Προς το περιεχόμενο

Θα ηθελα γνωμες για τους μαγνητες για tele της fender


Alter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

  λοιπον παιδια μαλλον θα αλλαξω μερικα πραγματα στην tele μου. (τα κλειδια σε lock, τα saddles σε ghost για ακουστικο ηχο, και .. τους μαγνητες). ακουγεται ωραια μ αυτους που φοραει (gfs & fender texas special neck), αλλα ειναι μαγνητες με δυνατο output (που εχουν λιγο περισσοτερο hum αποτι θα ηθελα), και ο neck δεν ταιριαζει απολυτα με τις χορδες, με αποτελεσμα η 1η να εχει χαμηλοτερο output.

 

επειδη μου αρεσει ο ηχος τηε fender ελεγα να παρω μαγνητες fender. ξερω οτι παιζουν και αλλοι κατασκευαστες (πχ fralin), αλλα λεω να παω στα σιγουρα μια και δεν εχω ψαχτει και πολυ απο μαγνητες. ψαχνω για vintage ηχο με καλα καθαρα-breakup, και παραδοσιακους tele ηχους (οχι noiseless-κομπρεσσαρισμενα-μοντερνα πραγματα).

 

  απο οτι βλεπω η fender βγαζει δυο τρια σετ για tele

 

custom shop nocaster (πιο mellow ηχο?)

original vintage tele set (πιο πριμο? ειναι του custom shop?)

και τους texas set (που μαλλον ειναι Hot output).

 

αν εχει κανεις εμπειρια με αυτους τους μαγνητες ας γραψει καμμια γνωμη.

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα set που λες, νομίζω ότι το σετ Nocaster είναι το πιο classic-sounding από τα 3 και εγώ μάλλον αυτό θα προτιμούσα αν είχα μόνο αυτές τις επιλογές.

 

Σε περίπτωση που οι επιλογές σου μπορούν να επεκταθούν και σε άλλες εταιρείες (πχ Bill Lawrence, οι οποίοι είναι και αθόρυβοι αλλά όχι κλασική περίπτωση noiseless με αποστειρωμένο ήχο), εδώ είμαστε και μας λες ;)

 

Παράξενο πάντως, γιατί στο live στα Γιάννενα, που σε είχα δει να παίζεις με την tele, ο ήχος σου μου ακούστηκε (για τα δικά μου γούστα) αρκετά πρίμος και όχι hot. Δεν είχες αρκετά μεσαία (χαρακτηρηστικό των hot μαγνητων)... ::)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιόν GFS έχεις στην γέφυρα και δεν σου κάνει; Υπάρχουν GFS και σε βινταζ αποχρώσεις, σε περίπτωση που έχεις κανα ψιλό-καφρούλη εκεί κάτω.

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O fatbody είναι κάπως μεσαίος μαγνήτης. κυρίως λόγω των fat polepieces, παρά του υψηλού τυλίγματος. Λογικά κάτι πιό παραδοσιακό, όπως π.χ. http://store.guitarfetish.com/re19tealbobr.html θα σε καλύψει. Εκτός αν θες ντε και καλά fender οπότε αγνόησε ότι έχω γράψει.

I can actually hear difference between neck joints.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν εχω εμπειρια με tele μαγνητες αλλων κατασκευααστων πλην fender & duncan αλλά:

+2 ψηφους για τους custom shop nocaster

 

Επισης εξαιρετικοι μαγνητες αυτοι που φοραει η Baja

(Custom Shop “Twisted” Tele® Single-Coil (Neck),

1 Custom Shop Broadcaster Single-Coil (Bridge)

Eιδικα αυτος στο neck ειναι και παρα πολυ κοντα σε ηχο neck μαγνητη στρατ (που ειναι και απο τις πιο συχνες mod που κανουν οι tele players)

 

Επισης αξιοπρεπεστατοι οι κλασσικοι fender μαγνητες των 52 tele reissue (αν και ξυριζουν λιγο περισσοτερο για τα γουστα μου)

 

Kαι τελος απο duncan

 

http://www.seymourduncan.com/products/electric/telecaster/vintage/vintage_broadca/

 

http://www.seymourduncan.com/products/electric/telecaster/vintage/vintage_rhythm/

 

 

Τελος να σημειωσω την αντιπαθεια μου (δεν με παραξενευει το γεγονος οτι θελεις να τους αλλαξεις) σε ολους τους μαγνητες με το συνθετικο texas στο ονομα τους. Ειναι στο 99.9% των περιπτωσεων overwound μαγνητες με παρα πολλα μεσσαια που "πνιγουν" τον κλασσικο στρατ (η και τελε ηχο).....αυτα με την υποσημειωση οτι δεν εχω στο μυαλο μου ως ηχητικο παραδεισο τον texas blues ηχο  ;D ;D ;D ;D

 

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παρεπιπτόντως, έχω την εντύπωση ότι τόσο οι Nocaster, όσο και οι Vintage, δεν είναι RWRP, κάτι που σημαίνει θόρυβο και στη μεσαία θέση.

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

A και κάτι άλλο.Θα πάς 100% σε κλασσική τελε ή σκέφτεσαι και κάτι σε στύλ strat neck όπως είσαι τώρα ?(φαντάζομαι το προβλημα συμβατότητας που περιγράφεις οφείλεται στον συγκεκριμενο μαγνήτη και ίσως να μην ισχύει για όλους).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου