Προς το περιεχόμενο

DJ vs Pc dj!


floyd85

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παραθέτω το θέμα προς συζήτηση με αφορμή την εξέλιξη της τεχνολογίας στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και κλασσικες εταιρίες του χώρου(vestax) να ακολουθούν έντονα το pc djiing.θα ήθελα να ακουσω γνώμες και απο τις δύο πλευρές.μήπως θα έπρεπε να πετάξουμε τους μίκτες μας,cd players,turntables και να στραφούμε προς μια ποιό οικονομική ,πρακτική και αποτελεσματική λυση??ας πούμε pc/mac+dj soft+midi controller?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 68
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Η απάντηση είναι απλή.

Ο DJ δεν παίζει ούτε vestax ούτε πικάπ ούτε pc ... παίζει μουσική με το μέσο που τον βολεύει.

 

Πολλοί το γυρνάνε στο pc-djing για πολλούς και διάφορους λόγους.

 

Γενικά όμως, ένας DJ κανονικά δεν πρέπει να επαναπαύεται αλλά πρέπει να την ψάχνει διαρκώς με τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους. (γιατί αλλιώς θα τον φαν τα πιτσιρίκια ;p)

 

Όταν έρθει η στιγμή της μετάβασης θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει αλλά όπως είπα στην αρχή το σημαντικότερο είναι να βγαίνει και το πως θα βγαίνει η μουσική του.

 

Με μία μετάβαση σε pc-djing άλλοι θα κολλήσουν άσχημα (με την κακή έννοια) και άλλοι θα κάνουν παπάδες.

 

Το καλύτερο είναι πάντα να δοκιμάζουμε τα νέα μαραφέτια και άμα δούμε οτι γίνεται πολύ καλύτερα η δουλειά και αφού φάμε ώρες και μέρες δοκιμών τότε ναι .. κάνουμε την μετάβαση.

 

Είμαι από τους ρομαντικούς που ακολουθούν πιστά το βινύλιο μέχρι και τώρα αλλά εδώ επαρχεία δεν υπάρχει ούτε ένα μαγαζί που να έχει πικάπ (καταλαβαίνεις που το πάω). Έτσι θα γίνει και με τα CD σε κάποια φάση ... Θα μπαίνεις στα μαγαζιά και δεν θα υπάρχει CD player ούτε για δείγμα. Θα σου πετάνε 2-3 εισόδους και θα σου λένε plug and play. ;p Ε τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος θες δεν θες.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

aif συμφωνω . με εκνευριζουν οι υπερμαχοι του cd . και αυτους καποτε τους εκνευριζαν οι υπερμαχοι του βινυλιου.

Εγω θα ηθελα να θεσω ενα προσθετο ερωτημα .

Πιστευετε οτι υπαρχει ζητημα συγκρισης καλυτερου ηχου στα δυο μεσα, με δεδομενο οτι και τα δυο παιζουν "κατεβασμενα" μπ3? (ας μην μας απασχολησει παρακαλω αν ειναι νομιμα ή παρανομα κατευασμενα)

πιστευετε πχ οτι οι κονβερτορες του pioneer cdj100 ή του denon dn-s 1000 ειναι καλυτεροι απο αυτες της hercules rmx?

τα παραδειγματα που παραθετω ειναι για ευνοητους λογους ιδιας τιμης.

 

http://www.thomann.de/gr/hercules_dj_console_rmx.htm

 

http://www.thomann.de/gr/pioneer_cdj100s.htm

 

http://www.thomann.de/gr/denon_dn_s_1000.htm

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Όταν έρθει η στιγμή της μετάβασης θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντεπεξέλθει.....

 

Θα συμφωνήσω με τον AIF.

Με τη διαφορά ότι η μετάβαση έχει έρθει ήδη..

Ιδανικό setup για εμένα πάντως είναι 2 πικαπ και άλλο ένα για timecoded..ή οπως εσύ τα θες...έτσι σου μένουν αμέτρητες δυνατότητες και στο πως θα παίξεις(ταχύτητα επιλογής,εφέ,mixing κ.α...)

αλλά και όταν θα βρεις το βινύλλιο που ψάχνεις να το πάρεις γιατί έτσι γουστάρεις..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πιστευω πως ειναι το ιδιο.και τα 2 αναπαραγουν το ιδιο το mp3.αν ειναι στην ιδια ποιοτητα φυσικα.να πω παντως την αληθεια δεν μπορω να καταλαβω την διαφορα στον ηχο ενος 256 mp3 και wav στα μαγαζια που παιζω.εκτος αν παιζετε σε καποιο Club με καλα συστηματα ηχουυ.(ηχεια και τετοια..).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παιζω με βινυλια επισης.αλλα δυστυχως δεν μπορεις ειτε να βρεις ειτε ν'αγορασεις παντα τα τραγουδια που θες.

επισης να πω οτι οσο εμενα βερολινο και δουλευα σ'ενα club ειχα δει πολλους γνωστους dj και το gear τους.να σας πω χαρακτηριστικα για καποιους(δεν ηταν οι μονοι που ειδα) ,οτι ,ο ritchie hawtin επαιζε με το traktor, και ο umek και ο steve aoki παιζαν μονο με το final scratch,χωρις να βαλουν να παιξει ουτε ενα βινυλιο.ολα τους τα κομματια ηταν στο pc.μονο με timecode!!!γιατι????? :o

 

μηπως ειμαστε λιγο κολλημενοι και εγωιστες που επιμενουμε στο παλιο?εκτος αν δεν βολευει το pc djiing που δεν νομιζω μιας και με τα τοσα controller που υπαρχουν πλεον δεν κουνας το ποντικι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και γω πιστευω οτι η λυση pc+timecode ειναι η χρυση ραφη οσο περναει ο καιρος. Μεσω του pc εχεις τεραστια συλογη κομματιων σε μικρο χωρο (σκληρος δισκος), και πληθωρα εφε. Και απο την αλλη με το timecode, εχεις την "επαφη" με το "υλικο"...

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω παντως δε μπορω να καταλαβω σε τι βολευει το timecode σε σχεση με ενα jog dial τυπου cd . ποια επαφη δηλαδη? εκτος απο το "εφε" σε τι αλλο εξυπηρετει? Ακομη και αν καποιος εχει συνηθισει χρονια με τους δισκους δε μπορω να καταλαβω ποια επαφη του εξασφαλιζει σε συγκριση με τις μειξεις με πικαπ. δηλαδη τι θα κανει θα "σπρωχνει" τον δισκο ή θα τον συγκρατει για να συγχρονισει τα κομματια ? εχω δει φιλο μου που επαιζε παλιοτερα μονο με βινυλιο , να παιζει με final scratch(ή τρακτορ δε θυμαμαι)  και timecode δισκους, και τον εκανα να ομολγησει οτι στην ουσια ειναι απλως για διακοσμηση , διοτι χρησιμοποιουσε πλεον ολες τις ευκολιες της τεχνολογιας στο tempo matching , pitch matching, looping klpklpklp και δεν ακουμπουσε καν τον δισκο. και μη μου πειτε οτι ειναι καλο για σκρατσ αφου με εναν καλο δισκο και μια ειδικη κεφαλι εχεις απολυτως καλυτερα αποτελεσματα.

κανω λαθος? πειτε μου , δεν εχω εμπειρια απο βινυλιο και timecoded δισκους , ισως κατι αλλο συμβαινει που ουτε καν φανταζομαι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως βολεύεται ο καθένας.  :)

Για μένα, Ableton Live + Novation Remote zero Sl - controller και κάνω ότι θέλω στην κυριολεξία. :)

 

 

mp3 μόνο στα 320 και wav :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου