Προς το περιεχόμενο

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ?


Astroman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Hello Earthlings!

 

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα τη γνώμη σας μπας και βγάλω άκρη:

 

'Εχω την TERRATEC DMX 6fire και όταν πάω να ανοίξω κάποια είσοδο (line-in, Mic) για να ηχογραφήσω κάποιο όργανο, ακούγεται θόρυβος απ' τα monitors αλλά και απο την έξοδο των ακουστικών.

 

Ο θόρυβος γίνεται αισθητός όταν ανεβάσω πολύ την ένταση των ηχείων και το recording level των εισόδων και το χειρότερο είναι οτι γράφεται μαζί με την ηχογράφηση οποιουδήποτε οργάνου ή φωνητικών (έκανα ένα πείραμα και άφησα να γραφτεί silence για λιγα δευτερόλεπτα από το line in).

 

Να τονίσω οτι δεν υπάρχει θόρυβος όταν ηχογραφώ με τα midi keyboards mou.

 

Επίσης παρατήρησα οτι ο θόρυβος αυξομοιώνεται σύμφωνα με τη λειτουργία του σκληρου δίσκου.

 

Η πολυκατοικία που μένω είναι παλιά (70s) και πιστεύω οτί κατά ένα μεγάλο ποσοστό φταίνε οι παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, αλλά παρ'όλα τα μέτρα που έχω λάβει (έχω συνδέσει το PC με UPS, έχω βάλει καλωδιοταινία με γείωση στους σκληρούς) δεν κατάφερα τίποτα!

 

Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω (πέρα απ΄το να αλλάξω σπίτι, χε χε!) για να εξαφανίσω ή έστω να μειώσω τον θόρυβο;

 

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά χαρά,

 

Να τονίσω οτι δεν υπάρχει θόρυβος όταν ηχογραφώ με τα midi keyboards mou.

Παίζοντας κάποιο vsti? Εάν ναι δεν υπάρχει θέμα θορύβου εδώ.

 

Θα ήταν καλό πριν αρχίσεις να ψάχνεις να τη δοκιμάσεις σε άλλη pci slot και μάλιστα πιό απομακρυσμένη από τους σκληρούς και αν κάνει τα ίδια τότε να τη δοκιμάσεις και σε άλλο pc για να είσαι σίγουρος ότι δεν φταίει κάτι από αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Astroman, η περίπτωσή σου είναι all time classic για όσους έχουν αυτήν την κάρτα (κι εγώ αυτή έχω). Το πρόβλημά σου κατά 90% οφείλεται στο προβληματικό καλώδιο που συνδέει το front panel με την PCI κάρτα. Don't panic και προπαντώς μην ψάξεις να αντικαταστήσεις το καλώδιο (μοιάζει πολύ με το κλασικό καλώδιο των σκληρών δίσκων, cd-rom Κλπ, αλλά δεν είναι). Το πρώτο πράγμα που σου προτείνω είναι να τυλίξεις με αλουμινόχαρτο το καλώδιο (κι όλο το front panel -κακό δεν του κάνει) και να προσέξεις το συγκεκριμένο αυτό καλώδιο να μην ακουμπάει σε κανένα άλλο (αυτό μπορεί να σε παιδέψει λίγο). Επιπλέον (ίσως αυτό έπρεπε να στο πω εξαρχής), το καλώδιο που συνδέει digital την κάρτα σου με το cdrom ΞΕΧΝΑ ΤΟ. Βγάλ'το οπωσδήποτε (όπως έχω διαβάσει στο internet, είναι παντελώς άχρηστο).

 

Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις (κάπου είχα συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες σχετικά με τέτοιου είδους προβλήματα από αυτήν την κάρτα -όταν τις βρω θα επανέλθω). Αν δε λυθεί το πρόβλημα, πες μου.

 

Θα σε βοηθήσει στις μετρήσεις το RightMark Audio Analyzer.

 

Κι εγώ είχα ψιλοπροβλήματα, αλλά με διάφορες πατέντες, έχω θόρυβο -106dB από την PCI και -97dB από το front panel κι έτσι είμαι χαλαρός στις ηχογραφήσεις, οπότε να είσαι κι εσύ cool. Όλα θα πάνε καλά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ για την απάντηση kosta iatreli!

 

Θα ήταν καλό πριν αρχίσεις να ψάχνεις να τη δοκιμάσεις σε άλλη pci slot και μάλιστα πιό απομακρυσμένη από τους σκληρούς

 

Έχω τοποθετήσει την κάρτα επίτηδες στο τελευταίο slot της mobo για τον λόγο που προανέφερες.

 

Λες αν την φέρω πιό κοντά στους σκληρούς και στην VGA να σταματήσει ο θόρυβος :lol: :lol: ???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks Zoidberg!!!!!

 

το καλώδιο που συνδέει digital την κάρτα σου με το cdrom ΞΕΧΝΑ ΤΟ

 

...το είχα μυριστεί και το έβγαλα

 

Το πρώτο πράγμα που σου προτείνω είναι να τυλίξεις με αλουμινόχαρτο το καλώδιο (κι όλο το front panel -κακό δεν του κάνει) και να προσέξεις το συγκεκριμένο αυτό καλώδιο να μην ακουμπάει σε κανένα άλλο (αυτό μπορεί να σε παιδέψει λίγο).

 

Πολύ ενδιαφέρον...θα το εφαρμόσω άμμεσα!!!

 

Θα σε κρατάω ενήμερο για τυχών εξελίξεις!!!

 

Thanks Again!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ακολουθούν συγκεντρωμένες κάποιες οδηγίες προς ναυτιλομένους, σχετικά με την DMX 6 Fire και το πρόβλημα στο θόρυβο:

 

1) Κάνουμε σωστά την εγκατάσταση, όπως γράφει το manual. Δηλαδή, η PCI κάρτα μπαίνει σε μια απομακρυσμένη από άλλες κάρτες slot και όσο γίνεται πιο κάτω. Το break-out box μπαίνει κάτω από τα& DVD, CD Κλπ

 

2) Μονώνουμε το καλώδιο που συνδέει τα δύο μέρη της κάρτας (ο πιο απλός -και σχετικά αποτελεσματικός- τρόπος είναι χρησιμοποιωντας αλουμινόχαρτο). Το ίδιο κάνουμε και για το front box. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως έγραψα και παραπάνω, δυστυχώς στο εμπόριο δεν κυκλοφορεί ΑΚΡΙΒΩΣ ίδιο καλώδιο με αυτό της Terratec, οπότε μην μπαίνετε στον κόπο να αγοράσετε κάποιο άλλο μονωμένο -στην καλύτερη δε θα λειτουργεί, στη χειρότερη θα βλάαψει την κάρτα. Επίσης, κοιτάξτε να μην ακουμπάει το καλώδιο αυτό με ΤΙΠΟΤΑ άλλο (εδώ θέλει λίγη προσπάθεια, αν το κουτί είναι μικρό).

 

3) Φροντίζουμε όλες οι βίδες που στερεώνουν και τα δύο μέρη της κάρτας με το σασί του Η/Υ να μην ακουμπάνε σε αυτό. Υπάρχουν διάφορες πατέντες, εγώ φέρθηκα αρκετά μπακάλίστικα, παρ'όλα αυτά υπήρχε σημαντική βελτίωση: Πριν βιδώσω τις βίδες, τις τύλιξα μία-μία με ένα μικρό κομμάτι νάυλον, για να μην έρχονται σε επαφή με το μέταλλο του κουτιού του Η/Υ. Γενικά ακολούθησε τη λογική του να μην υπάρχει πουθενά επαφή μέταλλο με μέταλλο, σχετικά με τα μέρη της κάρτας.

 

4) Το καλώδιο για digital σύνδεση με το cd-rom το ΞΕΧΝΑΜΕ.

 

5) Αφού έκανα όλα αυτά, παρατηρούσα ότι υπήρχε ένας απειροελάχιστος θόρυβος όταν έβαζα τέρμα τα ακουστικά (κι ευχόμουν μην πάει τίποτα στραβά και κατά λάθος πατήσω κανένα play και κουφαθώ...). Αυτός ο θόρυβος σταματούσε όταν άγγιζα το front panel: κλασικό θέμα γείωσης. Πήρα ένα καλώδιο χαλκού και ένωσα μια βίδα από το σασί του Η/Υ με το αλουμίνιο που έχουν τα παράθυρα του δωματίου μου. Το πρόβλημα λύθηκε δια παντώς και πλέον στο Control Panel της κάρτας, όταν δεν παίζω τίποτα οι faders δείχνουν -144dB. πα μαλ, πα μαλ...

 

Μια άλλη αρκετά προχωρημένη ενέργεια είναι να μη βάλεις το front panel μέσα στον Η/Υ, αλλά έξω από αυτό (!) όπως είναι πχ η E-MU 1820 (βέβαια, αυτή είναι σχεδιασμένη για να είναι εκτός Η/Υ, αλλά τέλος πάντων...). Κάποιοι που δεν έβρισκαν άκρη με τίποτα άλλο (ή βαριόντουσαν να κάνουν αυτές τις πατέντες που προανέφερα), το'βγαλαν έξω και βρήκαν γρηγορότερα την υγειά τους. Τώρα κατά πόσο βολεύει αυτό επαφίεται στα γούστα του καθενός.

 

Αυτά....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σου φίλε μου.Δε νομίζω πως ευθύνεται αποκλειστικά η κάρτα σου για τα προβλήματα που έχεις.¶λλωστε το πρόβλημα του θορύβου είναι κοινό σε χρήστες με διαφορετικές κάρτες ήχου.

Τα παρακάτω Links ίσως σε βοηθήσουν :

 

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=86655

 

http://forum.isratrance.com/viewtopic.php/topic/62887/forum/2

 

http://forum.isratrance.com/viewtopic.php/topic/53428/forum/2

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου