Προς το περιεχόμενο

αρμονιο vs synthesizer(αγορα)


prod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια θελω να παρω ενα οργανο για να εξασκουμαι σπιτι(νοτες κλιμακες κτλ).Μπορω να διαθεσω μεχρι 700 ευρω περιπου.Αυτα που σκεφτομαι ειναι το DGX-230 η το korgx50.

Βασικα εχω ψαξει αρκετα θεματα αλλα λογω του οτι η ενασχοληση μου με synthesizer αρμονια ειναι πολυ μικρη(παλια ειχα πιανο) δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω καταλαβει καποιες διαφορες.

π.χ. το korgx50 θα ηταν καταλληλο για εξασκηση σε νοτες?το synthesizer εχει τα ιδια χαρακτηριστικα με ενα αρμονιο + οτι μπορεις να κανεις συνθεσεις+ οτι χρειαζεται ενισχυτη?τι πρεπει να σκεφτει καποιος για να διαλεξει αν θα παρει αρμονιο η synthesizer?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα τα παρουμε ενα ενα :)

 

- Synthesizer (αν και υπαρχουν πολλα ειδη θα παρουμε αυτα σε στυλ Χ50, triton κτλ γιατι τα αλλα δε σε ενδιαφερουν).

 

  Η πρωτη διαφορα που προσεχουμε όλοι είναι η ελλειψη ηχειων. Οποτε χρειαζεσαι ενισχυση. Είτε απο ενισχυτη, είτε απο κονσολα με ενισχυση, είτε απο κονσολα χωρίς ενίσχυση που ομως καταληγει σε αυτοενισχυομενα ηχεια. Περα απο τα ακουστικα λοιπον, χρειαζεσαι ενισχυση

  Η δευτερη και σημαντική διαφορα είναι ότι το συνθεσαϊζερ δεν εχει ρυθμους και συνοδειες ετοιμες. Με τη χρηση του arpeggiator μπορεις να παιξεις καποιους ρυθμους, αλλα δεν είναι η δουλεια του να συνοδευει αυτοματα ενα κομματι.

  Το πλεονεκτημα του είναι περισσοτερη ευελιξια και σε βαθος επεξεργασία των ήχων.

  Στο sequencer τους μπορεις να συνθεσεις κομματια με πολλά όργανα πολυκαναλα.

 

 

  Τα αρμονια εχουν ηχεια, ετοιμους αυτοματους ρυθμους, λιγοτερη επεξεργασία στον ήχο, και δεν ξερω τι γίνεται με τις πολυκαναλες ηχογραφησεις.

 

 

Αν το θες για οικιακη χρηση και να παιζεις για σενα, μπορεις να μελετας και σε αρμονιο και θα περνας και πιο καλά με τους ρυθμους :)

 

Αν το θες για να φτιαξεις και καποιον ήχο, και γενικα ευελιξία στην επεξεργασία του ήχου, τοτε το Χ50 είναι μια πολυ καλη λυση αν σου αρεσει στα αυτια σου :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου