Προς το περιεχόμενο

Μεταπτυχιακές σπουδές ακουστικής (όχι κιθάρας :D )


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα και καλή χρονιά σε άπαντες θορυβοποιούς. Έχοντας αποφοιτήσει πρόσφατα από το τμήμα μηχανολόγων μηχανικών του α.π.θ. και αναζητώντας κάποιο επόμενο βήμα σκέφτομαι το ενδεχόμενο να κάνω μεταπτυχιακό στην ακουστική. Η ιδέα είναι η γεφύρωση με κάποιο τρόπο του χάσματος μεταξύ του τεχνικού και του ...καλλιτεχνικού. Από τη σκοπιά του μηχανολόγου συνήθως ήχος=θόρυβος=bad  :P και σκοπός είναι ο περιορισμός-έλεγχος του τόσο σε εξωτερικούς όσο και εσωτερικούς χώρους.

Τελοσπάντων για να μην πολυλογώ έχω βρει στo uk τα εξής προγράμματα:

 

http://www.acoustics.salford.ac.uk/courses/index.php?content=msc_aa

http://www.acoustics.salford.ac.uk/courses/index.php?content=msc_ea

με προσανατολισμό είτε audio είτε environmental acoustics.

 

και:

http://www.ed.ac.uk/studying/postgraduate/finder/details.php?id=478

με προσανατολισμό στη μουσική τεχνολογία.

 

Και... αυτά είναι όλα! Μάλλον λίγα...

 

Καθώς η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι μέσω internet και από website και μπροσούρες δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, θα ήθελα εάν γνωρίζει κάποιος κατιτίς παραπάνω γι αυτά τα προγράμματα να το μοιραστεί, όπως και αν έχει να προτείνει κάτι παρόμοιο/εναλλακτικό (έντος uk κατά προτίμηση για να είναι ένα έτος το master) .Επίσης αν γνωρίζετε κάποιον εκτός noiz που μπορεί να με βοηθήσει, θα ήθελα αν γίνεται (και με την άδεια του φυσικά) κάποια στοιχεία επικοινωνίας μέσω p.m.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην Ευρώπη προσωπικά πιστεύω πως η καλύτερη λύση είναι το IRCAM (www.ircam.gr και ιδιαίτερα για ακουστική στο χώρο http://www.ircam.fr/salles.html?L=1). Γίνεται εξαιρετική δουλειά και ταιριάζει συνήθως σε κλάδους σαν τον δικό σου. Δεν ξέρω αν έχει αγγλόφωνα προγράμματα, το ψάχνεις. Αλλά αν ξέρεις γαλλικά, αξίζει να πας!

 

Στην Αγγλία υπάρχουν πολλά Πανεπιστήμια που προσφέρουν καλή εκπαίδευση, το θέμα είναι τι ακριβώς χρειάζεσαι και τι θες εσύ. Στο Cambridge για παράδειγμα, έχει τέλειο τμήμα για μουσική τεχνολογία (αλλά είναι ανάλογα τα χρήματα και ο φόρτος εργασίας). Δες καταρχήν τις δικές σου ικανότητες (βαθμολογία, άλλες γνώσεις κλπ) και μετά θα είναι ευκολότερη η αναζήτηση! Ρίξε μια ματιά και σε αυτή τη μηχανή αναζήτησης πανεπιστημιακών σπουδών που είναι για Βρετανικά Πανεπιστήμια. http://www.educationuk.org/pls/hot_bc/page_pls_all_homepage

 

Επίσης, σε ενδιαφέρει η Ελλάδα; Ξέρω πως στην Πάτρα γίνονται κάποια πράγματα στο πανεπιστήμιο. Κοίτα http://www.wcl.ee.upatras.gr/audiogroup/index.html και http://www.ee.upatras.gr/index.php.

 

 

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@christabel

Ευχαριστώ καταρχήν, ήδη βρήκα ορισμένες επιπλέον επιλογές μέσω της μηχανής αναζήτησης. Έπρεπε να το ξεκαθαρίσω, με ενδιαφέρει κυρίως η ακουστική από την πλευρά του μηχανικού αλλά θέλω ένα όσο το δυνατόν ευρύτερο και ποικίλο από άποψης περιεχομένου μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Εάν δεις π.χ. τα modules στο πρώτο από τα links που δίνω, έχει room acoustics or signal processing, transducers and sound reinforcement, environmental noize measurements and noize control. Αυτό είναι ένα καλό πρόγραμμα με βάση τα ενδιαφέροντα μου, απλά δε ξέρω τίποτε για το πανεπιστήμιο.

 

Οι βάσεις μου είναι στα μαθηματικά, στην μηχανική ρευστών και στερεών, στις ταλαντώσεις. Η μουσική τεχνολογία με ενδιαφέρει (τι δουλειά έχω εδώ άλλωστε  ;D), αλλά επειδή οι γνώσεις μου είναι περιορισμένες έως ανύπαρκτες δεν ξέρω εάν μια τέτοια μετάβαση θα είναι ομαλή, όπως και τι προοπτικές απασχόλησης θα έχω.

 

Υ.Γ. Γαλλικά γιοκ :P, για Ελλάδα για πολλούς και διάφορους λόγους δεν το σκέφτομαι καν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραία λοιπόν! Είναι αρκετά ξεκάθαρο αυτό!

Εδώ θα βρεις τη βαθμολόγηση των πανεπιστημίων http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/. Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες που μπορείς να ψάξεις βέβαια, εγώ χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο γιατί με βολεύει. Δεν είναι και απόλυτο, αλλά ΟΚ...

 

Καλό θα ήταν να δεις το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος που σε ενδιαφέρει και αν γίνεται, μέσω του forum ή των alumni να βρεις κάποιον που έκανε το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει.

 

Πιστεύω πως από άποψη γνώσεων θα είσαι καλά. Όταν έρθει η στιγμή που θα αποφασίσεις πού θα πας, παίρνεις μια προτινόμενη λίστα βιβλίων, διαβάζεις, ρωτάς και μια χαρά! Αυτό που μετράει επιπλέον στην Αγγλία είναι αν έχεις κάποια εμπειρία στο θέμα αυτό, οπότε μπορείς να δοκιμάσεις να βρεις κάτι στην Ελλάδα, εθελοντικά που λέει ο λόγος.

 

Πάντως προλαβαίνεις να μάθεις γαλλικά! :p

 

 

 

 

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου