Προς το περιεχόμενο

home recording studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φτιάχνουμε ένα στουντιάκι στο γκαράζ ένος φίλου και θα ήθελα να ρωτήσω δυο τρία πραγματάκια για τα οποία δεν είμαι σίγουρος....

 

Καταρχάς να σας πω πως και σε τι φάση είναι...είναι περίπου 6χ4 μέτρα υπόγειο (κάτω απο κήπο οπότε έχει και φυσική ηχομόνωση) και έχει 2 επίπεδα το χαμηλό και το ψηλό (δυο σκαλοπάτια διαφορά 20 πόντους) Λέγαμε να το χωρίσουμε στη μέση και να βάλουμε το "τζάμι" για να γίνει πιο σωστό στις ηχογραφήσεις αλλά μετά θα γινόταν τρύπα...

 

Έχουμε φτιάξει: πάτωμα(τα μπετά),ηχομόνωση,εξαερισμό,air

condition,ηλεκτρολογικά και τουαλέτα. Μένει να μας φτιάξουν το πάτωμα (το μαϊμού παρκέ, δεν ξέρω πως λέγεται...) και μετά θα ακολουθήσει ο βασικός εξοπλισμός κάβα δηλαδή, ψυγειάκι, nova, καναπές και κατάλογοι απο deliverάδικα :lol:

 

Λοιπόν απο εξοπλισμό έχουμε: 1 fender twin reverb (τον καινούργιο), 1 fender pro reverb (τον παλιό) ένα park25 :? , boss gt3, boss gt6 (έρχεται και η tonelab) κιθάρες έχουμε μια gibson LP gothic μια PRS custom24 μια fender anniversary (deluxe μου φαίνεται...) μια jackson/aria/ibanez της πλάκας και 2 fender ηλεκτροακουστικές.

 

Μικρόφωνα λέμε να πάρουμε τα κλασικά shure, ντράμς έχουμε, μπάσο θα πάρουμε απο thomann ένα digital piano επίσης..υπολογιστή έχουμε....μμμ τι άλλο..μείκτη έχουμε (yamaha MG16/6FX) monitors ta event 20/20bas V2...προενισχυτή δεν έχουμε αλλά θα βρώ απο τα παλαιότερα topics του noiz, μάλλον κάποιο dbx θα τσιμπίσουμε..

 

Αυτό για το οποίο δεν έχω ιδέα και θα ήθελα τη βοήθειά σας είναι το εξής...

Λέμε να πάρουμε έναν ενισχυτή φέτα και 2? μεγάλα monitors απο τα οποία θα βγαίνουν τα μικρόφωνα/υπολογιστής κ.α.

Δεν έχουμε ιδέα τι έντασης θα πρέπει να είναι αυτός ο ενισχυτής... η ηχομόνωση είναι για 120 db. Tι ενισχυτή και ηχεία προτείνετε? σκεφτόμαστε και για μεταχειρισμένα, αν έχετε κάτι (μάρκα, μαγαζί με μεταχ/να) υπ'όψην πείτε μου.

 

Μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο και θα ανεβάσω φωτο να δείτε, επίσης θα σας πω και πόσο στοίχισε.

Περιμένω σχόλια/παρατηρήσεις/συμβουλές.

 

Συγνώμη για το τεράστιο post αλλά έχω τρελαθεί απο τη χαρά μου και ήθελα να το μοιραστώ με τους noizάδες φίλους μου :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

  • Guru

Πρώτα θέσε κάποια όρια τιμής που σε παίρνει να κινηθείς και δεύτερο την ακριβή χρήση για την οποία τα προορίζεις..τα θέλεις απλά σαν δευτερο "μεγαλύτερο" ζευγάρι με monitor ιδιότητες ή απλά ένα καλό hi fi set ηχείων τελικού για να ακούς πιο "όμορφα" και εντυπωσιακά παίρνοντας και γεύση για το πως θα ακούγεται το αποτέλεσμα στον όποιο τελικό αποδέκτη...

Ξεκαθάρισε το όσο μπορείς για να μην ακούσεις npap..αριές στις προτάσεις που θα σου γίνουν.. :D

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε ikon από ηχομόνωση είμαι άσχετος αλλά απ'όσα περιγράφεις εάν παίξετε τύμπανα έτσι όπως τα λες (αν καταλάβαίνω καλά έχει σπίτια γύρω γύρω) θα πρέπει να είναι οι γείτονες και η τοπική αστυνομία συγγενείς σας, τουλάχιστον.

Αυτό το λέω γιατί φίλος εβαλε σε ένα δωμάτιο σετ ηχομόνωσης, διπλά τζάμια (δεν ξέρω εάν ήταν και κάτι πιό ειδικό) και μία από αυτές τις πόρτες των στούντιο που τρομάζεις να τις κουνήσεις και μοκέτες κτλ και έμενε και σε μονικατοικία και πάλι είχα πρόβλημα μόνο με τύμπανα...που να βάλεις και όλα τα άλλα. Ακόμη, ο φίλος είναι επαγγελματίας ντράμερ και δεν τα σπάει τα τύμπανά του(για να μη νομίζεις ότι μιλάμε για κανένα κανίβαλο, όχι ότι δεν υπάρχουν κορυφαίοι ντράμερ που παίζουνε δυνατά αλλά λέμε τώρα...).

 

Kαταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου αλλά τα 120db που λες είναι πάρα πολλά. Mιλάμε για τοιχοποιία με 2πλό πετροβάμβακα και 3πλη γυψοσανίδα και a block και αυτά που έχεις (για να έχεις ένα ουδέτερο χώρο χωρίς ανακλάσεις) και stc και πολλά άλλα για να κόψεις 120 db....άσε το πάτωμα και το ταβάνι...

Σκέψου ότι μία rock μπάντα μέσα σε στούντιο είναι γύρω στα 110db.

 

Και όλα αυτά σε 4επι6;;

 

Με τις καλύτερες προθέσεις,

Κώστας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

:lol: :lol: :lol:

npap δεν τα θέλω για τη δουλειά που κάνουν τα monitors (reference).

Τα θέλω απλά για να ακούγονται:

H φωνή απο τα μικρόφωνα, τα vst απο το pc και το digital πιάνο όταν θα παίζουμε ζωντανά όλοι μαζί. Δηλαδή κάτι σαν ενισχυτής για οτιδήποτε εκτός κιθάρες μπάσο drums. Δεν ξέρω πάντως αν αυτή είναι η σωστή λύση αλλά δεν μου έρχεται κάτι άλλο στο μυαλό τώρα.. :idea: Τώρα για το οικονομικό.. :? Ψάχνω για ""καλή"" (όσο γίνεται) ποιότητα και όσο πιο φθηνά γίνεται, γι'αυτό σκέφτομαι και για μεταχειρισμένα...στα 600 ευρώ θα βρώ τίποτα....?

 

Kώστα βασικά μένω στην παιανία (=ερημιά) και το σπίτι του φίλου μου είναι στην κορυφή ενός λόφου με ελάχιστα σπίτια κοντά του, πρακτικά το γκαράζ είναι χωμένο μέσα στο λόφο. Όταν ήρθε ο τεχνικός ρώτησε ηχομόνωση για πόσα db? και ο φίλος μου του είπε 120 και απ'ότι έμαθα αυτός είπε....ωχ... :lol: πάντως η ηχομόνωση έχει μπεί ήδη και μου φαίνεται ότι είναι όπως την περιγράφεις στο μόνο μέρος του τοίχου που δεν έχει 2πλό ή 3πλό (δεν θυμάμαι) πετροβάμβακα είναι ο τοίχος που απο την άλλη μεριά έχει χώμα και η επιφάνεια του εδάφους είναι καναδυό μέτρα προς τα πάνω, άσε που απ'ότι μου είπε ο φίλος μου θα κάνουμε κάποια στιγμή ένα τεστ και αν χρειαστει θα ενισχύσει την ηχομόνωση

οπότε δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά ειμαι άσχετος και εγώ με τα της ηχομόνωσης και περι dB, ο φίλος μου μάλλον κάπου άκουσε ότι στα studios βάζουν 120 και γι'αυτό του το είπε..Είναι μικρό πάντως έχεις δίκιο αλλά τι να κάνουμε....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Έτσι μπράβο.. :D ¶ργησα αλλά κατάλαβα..

Λοιπόν..τα αυτιά παραμάσχαλα και μπρος στον δρόμο για την ηχητική Ιθάκη..

Αυτό που θα θυμάσαι αν επιλέξεις συνδυασμό τελικού ηχείων και όχι αυτοενισχυόμενα σε σχέση με την τελικά παραγόμενη ένταση είναι:

Το πόσο δυνατά θα ακουστεί ένα ηχείο έχει να κάνει πρώτα με την ευαισθησία του και μετά από τα πόσα βατ θα πάρει απο τον τελικό που θα το οδηγήσει..Πχ,ένα ηχείο με 90 db ευαισθησία σημαίνει πρακτικά (και όσο πιο απλά μπορώ να στο εξηγήσω),ότι δίνοντας του 1 βατ από τον ενισχυτή θα μας δώσει 90 db εντασης σε απόσταση ενός μέτρου..Σε κάθε διπλασιασμό των βατ παίρνουμε συν 3 db ηχ έντασης..( στα 2 βατ 93 db στο 1 μετρο στα 4 96 1 και πάει λέγοντας..) Αν κάνεις τον υπολογισμό θα δεις ότι με το συγκεκριμένο ηχείο για να πάρεις τα 120 db θέλεις ούτε λίγο ούτε πολύ 512 "καθαρά"βατ από τον ταλαίπωρο τον ενισχυτάκο..Μην μασάς βέβαια γιατί τα επαγγελματικά ηχεία για την χρήση που τα προορίζεις έχουν συνήθως πάνω από 95 db ευαισθησία οπότε έχουν και λιγότερες απαιτήσεις σε ρευμα..

Το θέμα δυστυχώς δεν είναι τόσο απλό και έχει να κάνει με παραμορφώσεις,ψαλιδισμούς, μετασχηματιστές των τελικών, αντίσταση σε ωμ και ικανότητα μέγιστης συνεχούς πρόσληψης ηλεκτρικής ισχύος των ηχείων και πολλά άλλα που δεν εξηγούνται εύκολα και "μπακάλικα" σε ένα post ..

Κράτα τον "υπολογισμό" σαν μπούσουλα αναφοράς για απλές και γρήγορες συγκρίσεις και για να ξεφευγεις και από την ασχετοσύνη των πλείστων ελλήνων πωλητών του στυλ πάρε αυτό είναι 300 watt και σκοτώνει και άλλες μ..ες που ακούω συνήθως..

Για να κλείσω επιτέλους θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποια αυτοενισχυόμενα για νάσαι σίγουρος..Τώρα στα 600 ευρώ δύσκολα τα πράγματα αλλά κάποτε βρήκα και πήρα 2 μεταχειρισμένα jbl σε καλή κατάσταση 650 ευρω, οπότε ο ψάχνων βρίσκει..Πάντως ικανοποιητικές λύσεις και σε καινούργια γύρω σ' αυτά τα λεφτά υπάρχουν ( με τις ανάλογες παραχωρήσεις στην ποιότητα αλλά κι αυτό σχετικό είναι καθότι μαθηματικός τύπος συσχετισμού ηχητικής ποιότητας και "αυτιών" δεν υπάρχει )..ρίξε μια ματιά εδώ

http://www.thomann.de/thoiw2_db_technologies_opera_110_aktivbox_prodinfo.html

http://www.thomann.de/thoiw2_db_technologies_opera_212_l_prodinfo.html

http://www.thomann.de/thoiw2_jbl_eon_10_g2_prodinfo.html

http://www.thomann.de/thoiw2_fbt_jolly_8ba_speaker_prodinfo.html

http://www.thomann.de/thoiw2_the_box_ma1520_aktivmonitor_prodinfo.html

http://www.thomann.de/thoiw2_the_box_pa502a_aktives_fullrangesystem_prodinfo.html

Ελπίζω να βοήθησα κι όχι να σε μπερδεψα περισότερο.. :roll:

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Αυτό που ψάχνεις είναι ένα σετ active PA monitors για φωνή keyboards και ότι προκύψει με προδιαγραφές του στυλ "2-way full rangespeaker, 200 Watt RMS" που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρίες όπως:

 

Behringer B1520 EUROLIVE,

db Technologies Opera 110 ή 212,

Electrovoice EV SX100+E SYSTEM-2000,

JBL EON 1500 κλπ

που στοιχίζουν από ¤200.

 

έχουν δική τους ενίσχυση και μπορούν να συνδεθούν με μικρή κονσόλα.

 

Have fun!

 

ΥΓ. Επαναλαμβάνομαι βέβαια καθώς όσο το έγραφα με πρόλαβε ο npap με σχεδόν ίδιο post. Τι εξυπηρέτιση έχουμε εδώ ρε παιδιά! :D

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Μέχρι το τέλος του μήνα θα είναι έτοιμο και θα ανεβάσω φωτο να δείτε' date=' επίσης θα σας πω και πόσο στοίχισε.

 

Συγνώμη για το τεράστιο post αλλά έχω τρελαθεί απο τη χαρά μου και ήθελα να το μοιραστώ με τους noizάδες φίλους μου :wink:[/quote']

 

Όποτε noizά φίλε σπεύσε να γινει η δουλειά να ανεβάσεις φώτο μπας και ζηλέψω περισσότερο και τελειώσουμε και εγώ με την μπάντα μου το στούντιο που θέλουμε να κάνουμε :lol:

You are wrong f**ked and overatted...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου