Προς το περιεχόμενο

Βοήθεια για αγορά κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά.Θα ήθελα τις συμβουλές σας για την αγορά της νέας μου κιθάρας.Έχω βάλει στο μάτι την Jackson KVX10 King V, (http://www.thomann.de/gr/jackson_kvx10_king_v_bk_wgigbag.htm) και θα ήθελα την βοήθεια σας.Λοιπόν,κατ'αρχάς αξίζει τα λεφτά της(ρωτώ γιατί έχω μια Dean η οποία δεν με άφησε ικανοποιημένο καθώς έβγαλε κάποια προβλήματα);Παίζω κυρίως thrash/death (από Megadeth ως Amon Amarth και Malevolent Creation).Δεν είμαι κάνας expert αλλά προσπαθώ.Αν και εφόσον πάω σε κάποιο μαγαζί για να την δοκιμάσω τι θα πρέπει να προσέξω;Μπορώ να ελέγξω επί τόπου την χώρα προέλευσης της καθώς και την χρονιά κατασκευής της;Το ότι δεν έχει original floyd rose σημαίνει πως θα έχω προβλήματα με το tuning;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας,θα ήμουν ευγνώμον αν με βοηθούσατε.

 

ΥΓ.Με ένα γρήγορο ψάξιμο στο φόρουμ δεν βρήκα παρόμοιο thread,που να ικανοποιεί τις απορίες μου.Συγνώμη αν ρωτώ χιλιοειπωμένα πράγματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν,κατ'αρχάς αξίζει τα λεφτά της(ρωτώ γιατί έχω μια Dean η οποία δεν με άφησε ικανοποιημένο καθώς έβγαλε κάποια προβλήματα);

Aυτό δεν μπορεί να σου το πεί κανένας, εκτός και αν την έχει.

Αν και εφόσον πάω σε κάποιο μαγαζί για να την δοκιμάσω τι θα πρέπει να προσέξω;Μπορώ να ελέγξω επί τόπου την χώρα προέλευσης της καθώς και την χρονιά κατασκευής της;

Να προσέξεις καταρχήν αν σου κάθεται καλά το μπράτσο της, το σίγουρα περίεργο

ζυγισμά της, πόσο στιβαρή κατασκευή φαίνεται. Με το σετάρισμα και τις χορδές

που θα έχει απο το έργοστασιο δύσκολα θα βγάλει συμπέρασμα για το πως παίζει.

Επίσης, στον ενισχυτη που τυχόν θα την ακούσεις δύσκολα θα βγάλεις συμπέρασμα

για το πως ακούγεται. Εσύ τι ενισχυτή έχεις?

Μπορώ να ελέγξω επί τόπου την χώρα προέλευσης της καθώς και την χρονιά κατασκευής της;

Απο την τιμή της υποθέτω πως είναι Κορέα. Ίσως βρείς κάποια σελίδα που να εξηγέι

ποιοί αριθμοί του serial number αναφέρονται στην χρονολογία κατασκευής.

Το ότι δεν έχει original floyd rose σημαίνει πως θα έχω προβλήματα με το tuning;

Αν αφιερώσεις λίγο χρόνο ώστε να μάθεις να το ρυθμίζεις σωστά και στα γούστα σου

δεν νομίζω να σου ξεκουρδίζει.

 

Είσαι σίγουρος οτι χρειάζεσαι τρέμολο? Μηπως να ρίξεις μια ματιά σε μια κλασική

κουκλίτσα να κάνεις τη δουλειά σου σαν ΑΝΔΡΑΣ? ;D

http://www.thomann.de/gr/epiphone_explorer_korina.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αφού κινείσαι σε Κορέα θα έλεγα να περάσεις μια βόλτα κι απο τον Κουρμπή που έχει κάποιες πολύ καλές  (κατά τη γνώμη μου λύσεις) σε όργανα και ενισχυτές με κατεύθυνση high gain σε χαμηλές (λόγω χώρας προέλευσης) τιμές αλλά όχι με ανάλογα χαμηλή ποιότητα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δες αυτη http://www.logothetismusic.gr/vx-2v-black.html απλα ανωτερη σε ολα.(οι φτηνες jackson κατα την αποψη μου δεν διαφερουν και πολυ απο τις μαιμουδες ;))

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σίγουρα το μοντέλο αυτό που έχεις διαλέξει θα το βρεις λίγο έως πολύ ακριβότερο στα περισσότερα μαγαζιά στην Αθήνα. Από την άλλη, μπορεί να είσαι τυχερός και να το βρεις φθηνότερο ή στην ίδια τιμή, όπότε το τσιμπάς χωρίς δεύτερη κουβέντα.

 

Επειδή κάποτε είχα κι εγώ μια VX Κορεάτικη αλλά σε Dinky, μπορώ να σου πω ότι το όργανο έχει αρκετά καλό και αξιοπρεπή ήχο για το είδος που θες να παίξεις.

 

Τώρα, όσον αφορά στο Licenced Floyd Rose, φυσικά και δεν σημαίνει ότι θα έχεις πρόβλημα στο κούρδισμα και στη σταθερότητα, αρκεί να είναι ρυθμισμένο σωστά.

 

Για να μην πολυζαλίζεσαι, σου συστήνω τα εξής:

α) Αν έχεις κάποιο φίλο που εμπιστεύεσαι και ξέρει από όργανα, πήγαινε μαζί του να κάνεις τη δοκιμή.

β) Αν όχι, πήγαινε σε κάποιο μαγαζί (υπάρχουν στην Αθήνα), που η εξυπηρέτηση είναι πιο "φιλική" προς τον υποψήφιο αγοραστή, και δεν σε αντιμετωπίζουν με τη νοοτροπία "άντε πάρτην κιθάρα και τελείωνε".

γ) Απο την στιγμή που έχεις αποφασίσει να πάρεις Jackson, γνώμη μου είναι να δεις και αντίστοιχα όργανα της LTD (θυγατρική της ESP) πριν αποφασίσεις (αλλά και πάλι, το όνομα Jackson στο headstock, έχει ρε παιδί μου τη βαρύτητά του στο χώρο του metal, έτσι δεν είναι;;;).

 

Ελπίζω να βοήθησα κάπως και καλή επιτυχία στην αγορά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.

Εσύ τι ενισχυτή έχεις?

Έχω έναν μάπα,άγνωστης εταιρίας με σκατά distortion κανάλι,αλλά επρόκειτο μαζί με την κιθάρα να αγοράσω μάλλον τον RANDALL RX-15M ή τον LINE6 SPIDER IV.Αν έχετε κάποιον άλλον να προτείνετε μέχρι 100-120 ευρώ παρακαλώ κάντε το.  :)

 

γ) Απο την στιγμή που έχεις αποφασίσει να πάρεις Jackson, γνώμη μου είναι να δεις και αντίστοιχα όργανα της LTD (θυγατρική της ESP)

 

Έχω τσεκάρει και μερικές LTD και μου άρεσε η JH-200 που κινείται πάνω κάτω στις ίδιες τιμές και βγαίνει με kahler,όμως δε μου πολυαρέσουν τα eagle inlays της  >:(

Κατά τα άλλα θα επιμείνω στην KVX10 που όπως σας είπα έχω φάει κόλλημα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά.Έχω έναν μάπα,άγνωστης εταιρίας με σκατά distortion κανάλι,αλλά επρόκειτο μαζί με την κιθάρα να αγοράσω μάλλον τον RANDALL RX-15M ή τον LINE6 SPIDER IV.Αν έχετε κάποιον άλλον να προτείνετε μέχρι 100-120 ευρώ παρακαλώ κάντε το.  :)

 

 

 

εαν ειναι να παρεις με αυτα τα λεφτα ενισχυτη καλυτερα να περιμενεις να μαζεψεις λεφτα ....γιατι και αυτοι που λες στην διδια κατηγορια με αυτον που εχεις ειναι....... ;)

RUN FOREST....RUN!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 μήνα αργότερα...

Αν δεν πήρες ακόμα ενισχυτή και θέλεις οπωσδήποτε καινούριο , πιστεύω πως θα καλυφθείς καλύτερα με εναν Peavey που κανει για metal καταστάσεις παρά με line 6:

http://www.thomann.de/gr/peavey_vypyr_15.htm

Ακόμα καλύτερα αν μπορέσεις να διαθέσεις 150 €:

http://www.thomann.de/gr/vox_vt15.htm

http://www.thomann.de/gr/roland_cube_20x.htm.

Οι 2 παραπάνω μου άρεσαν αρκετά όταν τους άκουσα.

Μπορείς να δεις και Laney στα 125 €:

http://www.thomann.de/gr/laney_prism_p20.htm

Πιστεύω πως αν δεν είσαι και κανας expert θα σου αρέσει πολυ ο ηχος τους ειδικά σε σχέση με τον ενισχυτή που έχεις και θα αργήσεις να τον αλλάξεις πχ με έναν λαμπάτο. Δεν είμαι και κανενας ειδικός, αλλά ελπίζω να βοήθησα.  :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου