Προς το περιεχόμενο

Πως φέρνουμε κιθάρα από Αμερική;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια και η ερωτηση αυτη γινεται συνεχεια να τι πρεπει να κανεις για να φερεις κιθαρα απο χωρα εκτος Ευρωπαϊκης Ενωσης (ειτε την αγορασεις απο μαγαζι,ειτε απο ιδιωτη ,ειτε απο ebay)

 

 

Τα παρακατω φυσικα ισχυουν για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΦΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ Ευρωπαϊκης Ενωσης  (απο....ψιλοφωνο μεχρι Hammond b3)

 

Καταρχην αν θελεις ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ για το οργανο που εισαγεις(για περιπτωση κλοπης,καταστροφης κτλ) θα πρεπει να το ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ για να καλυψεις την πραγματικη του αξια,την υπηρεσια ασφαλισης την παρεχουν εναντι ευτελους ποσου ολα τα ταχυδρομεια & κουριερ του πλανητη.  

 

Την ασφαλιση αυτη πρεπει να τη ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ (& να πληρωσεις τα ελαχιστα ευρω που απαιτουνται για αυτη,μη μας ρωτας ποσα κατω απο 20 ευρω ειναι και καλυπτουν αξια μεχρι 6000 ευρω)

 

φοροι & δασμοι που θα πληρωσεις:

καταρχην "δωρα" ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ για τα ευρωπαϊκα τελωνεια

 

αν η αξια που ΔΗΛΩΘΕΙ απο αυτον που σου στελνει την κιθαρα (ή αν η αξια των τιμολογιων/φορτωτικων/ασφαλιστηριων/τελωνιακων δηλωσεων που συνοδευουν το δεμα)  υπερβαινει τα 50 ευρω (κατω απο τα 50 ευρω εισαγεται ατελως)

θα ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσεις τα εξης «καπελα»:

 

 

((αξια + μεταφορικα) χ 3,5% δασμος+) Χ 19% ΦΠΑ+

 

δηλ.αν π.χ το μαγαζι που σου στειλει την κιθαρα δηλωσει οτι κανει 1000 δολλαρια

 

τοτε αν τα μεταφορικα ειναι 100 δολλαρια θα πληρωσεις

 

(1100 Χ 3,5%+) Χ 19%+ δηλ. 254,8 δολλαρια  φορους & δασμους

 

προσθετα καπελα:

 

Αν τωρα σου στειλει την κιθαρα με ιδιωτικο κουριερ (FEDEX,UPS μπορει να χρειαστει να πληρωσεις & εξοδα εκτελωνισμου (απο 20-200 ευρω)

 

για αυτο να επιμεινεις να σου τα στειλει με την INTERNATIONAL EXPRESS MAIL SERVICE  των αμερικανικων ταχυδρομειων (USPS) που ειναι και παμφθηνη,η οποια συνεργαζεται με τις ταχυμεταφορες ΕΛΤΑ & εχει & Tracking & η κιθαρα θα ερθει σπιτι σου χωρις σοβαρα εξοδα εκτελωνισμου μια & ο ΕΛΤΑ εκτελωνιζει με 6 ευρω.

 

σε ΟΛΕΣ τις χωρες του κοσμου υπαρχει η υπηρεσια EMS οποτε τα παραπανω ισχυουν και για εισαγωγες απο ολες τις χωρες.

 

προσεξε καλα θα του πεις να σου στειλει το δεμα με

 

Express Mail® International

 

& οχι με Global Express Guaranteed® (GXG) (η οποια παραδιδεται στη χωρα μας απο την Fedex με τα παραπανω καπελλα)

 

με αλλα λογια μονο αν εισαι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ θα επιλεξεις την Global Express Guaranteed®  εναντι της Express Mail® International.

 

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ???? ;D

 

Επισης ξερουμε οτι ΔΕΝ εισαι ΒΛΑΜΜΕΝΟΣ αλλα ΑΛΛΟ πραγμα ειναι η UPS & ΑΛΛΟ η USPS.....

 

www.usps.com

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ:

 

μη μας ρωτησεις αν τα παραπανω ισχυουν και για....ενισχυτη.....

 

 

μη μας ρωτας αν οι παραπανω υπολογισμοι ειναι στον...ποντο,ουτε τι ισοτιμια θα σου βαλει ο τελωνειακος,στην ΕΛΛΑΔΑ ζουμε σοβαρεψου....... :)

 

μη μας ρωτας αν υπαρχει η περιπτωση να μην πληρωσεις και τιποτα αν βαριεται ο τελωνειακος (οσο και αν μυρισουμε τα νυχια μας δεν θα μπορεσουμε να σου πουμε....)

 

επισης μη μας ρωτας γιατι πρεπει να πληρωσεις φορο και επι των μεταφορικων,τα παραπονα σου στον διεθνη οργανισμο εμποριου.....που εχει αποφασισει εδω και 100 χρονια οτι δασμολογουνται οι τιμες CIF.

 

ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ,ΜΑ ΠΟΤΕ ΜΗ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΕΡΘΕΙ Η ΚΙΘΑΡΑ ΣΟΥ,ΑΝ ΞΕΡΑΜΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΙ (& αρα ζαπλουτοι) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΜΠΑΧΑΜΕΣ......

 

τελος ουτε να διανοηθεις να μας ρωτησεις πως θα μπορεσεις να φερεις την Gibson LP του 1959 που χτυπησες στο ebay χωρις να πληρωσεις φορους και δασμους...

Ζεις στην ωραιοτερη ...χωρα του κοσμου και οι δασμοι & φοροι που ΟΛΟΙ μας πληρωνουμε πανε για το κοινο καλο & σου εξασφαλιζουν μια ΠΟΙΟΤΗΤΑ ζωης που ουτε στο ΜΟΝΑΚΟ δεν εχουνε..... :) :)

 

 

ΤΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΟ EBAY ?

 

ολες οι πιστωτικες περνανε (στην ΕΛΛΑΔΑ ομως μπορεις να βγαλεις μονο VISA η MASTERCARD)

 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ Η ΚΑΡΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ?

 

Moνο αν εισαι ηλιθιος μπορει να χρεωθει η καρτα σου απο αλλους,και δεν μου φαινεσαι για ηλιθιος :wink:

 

Παντως αν αναφερεσαι στην ασφαλεια του να 'βαλεις" την καρτα σου στο internet που λεει και ο παπους μου , στην Ελλαδα δεν εχει κλαπει ποτε ο αρ.καρτας απο ιντερνετικες αγορες,ακομα ομως & να στον κλεψουν η τραπεζα τα ΠΛΗΡΩΝΕΙ ολα... (και αναλαμβανει & τις νομικες διαδικασιες)

 

για το paypal

 

εδω www.paypal.com  θα τα βρεις ΟΛΑ (ε ,διαβασε & εσυ κατι μη τα θες ολα ετοιμα. ) :)

 

τι να κανω αν με "κλεψουν" στο ebay?

 

να πληρωνεις ΜΟΝΟ με paypal & δεν προκειται να σε κλεψει κανεις,αν ΔΕΝ πληρωσες με paypal & σου φαγανε τα λεφτα (& τη κιθαρα) μη μας πριζεις & σταματα να κλαιγεσαι εμεις σου ειπαμε τι ΕΠΡΕΠΕ να ειχες κανει & δεν μας ακουσες.  

 

και αν αγορασω απο μαγαζι?

 

και εκει με PAYPAL (ή εστω με πιστωτικη καρτα) αν στειλεις ΕΜΒΑΣΜΑ και το μαγαζι δεν ειναι ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ παρα πολυ δυσκολα θα παρεις τα λεφτα σου πισω αν πεσεις σε απατεωνες...

 

Αν και εσεις  με ειχατε προειδοποιησει εγω ειμαι ΓΑΤΟΝΙ & αγορασα κιθαρονι μπομπα  απο το μαγαζι του Τσαρλυ του μπεσαλη στο Κολοχωρι του Μισσισιπη και πηρα τα *&&^%$$ μου,τι να κανω? α,του εστειλα εμβασμα

 

κατσε να σου δωσω μια πολυ καλη συνταγη για ΑΜΕΛΕΤΗΤΑ (με αλλα λογια kiss your money bye,bye)

 

 

 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου