χαμηλών συχνοτήτων.Στο εμπόριο θα βρείς καλα ηχεία σε ζεύγος με 500-700 ευρώπουλα.

 

Παρε απόφαση για να βάλεις καλα λεφτά κ τα ξαναλέμε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεταξύ ήχο στούντιο (που δεν είναι και ότι καλύτερο στο σπίτι) και ενός boom-box υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Έχει δίκιο ο trigga ότι είναι μονόδρομος τα ξεχωριστά κομμάτια για καλό ήχο. Τα τρίδρομα ηχεία ΔΕΝ είναι. 

Είναι γεγονός ότι τα €300 είναι πολύ λίγα αλλά ίσως μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Με την προυπόθεση ότι κάπου στην αλυσίδα (ή σε όλη την αλυσίδα) θα έχουμε και μεταχειρισμένο.

Υποθέτω ότι μιλάμε για μία μόνο πηγή και όχι βινύλιο.

Οι εντάσεις θα είναι λογικές για ένα σπίτι χωρίς να ματώνουν τα αυτιά των γειτόνων.

 

Τι λες;

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνω και εγω πως τα 300 ειναι καπως λιγα για να παρεις σωστα μηχανηματα.Συμφωνω εισης πως οταν ερθει η ωρα να το αγορασεις  θα πρεπει να ειναι ξεχωριστα κομματια.Τωρα η προταση μου βρισκεται στα λινκ παρακατω!

 

http://www.tangent-audio.com/00003/00024/00086/

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=329142

 

Θα σου λεγα ν'ανοιξεις νεο θεμα με αυτα που ζητας στο avclub.gr αλλα με 300 ευρω που λες οτι διαθετεις εχεις λιγες πιθανοτητες να παρεις απαντηση(πραγμα εντελως απαραδεκτο για ενα forum).Αν εγραφες 3000 κατι γινοταν  :P.

 

Το Tangent Hi Fi 100  που σου προτεινω το αγορασα τελικα για τον ανηψιο μου και τωρα το κωλοπαιδο εχει καλυτερο ηχο απο μενα.Απιστευτος ηχος για τα λεφτα του.Το αγορασα σαν System απο pixmania 450 ευρω(δεν βλεπω ομως να υπαρχει διαθεσιμο) ενω μπορεις να το αγορασεις και κομματι κομματι(CDP-100 , AMP-100 , TNR-100 , MILLENIUM 100) απο Media Markt , αν δεν κανω λαθος , αρκετα ακριβοτερα ομως.Υπαρχει και η φθηνοτερη λυση το Tangent Hi Fi 50 το οποιο εχει παρει καλες κριτικες και τον τιτλο καλυτερης αγορας ως αναφορα τον ηχο , την ποιοτητα κατασκευης και την τιμη συγκρινομενο μαλιστα με αντιστοιχα μηχανηματα των Cambridge, Marantz, Onkyo and Yamaha (http://www.tangent-audio.com/00005/00103/).Εγω παντος θα σου λεγα να κανεις υπομονη και οικονομια και να πας για το 100.Και μη νομισεις προς Θεου οτι ειναι κανα κινεζικο της πλακας , τυπου Fujitronic , Yamamuro κ.λ.π.Ειναι δανεζικης κατασκευης.

Ελπιζω να βοηθησα.Καλη αγορα!

Live fast , die ... hard!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eυχαριστω για τις απαντησεις σας. Ακριβως επειδη ειμαι τελειως ασχετος με το ειδος δε γνωριζω και εγω καλα τι ακριβως κινησεις πρεπει να κανω. Καποιο παιδι μου προτεινε να παρω monitor ηχεια και να τα συνδεσω στο PC μου (να εχουν ομως δικη τους ενισχυση). Αυτη η λυση πως σας φαινεται? Και ποια ακριβως ειναι τα κομματια που πρεπει να παρω? Ενας ενισχυτης, ηχεια , τι αλλο? (για CD ενδιαφερομαι αλλα δε θα με χαλουσε και ενα βινυλιο, βεβαια ετσι προφανως οικονομικα θα ανεβει πολυ το συνολο. Με ενδιαφερει παντως η ποιοτητα γιατι ασχολουμαι αρκετα με μουσικη και μου αρεσουν τα καλα πραγματα, αλλα για τη συγκεκριμενη αγορα θελω κατι ουτε του υψους ουτε του βαθους, μια αξιοπρεπη λυση).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φιλε μου, μην πολυανοιγεσαι (στο μυαλο) γιατι ΑΝ σκεφτεσαι και για phono, τοτε 300 ευρα δεν φτανει ουτε για βελονα (καλη)  ;D (h oxi?)

Make me fries...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

audiokostas

 

Ακουσα ηχείο χειροποίητο τρίδρομο πρίν 2 βδομάδες κ μου φυγε λίγο σκατό, χωρίς πλάκα.Ο τύπος πήρε την καμπινα προκατασκευασμένη κ απλά την συναρμολόγησε.Εβαλε 3 δρόμους κ καλά crossover.Είχε μελετημένη την καμπίνα ο κατασκευαστης για να βγάζει μπάσσα απ το πουθενα κ με 6" woofer να κατεβάζει άνετα 40 hz .Απίστευτο πράμα κ για μόνο 300 χιλιάδες δρχ. δηλαδή 900 ευρώ πες.Τετοιο ηχείο δεν εχω ξανακούσει παιδιά.Στα λεφτά του μάρκα ήδη κατασκευασμένη δεν βρίσκεις με τέτοια ποιοτητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου