Προς το περιεχόμενο

Μαθηματα Φωνητικων και Εξοπλησμος ενος καλου τραγουδιστη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδια , μετα απο αποτιχια ενασχολησης με την ηλεκτρικη κιθαρα (εχω μαθει στραβα και χωρις δασκαλο). Αποφασισα ως 18 χρονων να βαραω κανενα ακορντο αλλα σε μπαντες να χρησιμοποιω φωνη. Παρολα αυτα επειδη δεν θελω να μαθω στραβα και να τραγουδαω λεω να αρχισω μαθηματα φωνιτικων

 

1)Υπαρχουν μαθηματα φωνητικων στο internet; αν ναι αξιζουν τον κοπο; εχετε να προτινετε κατι συγκικριμενο

 

2)Τι πιστευετε οτι χρειαζετε ενας καλος τραγουδιστης για εξοπλησμο

 

ΥΓ Προσανατοληζομαι προς Heavy Metal,Classic Rock, Hard Rock φωνη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1. Υπάρχουν, αλλά τίποτα ουσιαστικό. Αν θελήσεις κάτι παραπάνω, θα χρειαστεί είτε να κανονίσεις με κάποιον καθηγητή (προτεινόμενο) ή να αγοράσεις video tutorials.

 

Free link :

http://www.tonybullard.com/?page_id=19

http://www.ehow.com/how_4910329_train-voice-sing-metal.html

youtube.com/watch?v=DwIBqruSIbc

 

Tutorials:

Μου αρέσουν πολύ τα Zen Of Screaming που θα βρεις εδώ: https://www.melissacross.com/vocal_training_products.php?

Είναι, επι το πλείστον, για metal φωνές.

 

Υπάρχουν και άλλες λύσεις βέβαια, που θα σου προτείνουν άλλοι.

 

2. Τι εννοείς εξοπλισμός για τραγουδιστή ; Μικρόφωνα ; Να πίνεις χαμομηλάκι πριν τις πρόβες, θεώρησε το εξοπλισμό.

Kairos

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

απο μαθήματα δεν ξέρω :S μια συμβουλή να κάνεις συνέχεια πρόβα εννοώντας να τραγουδάς και ας φαλτσάρεις μέχρι να βελτιωθείς...

όσο από εξοπλισμό αν εννοείς μικ ανάλογα το ρευστό! θέλεις δυναμικό μικ (εγώ έχω το shure PG58 που δεν θα μπορούσα να μην στο προτίνω για αρχή αλλά και για συνέχεια)

τώρα από "μικροπράγματα" ίσως ένα αναλόγιο, μια βάση μικ, ένα μετρονόμο... δεν μου ρχεται κάτι άλλο////ανάλογα με τις ανάγκες του συγκροτήματος πας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για εξοπλισμο θα χρειαστεις ενα μικροφωνο που να ταιριαζει η φωνη σου πανω του , αλλα αφου δεν το εχεις ακομα βολεψου με οτι βρεις.

Θα σου προτείνω 4 πολυ βασικες ασκησεις , αν τις κανεις για ενα μηνα 20 λεπτα την ημερα θα δεις ΜΕΓΑΛΗ βελτιωση. Απο κει κ περα θα χρειαστεις practise κ αν θες να το πας παραπερα θα χρειαστεις πιθανοτατα κ δασκαλο.

 

Το pattern σε ολες τις ακολουθες ασκησεις ειναι του στυλ "ντο ρε μι φα σολ φα μι ρε ντο , ρε μι φα σολ λα σολ φα μι ρε , κτλ μεχρι οπου φτανεις κ μετα παλι πισω.

 

Ασκηση 1 : "Μμμ" Με κλειστο το στωμα κ τη γλωσσα να ακουμπα με τη μυτη της το κατω μερος των δοντιων θα κανεις "μμμμ" (μπασσο μμ) . Αυτο θα το κανεις παιζοντας τις νοτες στο πιανο (px midi) , ξεκινα απο χαμηλα μεχρι οσο πιο ψηλα μπορεις. Δε πρεπει να ζοριζεσαι καθολου για να πιασεις τις νοτες κ να μην ανεβοκατεβαζεις το λαρυγγι για βοηθεια. Επισης πρεπει οι νοτες να ειναι συνδεδεμενες κ οχι σαν να κανεις διακοπη απο νοτα σε νοτα κ σε αυτη κ στις πιο κατω ασκησεις.

 

Ασκηση 2 : "Μπ(ρ)μπ.. " Πιεζοντας με τα δακτυλα σου ελαφρως τα μαγουλα προς τα μεσα κανεις μπρρ (lip roll). Η μυτη της γλωσσας να ακουμπα το κατω μερος τψν κατω δοντιων παλι. Παλι στο ιδιο pattern (μελωδια)

 

Aσκηση 3 : "ΝΤρρ" Παρομοια με την ασκηση 2. Με τη γλωσσα στα ουλα πανω απο τα πανω δοντια κανεις στην ιδια μελωδια αλλα βγαζοντας ενα ντρρρ.

 

Ασκηση 4 : "N(ι)α" Σα γατακι καπως. Παλι στο ιδιο pattern

 

Ο στοχος των ασκησεων ειναι να γυμναστουν κ να δυναμωσουν οι σωστοι μυς ωστε να μπορεις να πιανεις ανετα οποιες νοτες θες. Για παραδειγματα κοιτα στο youtube ασκησεις του keith riggs/siggs πως τον λενε σορρυ :D kai brett manning. Mετα τον πρωτο μηνα προχωρα σε πιο ανεπτυγμενες μελωδιες appregio , πιο γρηγορα , ακομα πιο γρηγορα, πιο αραγ, ακομα πιο αργα κτλ

 

Hope i helped ;) good luck with ur singing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eπισης θα σε βοηθησουν να φτιαξεις μια σταθερη φωνη με απαλες μεταβασεις απο τονο σε τονο. Η μεθοδος λεγετε speech level singing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα σου προτείνω να πας να βρεις κάποιον δάσκαλο και να κάνεις μαθήματα. Αν βρεις κάποιον που ξέρει τη δουλειά του και σε καλύπτει και τον εμπιστεύεσαι μην ασχολείσαι με το "στυλ", θα σε μάθει να τραγουδάς γενικώς και αυτό είναι αρκετό. Μετά κοιτάς και για λεπτομέρειες και τεχνικές συγκεκριμένων στυλ.

 

Από εκεί και πέρα, να φροντίσεις να πίνεις ΠΟΛΥ νερό (πάνω από 2 λίτρα τη μέρα), σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ. Επίσης μπορείς να αποφεύγεις αλκοόλ (λέμε τώρα ;D), ανθρακούχα, μπύρες, πολύ παγωμένα ή πολύ καυτά, καυτερά... Το σημαντικότερο όμως είναι να κοιμάσαι καλά και να ξεκουράζεσαι. Αυτό είναι ΤΟ σημαντικότερο.

 

Επίσης: πριν τραγουδήσεις φρόντισε να αποφεύγεις καφέ, σοκολάτα, τσάι, χυμούς καθώς και αυτά που ανέφερα παραπάνω. Αν τώρα δε γίνεται (δεν είναι και τόσο περίεργο να θες να πιεις μια μπύρα σε πρόβα :D) απλώς φρόντισε να "ξεπλύνεις" το λαιμό και το στόμα σου πίνοντας νερό πριν αρχίσεις την πρόβα. Προσωπικά τη μεγαλύτερη ζημιά την παθαίνω όταν πίνω αλκοόλ (κυρίως μπύρα) και ταυτόχρονα μιλάω. Οπότε όταν είμαι στο στούντιο φροντίζω αν πίνω να μη μιλάω πολύ ταυτόχρονα και να πίνω ένα νεράκι πριν μπω να τραγουδήσω. Τέλος το χειμώνα ένα κασκολάκι δεν κάνει κακό, αλλά μην το παρακάνεις βέβαια γιατί θα έχεις αντίθετα αποτελέσματα.

 

Γενικώς μην ξεχνάς πάντως ότι υπάρχουν και προσωπικές ιδιαιτερότητες του καθενός. Δηλαδή... ο καφές από τη μία δε βοηθάει την περιοχή των φωνητικών χορδών, αλλά από την άλλη αν σου ανεβάζει την ψυχολογία 100% ή αισθάνεσαι να ξενερώνεις αν δεν πιεις μια μπύρα.... προφανώς μην κολλήσεις στο τεχνικό μέρος και τραγουδάς ξενερωμένος. Απλώς πιες νερό πριν αρχίσεις κλπ.

 

Εξοπλισμό.... δε θες τίποτα τραγικό. Μικρόφωνα, καλώδια, ίσως κανένα πετάλι με εφέ αν θες να κάνεις τίποτα κουφά ;D Ένα δυναμικό ή πυκνωτικό handheld για πρόβες κλπ, ένα ωραίο large diaphragm αν ηχογραφείς σπίτι....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 μήνες αργότερα...

κανενας καλος δασκαλος φωνητικων προς τα βόρεια ρε παιδια Αλεξανδρουπολη -κομοτηνη -ξανθη  θελω να μεγαλωσω την εκταση της φωνης μου  / να μαθω να αναπνεω σωστα  αν γνωριζει κατι κανεις ας πει δε θελω να παω σε νακα και ωδεια κρατικα ..

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες αργότερα...

μαθήματα μέσω ιντερνετ είναι όπως όλα τα μαθήματα: παίζεις τυφλά,χωρίς να καταλαβαίνεις πότε κάνεις λάθος και χωρίς να έχεις κάποιον έμπειρο να σου πει πότε έκανες το λάθος και πως να το διορθώσεις. Υπάρχουν τρισεκατομύρια δάσκαλοι φωνητικών και το μόνο που χρειάζεσαι για να φτιάξει λίγο η φωνή σου είναι ένα πιάνο κ οι σωστές ασκήσεις!

Μάθε την σωστή πρακτική (πως να πέρνεις σωστά ανάσες,να χρησιμοποιείς διάφραγμα κλπ κλπ) κ θα είσαι πολύ σύντομα μια χαρά !

Και δυστυχώς αυτά μόνο με καθηγητή

Guitarist in training

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου