Προς το περιεχόμενο

...διαφορές monitor speaker και σωστός τρόπος χρήσης...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

ΓΕΙΑΑΑ!!!

παιδιά έχω μια απορία... πια η διαφορά ανάμεσα σε monitor και speaker?? ξέρω οτι το πρώτο κοιτάει τους μουσικούς και το δεύτερο το ακρωατήριο...

αλλα τι παίζει??? το μονιτορ δεν "τσιρίζει" όταν είναι πίσω απ'το μικρόφωνο?? και πώς θα "πρέπει" να στηθεί μια σκηνή (δυο σπίκερ, δυο μόνιτορ)

??? ??? ??? Ευχαριστώ πολυ!!!  ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το μονιτορ δεν "τσιρίζει" όταν είναι πίσω απ'το μικρόφωνο??

#

 

Οταν κουρδισεις σωστα ενα μονιτορ και το μικροφωνο το οποιο θα βρισκεται μπροστα του, δεν σφυραει. Βεβαια εδω στο ελλαντα...οι πιο πολλοι νομιζουν οτι το EQ  χρησιμευεει για να ομορφυνει τον ηχο του ηχειου... (τρομερο λαθος...και τα αποτελεσματα ειναι φανερα σε 100αδες παραστασεις που εχω βρεθει).

 

και πώς θα "πρέπει" να στηθεί μια σκηνή (δυο σπίκερ, δυο μόνιτορ)

Χρειαζεσαι τοσα μονιτορ οσοι ειναι οι μουσικοι της ορχηστρας.

Οσο για το FOH ηχοσυστημα, Χρειαζεσαι τοσα stacks οσο να καλυφθει πληρως ο χωρος και να ακουν ΤΟ ΙΔΙΟ ολοι οσοι πληρωσαν εισιτηριο, το οποιο σημαινει σιγουρα ενα LEFT-Right συστημα , πολλες φορες infills ή ακομα και central cluster τα οποια αναλαμβανουν να καλυψουν τους συγκεντρωμενους στο τριγωνακι μπροστα απο την σκηνη οπου τα left-right συνηθως, αν εισαι τυχερος, ειναι -6db.

Τελος αναλογα με το μηκος του χωρου και τα χαρακτηριστικα των βασικων ηχειων ισως χρειαστεις ενα ή και περισσοτερα delay lines.

 

 

 

www.odeon-mastering.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου