Προς το περιεχόμενο

Ηχοαπορρόφηση - ηχομόνωση, χωρίς βασικές μετατροπές ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα παίδες. Έχω νοικιάσει ένα ημιυπόγειπο χώρο (κάπου 60 τ.μ.), τον οποίο θα τον χρησιμοποιήσω σαν οικία αλλά και για καμια ηχογράφηση κιθάρας (κυρίως). Ο χώρος είναι άδειος ακόμη και ακούγεται σαν ένα ταιράστιο ηχείο! Θα βάλω σύντομα τα στάνταρ έπιπλα , κουρτίνες, χαλιά και τα τοιαύτα... Έχετε όμως να προτείνετε τπτ εξτρα που μπορώ να τοποθετήσω ή κτ κάνω τέλως πάντων για να πετύχω μια καλή ηχοαπορρόφηση μέσα στον χώρο? Από πάνω και κάτω δεν ενοχλώ, αλλά η μια πλευρά του χώρου βλέπει σε ακάλυπτο και σε απέναντι οικίες. Κάποιος τρόπος να περιορίσω λίγο τον ήχο να "δραπετεύει" από αυτή την πλευρά? Δε μπορώ να βάλω πετροβάμβακες που έχει προταθεί σε παρόμοιες ερωτήσεις μιας και ο χώρος δεν είναι δικός μου. Αν μπορείτε ριχτε κανα 2 απλές προτάσεις. Ευχαριστώ... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Από πάνω και κάτω δεν ενοχλώ

 

Τι εννοείς από κάτω?? Έχει και πιο κάτω??  :-\

 

Εν'πάσει περιπτώσει όμως, από τη στιγμή που δεν μπορείς να επέμβεις δραστικά, μια λύση θα ήταν να κατασκευάσεις πάνελς/τελάρα τα οποία θα κρεμάσεις στα κατάλληλα σημεία στους τοίχους. Έχουν αναφερθεί ανάλογες κατασκευές στο noiz, ρίξε μια ματιά.  ;)

 

Αν έχεις μπαλκονόπορτα ή κάτι ανάλογο προς τον ακάλυπτο, πιθανώς θα έπρεπε να σκεφτείς μια φορητή κατασκευή. Η πιο πρόχειρη λύση θα ήταν βέβαια να κρεμάς κουβέρτες ή κάτι ανάλογο, όταν παίζεις.

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Oκ, το "κάτω" ήταν πλεονασμός... Δε πάει πιο κάτω :P. Τα πάνελ με πετροβάμβακα φαίνονται μια καλή λύση. Αλλά δε κατάλαβα τι παίζει με το βάρος του!!! Δλδ, για παράδειγμα, μια πλάκα 60cmX120cm με πάχος 5 cm πόσο ζυγίζει στο περίπου??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε εξειδικευμένο κατάστημα μου έχουν πει πως ο κατάλληλος για ηχομόνωση πετροβάμβακας είναι ο 80άρης δηλαδή 80 κιλά το κυβικό

 

do the math  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δλδ, για παράδειγμα, μια πλάκα 60cmX120cm με πάχος 5 cm πόσο ζυγίζει στο περίπου??

Από 1,5 μέχρι 3 κιλά για πυκνότητες από 40 ως 80 κιλά ανά κυβικό μέτρο.

 

Πάντως πρέπει να σκεφτείς δύο παραμέτρους. 1) ότι ο χώρος σου πρέπει να είναι ακουστικά κατάλληλος για ηχογράφηση (όσο το δυνατόν ομαλή ηχητική απόκριση, και σωστός χρόνος αντήχησης) και 2) να περιορίσεις όσο γίνεται τους θορύβους από και πρός τα έξω.

 

Για να γίνει σοβαρή δουλειά για το (2) -απ'ότι έχω καταλάβει- χρειάζεται αρκετή μελέτη και χειρωνακτική δουλειά, που σημαίνει δραστικές παρεμβάσεις στο χώρο. Π.χ. χρειάζεται να "φας" αρκετό όγκο μπροστά απ'τους τοίχους, συχνά χρησιμοποιούνται γυψοσανίδες με "κενά αέρος" και πετροβάμβακες... Γεμίζοντας απλά μία μεριά με πάνελ από πετροβάμβακα, ίσως καταφέρεις να κόψεις ελάχιστα dB προς τα έξω, αλλά πρέπει να σκεφτείς ότι αυτό θα επηρρεάζει και τον ήχο που ηχογραφείς. Είναι πολύ εύκολο να καταλήξεις με ένα δωμάτιο οπου θα ακούγονται μόνο τα μπάσα!

 

Αν δεν έχεις πρόβλημα με τους γείτονες, άσε την μόνωση προς τα έξω, και επικεντρώσου στην ακουστική διόρθωση μέσα. Όταν αποκτήσεις (πρόβλημα), μπορείς να το σκεφτείς πιο σοβαρά!  ;D

 

Πέρα απ'την πλάκα, σιγουρέψου επίσης ότι όλες οι χαραμάδες από πόρτες και παράθυρα είναι ερμητικά κλειστές (με το συνηθισμένο λάστιχο πχ.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα πας σε ένα ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ ή σε ένα μαγαζί που αλλάζει παρμπριζ αυτοκινήτων, θα στηθείς από έξω και θα περιμένεις ή θα τους ζητήσεις να σου κρατήσουν, χαρτοκιβώτια από μεγάλες LCD τηλεοράσεις, ή από συσκευασίες παρμπρίζ (αυτά είναι τα καλύτερα). Τα χαρτοκιβώτια αυτά έχουν βολικές διαστάσεις πχ ένα χαρτοκιβώτιο από παρμπρίζ λεωφωρείου είναι 2 μέτρα μήκος, 1,5 μέτρο ύψος και 30 πόντους πάχος, δηλαδή είναι πλακέ και μεγάλο. ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, θα βάλεις τον πετροβάμβακα και μετά όλο μαζί το χαρτοκιβώτιο θα το στηρίξεις στον τοίχο. Με πολλά τέτοια χαρτοκιβώτια,διαφόρων διαστάσεων, μπορείς να κάνεις μεγάλα "Πάνελ" και έτσι δεν χρειάζεται να καρφώσεις, να κατασκευάσεις ή να χαλάσεις κάτι από το δωμάτιο που το νοικιάζεις. Επιπλέον, τα πάνελ αυτά είναι αφαιρούμενα, μετακινούμενα, προστατεύουν τον πετροβάμβακα και εσένα από τον πετροβάμβακα, μπορείς να τα βάψεις ή να τα ντύσεις με ύφασμα ή μοκέτα, είναι ελαφριά κατασκευή, τα φορτώνεις και φεύγεις σε άλλο σπίτι, κτλ, κτλ. Επίσης ένα τέτοιο μεγάλο χαρτοπάνελ μπορείς να το βάλεις στο πάτωμα ξαπλωτό και από επάνω τον ενισχυτή της κιθάρας. Αυτό θα τον προστατέψει τον ήχο και από τις αντανακλάσεις του πατώματος.

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στο δωματιο μου εβαλα δυο μοκετες στο πατωμα και ακουσα τεραστια διαφορα οσο αφορα τον ηχο μεσα στο δωματιο.

inhttps://www.youtube.com/user/jkstigma/videos

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα άκουσες διαφορά, αλλά κατάφερες να κόψεις μόνο τις πρίμες συχνότητες, και να μουντώσεις ελαφρώς τον ήχο, αφού κάτω από 1 KHZ, η μοκέτα ακόμα και διπλή είναι σχεδόν "αέρας" και κάτω από τα 200 hz, τζάμπα πάει η μοκέτα. Θα πρέπει να είναι από τις πολύ παχιές (1,5-2 cm) ώστε διπλή να κάνει καλύτερη δουλειά στα χαμηλά και πάλι θα σου κόψει "ανισσόροπα" τον ήχο (περισσότερο τα πρίμα σε σχέση με τα μπάσσα, μηδέν αποτέλεσμα σε sub καταστάσεις)

'Ολα είναι ατμός...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου