Προς το περιεχόμενο

Μαγνήτες & Stratocaster


Προτεινόμενες αναρτήσεις

εχοντας λοιπον κι εγω μια στρατ , εχω περασει απο διαφορους μαγνητες οπως προ-ειπα σε προηγουμενο post μου.αρχικα πεταξα τους lace sencors γιατι κατα την γνωμη μου εθαβαν το οργανο.ειναι μια στρατ plus αμερικανικη με 3 single-coils.ενας φιλος μπασσιστας (ο οποιος εχει στη συλλογη του ενα απιστευτο warwick custom made κατευθειαν απο γερμανια) , με παροτρυνε να χρησιμοποιησω active emg.και παιρνοντας λοιπον την γυναικα μου στον ωμο ανεβηκα αθηνα και η δουλεια τακτοποιηθηκε.

τον πρωτο καιρο ημουν κατενθουσιασμενος.μετα ομως ακουγοντας και αλλες κιθαρες στρατ με πιο vintage ηχο , με alnico 5 μαγνητες , και οντας λατρης του s.r.v. πουλησα τους μαγνητες σε εναν πιτσιρικα σε τιμη οχι κατω απο αυτη που τους ειχα παρει και εβαλα ενα σετ seymour duncan quarter pound - passive.οι μαγνητες αυτοι μου αρεσουν παρα πολυ στα καθαρα μιας και παιζω στην 4 θεση και παιζοντας με τα push-pull ποτενσιομετρα εχω πολλες επιλογες σε καθαρα!

το ολο προβλημα εγκειται στους ''βρωμικους,, ηχους παιζοντας μονο στον bridge μαγνητη φυσικα.πολυ hum.προχθες ειχα ανεβει αθηνα για την συναυλια των scorpions και πηρα μαζι μου την κιθαρα.οντας διαβασμενος απο τα ποστ του noiz , πηγα στον τζιμμη , και αφου του εξεθεσα ολοη την παραπανω ιστορια και γνωριστηκαμε μου προτεινε ειτε να βαλω ενα σετ kinman και να τελειωνω ειτε να τοποθετησω εναν dimarzio tone zone στην bridge θεση.ανοιξε το pickguard και ειδε οτι υπαρχει χωρος για να εγκατασταθει ο humbucker.

θα ηθελα την γνωμη σας.το site της dimarzio εχει εναν tone zone s αθορυβο για στρατ ο οποιος ειναι αθορυβος σε μεγεθος μονου.ο νακας δεν τον εχει αλλα εχει το μοντελο dp155f το οποιο ειναι κανονικος διπλος.μαλλον για αυτον μου μιλουσε ο τζιμμης.δεν ξερω τι να κανω.....

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο την στιγμη που σου αρεσουν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ οι QP & το μονο σου πρόβλημα ειναι ο θόρυβος στην κατω θεση,νομιζω οτι πιο λογικο (& οικονομικο) ειναι να αλλάξεις τον κατω μαγνητη με εναν διπλο ή εναν noiseless.

Ο καλυτερος noiseless για γκαζια ειναι ο BILL LAWRENCE 290 (www.billlawrence.com) δυστυχως θα πρεπει να τον παραγγείλης απ'εξω μια και εδω δεν υπάρχει.

 

Τοσο η Seymour Duncan οσο και η DIMARZIO βγαζουν πολλους διπλους/noiseless μαγνητες οι οποίοι μπαίνουν στην κιθαρα σου χωρις μετατροπη (βεβαια αν δεν σε πειραζει το αντιαισθητικο του πράγματος μπορεις να "χαλάσεις" το pickguard & να βάλεις εναν κανονικο διπλο)

 

Οι επιλογές ειναι απεριόριστες αλλα πιστευω ότι

 

 

απο DiMarzio ο PAF CLASSIC BRIDGE & o VIRTUAL VINTAGE HEAVY BLUES

 

 

&

 

ο Pearly Gates & ο Little '59 απο Seymour Duncan

 

 

θα σε βολεψουν :wink:

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω δοκιμασει και τον Tone zone S kai τον "κανονικο" διπλοπηνιακο Tone zone (ειναι ο dp155f που σου προταθηκε). Αν μοναδικο σου προβλημα ειναι το hum θα στο λυσουν αλλα προσωπικα διατηρω παρα πολλες επιφυλαξεις σχετικα με την υφη και το eq και των δυο Tone zone. Παρα πολυ "συνθετικος" ηχος που "μπουκωνει" απο το κακο (κατα τη προσωπικη μου γνωμη) eq. Πολυ μπασσο και μεσαιο............δεν ειναι κακο για στρατ αλλα καπου το παρακανει ο εν λογω μαγνητης. Kυριως ομως με ενοχλουσε αυτος ο συνθετικος, καπως πλαστικος ηχος (αρκετα συχνος σε πολλους Dimarzio).

Σε κατι αναλογο θα προτιμουσα Duncan Hotrails. Αυτα εφ οσον προσανατολιζεσαι σε διπλο σε σχημα μονοπηνιακου.....

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο Pearly Gates & ο Little '59 απο Seymour Duncan

 

Ακόμα καλύτερα ο Pearly Gates Plus, που διακινείται μόνο από το δίκτυο της Fender. Αν θέλει να κάνει χειρουργική βέβαια.

 

Ο Lil'59 είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο ευέλικτος "small humbucker" που κυκλοφορεί και θα τον πρότεινα για οποιαδήποτε κιθάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο Pearly Gates & ο Little '59 απο Seymour Duncan

 

 

θα σε βολεψουν :wink:

 

Εχω εγω στη θεση bridge τον little 59 (σε στρατ ενοειται) o oποιος ειναι αρκετα αθορυβος αλλα λιγο πριμαριστος...εγω θα σου πρωτεινα εναν jeff beck οποιος ειναι πιο "μαλακος" και πιο γλυκος..(αναλογος βεβαια τι θες να παιξεις!!)

"Simplicity is gold"

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τωρα πραγματικα μπερδευτηκα......συγνωμη ρε παιδια αλλα εχω τρελαθει να ''αλωνιζω '' το διαδυκτιο σε εταιριες και να κοιτω μοντελα. χθες το βραδυ καναμε προβα στο μαγαζι και τελικα οντως δεν θελω να χαλασω τα υπεροχα καθαρα που εχω τωρα.εχω παιδευτει παρα πολυ να κανω ρυθμισεις με του συγκεκριμενους μαγνητες. και μετα απο συζητηση με τα παιδια απο την υπολοιπη ορχηστρα μου μπηκε η ιδεα να αγορασω μια epiphone les paul και βαζοντας δυο ενεργους emg , και να την χρησιμοποιω για το πρωτο προγραμμα τουλαχιστον.ξερετε....για καθαρα ροκ παιξιμο.

διαπιστωσα οτι οι epiphone ειναι αξιλογη κατασκευη αν φτιαχτει στα ηλεκτρικα της , για καποιον που δεν μπορει να παρει μια original les paul.τι λετε????να προχωρησω?προτασεις?

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια ειναι οτι αν αλλάξεις τον κατω μαγνήτη,ο ηχος που εχεις τωρα στη θεση bridge+middle θα αλλάξει πολύ αν βαλεις διπλο κατω.

Καλύτερα να παρεις μια φθηνη κιθαρα με διπλούς (δεν χρειάζονται οι EMG) & να κανεις τη δουλειά σου.

Οι Epiphone Les Paul εχουν βελτιωθεί πολύ και στο θεμα των μαγνητων,αν θες κιθαρα τετοιου τυπου (Les Paul δηλ.) ειναι καλη επιλογη.

εχω παιξει με αυτην

 

http://www.thomann.de/thoiw2_epiphone_les_paul_custom_black_prodinfo.html

 

και πραγματικα με εντυπωσίασε για τα λεφτά της (πολυ καλη ταστιερα,set-up & μαγνήτες)

 

Πολυ καλη ειναι και αυτη

 

http://www.thomann.de/thoiw2_prs_santana_se_ts_2002_egitarre_prodinfo.html

 

πάντως η καλύτερη μοντερνα κιθαρα που εχω προσφατα παιξει σε ολα τα επιπεδα ειναι αυτη

 

http://www.parkerguitars.com/code/models/models_pseries_pm20_intro.asp

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συνεισφέρω στις προτάσεις; (αν προσανατολίζεσαι σε κάτι "τύπου LesPaul)

 

Αυτή:

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-161198.html

 

Αν και, προσωπικά θα προτιμούσα αυτή: :wink:

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-180942.html

 

Κατάλληλες για κάθε στυλ μουσικής. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου