Προς το περιεχόμενο

Έλληνες του εξωτερικού.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πολύ γερά νεύρα, στομάχια και ακτινίδια...

 

Έαν δεν καταφέρετε να το δείτε ολόκληρο την πρώτη φορά, προτείνω κατανάλωση αλκοόλ (δουλεύει  ;)) ή ναρκωτικών  ::)

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=K3mjQGPsNZs

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πας καλά ρε μπίχλα, τα παιδιά αυτά είναι γεννημένα στο εξωτερικό και κρατάνε επαφή με την Ελλάδα με τον τρόπο τους και δεν καταλαβαίνουν γιατί εδώ μας βαράει απίστευτη μαλακία ενώ έχουμε καθημερινά το προνόμιο να ζούμε εκεί που αυτοί έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται μια στις τόσες ή και καθόλου. Αν δεν έχεις γεννηθεί και μεγαλώσει έξω δεν μπορείς να καταλάβεις τι πάει να πει "διατηρώ την καταγωγή μου" και "ελληνική κοινότητα στο εξωτερικό".

 

Μην τα ξεπετάς τα παιδιά τόσο χαλαρά όσο "παιδικό" και να σου φαίνεται το βιντεάκι.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν εχω διαβασει την παλια κουβεντα που ειχε γινει, αλλα δεν νομιζω πως ειναι και τοσο προνομιο να ζουμε στην ελλαδα. οχι τιποτα αλλο, το παρουσιαζεις φιλε Jasemeister σαν να ναι και γαμω τις καλες τυχες να μενεις εδω!

 

δεν εχω ζησει ποτε εκτος ελλαδας για μεγαλο διαστημα για να ξερω πως μπορει να νιωθει καποιος, αλλα αυτο το τραγουδακι μου φανηκε τουλαχιστον παιδικο και μου αφησε το ιδιο συναισθημα που μου ειχε αφησει εκεινη η ταινια που ειχε κανει μια ελληνοαμερικανιδα,θαρρω ο τιτλος ηταν γαμος αλα ελληνικα!

 

ασε που μου φανηκε πως το βιντεακι εμεινε κυριως στις γραφικες συνηθειες των ελληνων!

 

και φυσικα, δεν σχολιαζω καν στιχους τυπου

''nights in the χωριο''-''try to jump the καγκελα'' που ειναι το λιγοτερο αστειοι!

 

βεβαια μπορει να εκφραζει οσους νιωθουν πραγματικα ελληνες και οσους εχουν συγγενεια με το''πνευμα του μεγαλεξανδρου''. εγω δεν εχω!

 

πανελιστας και ανταρτομαχητης....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που γράφω είναι ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν και ζουν έξω μας θεωρούν τυχερούς. Γιατί πολύ απλά αυτό τους λείπει και μεγαλώνουν με όλο το σόι να τους μιλάει με νοσταλγία για την Ελλάδα. Το θέμα όμως δεν είναι εκεί.

 

Το θρεντ για ποιό λόγο δημιουργήθηκε; Για να χλευάσουμε ομαδικώς (όπως την προηγούμενη φορά που μπήκε); Να εκφράσουμε άποψη για κάποια μουσική παραγωγή ή το βιντεοκλίπ; Έλεος, μαζεύτηκαν 3-4 παιδάκια (μήπως να φταίει αυτό άραγε που είναι ΠΑΙΔΙΚΟ το βίντεο; )  στην Αμερική (ή οπουδήποτε) με το δικό τους νταλκά για tin patrida, βγάλανε ενα χιπχοπιμεπανωτουτηριμαφραντζολασεκρατουμενοπουμεσαεχειλιμα και θα ασχοληθούμε ΚΑΙ μ'αυτό;

 

Υλικό για ανακύκλωση αλλά τέλος πάντων...Καλή Ανάσταση να'χουμε με υγεία.

 

 

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι χαρακτηριστική η ευκολία των Ελλήνων (γενικά) να κρίνουν δίκαιους και αδίκους, είτε έχουν πληροφόρηση είτε δεν έχουν.

 

Όποιος δεν ξέρει τι σημαίνει "Έλληνας ομογενής", δεν μπορεί να κρίνει το παραπάνω βίντεο.

 

Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι μια ιδιαίτερη πάστα που ενσωματώθηκαν μεν λίγο ως πολύ στις κοινωνίες που βρέθηκαν αλλά κρατάνε ακόμη εκείνη την καλώς ή κακώς εννοούμενη "αγνότητα" του χωριού από το οποίο έφυγαν οι πατεράδες / παππούδες τους. Υπάρχει διάχυτη μια αθωότητα σε συνδυασμό με τη χωριάτικη νοοτροπία που έχει εκλείψει και από τα χειρότερα "Γκράβαρα" της Ελλάδος.

 

Άλλωστε, το Big Greek Fat Wedding μπορεί να φάνηκε πολύ αστείο / γελοίο εδώ στην Ελλάδα, αλλά στους περισσότερους ομογενείς, φάνηκε ως μια απλή διακωμώδηση μιας υπάρχουσας κατάστασης.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδη ακριβως ειναι ομογενεις δευτερης ή τριτης γενιας μου κανουν εντυπωση τα οσα λενε. Εχω συγγενεις στη Γερμανια και ουδεμια σχεση εχουν με αυτους του βιντεο, ποσο μαλλον τα παιδια τους. Εγω στο βιντεο βλεπω 'γκετοποιημενες' ελληνικες οικογενειες οι οποιες επι 2 και 3 γενιες δεν εχουν καταφερει να ενσωματωθουν πολιτισμικα στη χωρα οπου ζουν. Οι 'ξενοι' δεν τους αφησαν? Φανταζομαι γειτονιες της Αυστραλιας ή των Ηνωμενων Πολιτειων οπου ζουν μονο ομογενεις, μεγαλονωντας τα παιδια τους με Ελληναραδικη νοοτροπια παρουσιαζοντας μονο ιστορια (οπως τελος παντων την παρουσιαζουν), εθιμα και ομορφες εικονες, κληροδοτοντας τους ουσιαστικα την αποτυχια τους να ενσωματωθουν στην κοινωνια οπου ανηκουν. Ετσι γινονται και αυτοι Ελληναραδες, αναπαραγονται μεταξυ τους, επισκεπτονται μονο το χωριο τους  χωρις να εχουν ιδεα για το τι συμβαινει στην υπολοιπη Ελλαδα, μενουν στη γειτονια με τα αρνια, τις ρακες, τα κοκορετσια, τους χορους και τους... Μεγαλεξάνδρους τους και προοδος μηδεν...

Ειχα δοκιμασει 'Ελληνες του εξωτερικου' στην αναζητηση για αυτο δεν το βρηκα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου