Προς το περιεχόμενο

Αντικατασταση Ενισχυτη για clean ηχο. Tι προτεινετε?


musictech

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα να αγορασω (καποια κεφαλη η προενισχυση υποθετω....) με την οποια θα μπορουσα να αντικαταστησω καποιον ενισχυτη....με ενδιαφερει να εχει μονο πολυ καλο καθαρο ηχο γιατι μετα θα ακολουθησουν πεταλια τηε επιλογης μου για drive,fuzz,distortion,αναλογικα φιλτρα κ.τ.λ... κ.τ.λ...αυτο που θα μου προτεινετε το θελω μονο για recording  εφαρμογη κ οχι για live...τι εχετε να μου προτεινετε???

 

 

Διαθετω γενικα πολυ καλες προενισχυσεις κ di's(millenia,neve κ.τ.λ....) ...θα μπορουσαν καπου να...βοηθησουν κ αυτα σε συνδυασμο με κατι αλλο ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δειλα - δειλα θα προτεινα τον Roland JC-120. Εκτος αν η λαμπα ειναι προτεραιοτητα....

 

Δεν ειμαι ειδικος, απλα τη γνωμη μου λεω...

 

http://www.thomann.de/gr/roland_jc_120.htm

Fly from Here, but as the Chosen Pessimist...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kαθόλου απαραίτητα προς Fender μεριά, και ο Jazz Chorus, αν και solid state, είναι ένα από τα σημεία αναφοράς του καθαρού ήχου, οπότε σωστή η πρόταση.

 

Η απάντηση θα δοθεί

(α) σύμφωνα με το πόσα χρήματα διαθέτετε (πχ. εγώ μπορώ να σας προτείνω έναν Matchless DC30 να σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο από το καθαρό του, αλλά εσείς μπορείτε να τον πληρώσετε; ;D )

(β) ανάλογα με το πιο ηχόχρωμα προτιμάτε για τον καθαρό ήχο. Υπάρχει πχ. το φεντερικό (αν και αυτό διακρίνεται σε τρεις-τέσσερις υποκατηγορίες βέβαια), το Vox-ικό, το Plexi-ικό κλπ. Αν δεν έχετε ιδιαίτερη επαφή με αυτά, παραβλέψτε ολόκληρο το (β).

 

Αφού προορίζεται αποκλειστικά για recording, δεν χρειαζόμαστε οτιδήποτε λαμπάτο άνω των 15 - άντε & μετά βίας 30 βατ (αλλά ούτε και λιγότερα γιατί θέλουμε κι ένα κάποιο headroom από πλευράς ενισχυτή - κι όχι μόνο ηχείων).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ fender θα σου πρότεινα φιλε....Γενικα αυτο που εχω καταλαβει οσο καιρο παιζω ειναι οτι εχουν πολυ μεγαλυτερες "τονικες δυνατοτητες" σε σχεση με ορισμενους marshall...Επισης πολυ καλοι για καθαρα ειναι και οι VOX....

ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΕΙΜΑΙ??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού είναι μόνο για recording θα σου πρότεινα Pro Junior, εκτός αν θeς κάτι με efect loop

Προσωπικά μου φαίνεται οτι έχει αυτό το "κάτι" στα καθαρά, παρά τις EL84

 

Τον χρησιμοποιώ με τα εφέ ΟΛΑ μπροστά και με το volume μέχρι να αρπάξει (περίπου στο 4-5 με 5751 στη V1 και ECC81 στη V2)

 

Προτείνω να βρείς έναν, και να δοκιμάσεις πως γράφει

 

Αν θές περισσότερο headroom κάνε τη γνωστή μόντα με 12AU7 στη V2 και με (πολύ) μεγαλύτερο wattage μεγάφωνο, αν και νομίζω οτι και μόνο με ένα σετ JJ τελικές, για recording πάντα, είναι μια χαρά

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Pro Junior είναι ότι πρέπει για ηχογράφηση στο σπίτι.

Εαν του βάλεις μια καλή καπίνα με 1/12 σκίζει.

Με το δικό του μεγάφωνο χάνει λίγο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

iσως να μην σας εδωσα να καταλαβετε οτι θελω να αποφυγω την χρηση μικροφωνων.....θελω να εχω καλο καθαρο ηχο οχι απο τα ηχεια,gia na μπορεσω επειτα να βαλω καποιο πεταλακι drive,fuzz κ.τ.λ της επιλογης μου.....θελω καποια προενισχυση που να βγαζει πολυ καλο καθαρο ηχο και να παιρνω τον ηχο της απο καρφι και να το οδηγω επειτα σε οποιο πεταλι θελω...... :) :) :)

  Δεν ξερω κατα ποσο μπορω ετσι να εχω καποιο σωστο αποτελεσμα...ολο το θεμα δηλαδη ειναι να αποφυγω την χρηση μικροφωνου.......ισως καποια η οποια να κανει και cab modelling να κανει την δουλεια που θελω.... :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου