Προς το περιεχόμενο

Λύση για full recording στο σπίτι...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα... Πρίν μέρες προμηθεύτηκα μία εξωτερική κάρτα, σαν και ετούτη http://www.thomann.de/gr/alesis_multimix_4usb.htm.

Σκοπός μου, να κάνω μία πλήρη ηχογράφηση, με φωνή-κιθάρα (πολλαπλές ηχογραφήσεις) και με κάποιο vst να μπορέσω να βάλω κρουστά στα κομμάτια. Το θέμα είναι βέβαια, οτι επειδή δεν είμαι τρελός γνώστης των πραγμάτων, μπήκα στην διαδικασία να ψάξω και να προσπαθήσω να ηχογραφήσω με το cubase, και όπως ήταν φυσικό, δεν τα κατάφερα... Ούτε ένα απλό κλιπάκι... Η σειρά που τα έχω συνδεδεμένα τα πράγματα είναι... Η κιθάρα περνάει απο 3 πεταλάκια και μπαίνει στην κάρτα, το μικρόφωνο μπαίνει απ'ευθείας στην κάρτα και η έξοδος phone της κάρτας πάει στον ενισχυτή μου. Το θέμα είναι οτι μέσω της κάρτας ούτε τα πεταλάκια έχουν απόδοση, ούτε μπορώ να βγάλω άκρη με το cubase και το ezdrummer, που έχω σαν vst. Και επίσης εκείνο που με προβληματησε είναι οτι είδα κάπου στο cubase οτι υπάρχει lattency γύρω στο 1'', πράγμα το οποίο αν ισχύει, διακρίνω δύσκολα τα πράγματα... Προς το παρόν ηχογραφώ κλιπάκια με το audacity, αλλα δεν έχει δυνατότητες οι οποίες με εξυπηρετούν... Αν μπορεί κάποιος να ρίξει τα φώτα του ωστε να μπορέσω να βρώ μία λύση θα είμαι ευγνώμον... Ευχαριστώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλημέρα...

Για ρίξε λίγο φως....

Κιθάρα- πεταλάκια- κανάλι κάρτας-(με σύνδεση usb)στο pc- cubase- ηχεία , σωστά;

Υποθέτουμε οτι απο την στιγμή που το audacity δουλεύει, το setup της κάρτας έχει γίνει κανονικά...

όταν λες στον ενισχυτή τι εννοείς; η κάρτα δεν εχει συνδεθεί με το pc μεσω usb;

Να υποθέσω επίσης οτι το cubase το ψιλοκατέχεις ετσι;

Δηλαδή όταν πας να ηχογραφήσεις, ορίζεις την καρτα σαν input;

Το latency είναι πράγματι πολύ ψηλά, αλλά όπως και να έχει, ήχο έπρεπε να ακούς έστω και με 1'' διαφορά.

Το ezdrummer δεχεταi δεχεται εντολές midi. Αυτό σημαίνει πως για να ακούσεις πρέπει να του ορίσεις πηγή midi, απο το cubase.

 

-ex- grave digger................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το cubase δεν κατεχω καθολου, αλλα το θέμα είναι, οτι αν πάρω κουράγια μπορεί με ψάξιμο να το μαθω... Έχω υπομονή (βασικά δεν έχω καθολου αλλα αναγκαστικά θα αποκτήσω...). Η συνδεσμολογια ειναι έτσι όπως την είπες μονο μου output της κάρτας, έχω βάλει τον ενισχυτή της κιθάρας μου, λόγο το οτι δεν μου ακουγόταν καλά η κιθάρα απο τα ηχεία του pc. Ναι usb είναι η κάρτα μου. Το audacity παρουσιάζει απειροελάχιστη καθυστέρηση τόση που δεν με εμποδίζει ωστε να χάσω τον ρυθμό σε πολλαπλές ηχογραφήσεις... Το θέμα είναι ομως οτι στο cubase, μου γράφει κάπου τόσο οτι είναι το lattency και επι του πρακτικού, μόλις το ανοίγω και έχω την κιθάρα μέσα, χωρίς να ηχογραφώ μου δείχνει την λήψη έντασης κάπου δεξια κάτω, και ενώ παίζω αυτο δυστυχώς αργεί αρκετά να κουνηθεί... Το ίδιο και στο ezdrummer οπου στα εικονικά τύμπανα ενώ χτυπάω ας πούμε για να δώ το preset, μου ακούγεται ο ήχος μετά απο λίγη ωρίτσα... Βασικά, εάν μπορώ να διευκολυνθώ και με κάποιο άλλο πρόγραμμα, θα ήθελα να το μάθω, εγώ θέλω να έχω την δυνατότητα το να κάνω πολλαπλές ηχογραφήσεις, να έχει presets-adds ήχων, να μπορώ να μιξάρω την φωνή και να μπορώ να βάλω drums. Όσο για το ezdrummer δεν έχω κάποιο midi player. Τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν υποθέσουμε (μιας και δε διευκρινίζεις) ότι έχεις το cubase le, ξεκίνα μ'αυτό εδώ

 

ftp://ftp.steinberg.net/Download/Cubase_LE_4/4.1.2.851/Docs_English/Getting_Started.pdf

 

Μόλις το διαβάσεις (δεν είναι μεγάλο) να είσαι σίγουρος θα σου έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα. Δίνει οδηγίες για audio connections, για ASIO drivers, για midi settings, τα πάντα.

 

Α, και μάλλον θα σου χρειαστεί κι αυτό

http://www.asio4all.com/

(αν δεν υπάρχουν native asio drivers για την κάρτα σου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου