Προς το περιεχόμενο

Gibson Les Paul Vixen - εχει παιξει, συγκρινει κανεις με Standard, Custom, κλπ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω παίξει μια Vixen (σε απαίσιο κίτρινο...) σε KOCH και Marshall.

http://www.thomann.de/gb/gibson_les_paul_vixen_corona_yellow.htm

 

Σαν κατασκευή και φινίρισμα μια χαρά. Δεν με ενθουσίασε το wrap-around tailpiece.

 

Δυστυχώς σε αίσθηση και ήχο η συγκεκριμένη έπασχε γιατί ήταν σε βιτρίνα ΠΟΛΥ καιρό, τα τάστα ήθελαν καραγυάλισμα, οι χορδές παμπάλαιες και το σετάπ ήταν άθλιο.

 

Παρόλαυτα ήταν resonant και φαινόταν ότι με καινούριες χορδές και καλό σεταπ θα έσπερνε.

 

Σε σχέση με standard κτλ παίρνει μείον για μένα μιας και το σώμα είναι πάρα πολύ λεπτό και ελαφρύ σε σχέση με το μπράτσο. Όταν μου είπε και ο μαγαζής ότι την πουλαγε 1000+ Ευρώ ξενέρωσα ακόμη περισσότερο.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω παίξει και εγώ με μιά κίτρινη. Το σώμα είναι μαόνι χωρίς maple από πάνω, και έχει το μισό πάχος από το κανονικό. Αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα μιάς και χάνει και από τόνο και από όγκο στο παίξιμο. Το μπράτσο είναι ακριβώς όπως σε ένα SG special faded, με dot inlays. Οι μαγνήτες είναι οι 498Τ & 490R, και σώζουν την κατάσταση από την απόλυτη μετριότητα.

 

Η αίσθηση στο χέρι είναι μέτρια, και ακουστικά όταν έχεις παίξει strd μοντέλα δεν σε ενθουσιάζει καθόλου. Λείπουν πολλοί παράμετροι. Όμως για την τιμή της σε σχέση με τα ακριβότερα μοντέλα, και πάλι ακούγεται χαρακτηριστικός full Gibson tone. Δυστηχώς όμως δεν αρκεί.

 

Είναι μία κιθάρα που το headstock, κλέβει τις εντυπώσεις και όχι η ίδια η κιθάρα. Δεν θα απογοητέψει κανέναν που πρώτη φορά προσεγγίζει την Gibson, και ένας που γνωρίζει απλά θα την προσπεράσει. Βασικό πλεονέκτημα η χαμηλή τιμή της από την στάνταρντ.

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου