Προς το περιεχόμενο

επιδιόρθωση στα ηλεκτρικά ενός σπιτιού


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ωραία λοιπόν το σπίτι μου έχει κακή εγκατάσταση στα ηλεκτρικά. Διαβαζω παλιοτερα θεματα αλλα δε βγαζω ακρη. Πρεπει να φωναξω εναν ηλεκτρολόγο και να του πω τι? Οτι βγαζουν βόμβο οι λαμπάτοι ενισχυτές μου και εχω θορυβους στις ηχογραφησεις? Ολοι οι ηλεκτρολογοι ξερουν τι ακριβως πρεπει να κανουν?

 

2ο ερωτημα : πόσο θα μου κοστίσει μια τετοια επισκεψη σε χρήμα και χάος? Θα ξηλώσει γραμμές και τοίχους?

 

Εχει κανεις εμπειρία από τετοια επιδιορθωση στο home studio του? Αν ναι, θα εκτιμουσα και προτασεις για συγκεκριμενους ηλεκτρολογους με πμ :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Που ακριβώς είναι το πρόβλημα;

Φταίνε μήπως οι ενισχυτές; Το κάνουν σε άλλα σπίτια;

Υπάρχουν άλλα μηχανήματα (dimmers, ψυγεία, πλυντήρια κλπ) πάνω στη γραμμή που βάζεις τους ενισχυτές; Εκεί λύνεται με φίλτρα.

Από την άλλη ιδιοκατασκευές που είχα με LM3886 αντί για τελικοί, γινόντουσαν ραδιόφωνα με τοσες παρεμβολές EMI/RFI που μάζευαν. Αλλού παίζαν καλά. Δεν καταφερα να το λύσω και τους πούλησα.

Καλή ιδέα που κάνουν οι πορωμένοι είναι dedicated line από τον πίνακα για στερεοφωνικά και ενισχυτές εν γένει.

Είναι θέμα γείωσης; Δοκίμασε με τη γείωση του καλοριφέρ.

Ολα γίνονται.

Ρώτα τον ειδικό που εμπιστεύεσαι να σου πει.

 

http://www.thecircuitdetective.com/bkgrd.htm

http://www.diychatroom.com/content/methods-in-electrical-grounding_483ef435-1f91-56ae-a585-d6022b390d88/

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλωνω ασχετος γι' αυτο ζηταω τη βοηθεια καποιου επαγγελματια .

 

Δεν ξερω ποσες ξεχωριστες γραμμες ξεκινουν απο τον πινακα, αλλα νομιζω οτι αυτη που δινει ρευμα στους ενισχυτες μου είναι απο τις καλες (αντε συνεννοήσου)...Δηλαδη μου ειπε ο πατερας μου (που ηταν παρων στην κατασκευη) οτι απο τον πινακα ξεκιναει χοντρο καλωδιο που καταληγει στι συγκεκριμενη πριζα (σούκο) και μαλιστα αυτη βρισκεται κοντα στον πινακα. Αυτη η πριζα βρισκεται λιγα μετρα εξω απο το δωματιο μου και χρησιμοποιω μια μικρη προεκταση (1,5m). O θορυβος απο αυτην ειναι μικροτερος απο τις αλλες πριζες που υπαρχουν στο δωματιο μου (2 απλες, οχι σουκο που τροφοδοτουν χαμο απο συσκευες : απο υπολογιστες και σκληρους μεχρι πορτατιφ και πεταλια).

 

Μια απο τις 2 πριζες του δωματιου μου τροφοδοτουν ολα τα παρελκομενα του υπολογιστη (πολυπριζο 7 εισοδων) και η αλλη (που υποθετω οτι παιρνει απο την ιδια γραμμη επειδη ειναι στον ιδιο τοιχο) τροφοδοτει πεταλια κλπ ασχετα. Εχω παρατηρησει οτι αν απενεργοποιησω τη 2η πριζα (που τροφοδοτει μικροσυσκευες) τοτε μειωνεται και ο θορυβος απο τους ενισχυτες .

 

Τονιζω οτι ο θορυβος στους ενισχυτες δεν εχει να κανει με την τροφοδοσια των πεταλιων, υπαρχει και με την κιθαρα καρφι ή και χωρις κιθαρα στην εισοδο τους ή με το volume τους στο μηδεν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου