Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κιθάρας + στακ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σε όλους! Λοιπον θέλω τη βοήθειά σας. Σας έχω ξαναρωτήσει αλλα αυτή τη φορα (μετά και απο τη δική σας βοήθεια) έχω κατατοπιστεί περισσοτερο...

 

1. Μόνο που δεν ξέρω αν έχω κάνει τη σωστή επιλογη! Θέλω να πάρω μια Gibson Les Paul (ναι έχω κόλλημα!!!)... Και συγκεκριμένα είχα ερωτευτεί την Gibson Les Paul Traditional... Παίζω κυρίως ρόκ (ελληνική και ξένη), ρόκ μπαλάντες, μπλούζ και λιγότερο μέταλ και  ποπ ρόκ (ναι τα 2 αντίθετα άκρα...  ;D)... Αλλά δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη για αυτό που θέλω!!! δεν έχω παίξει ακόμα με την κιθάρα (αλλα συντομα θα γίνει και αυτο) αλλα όσο έχω ακουσει,  μου αρέσει ο "βαθύς" ήχος της... Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη κιθάρα? (εντάξειε θα προτιμούσα να είναι les paul αλλά δεν κολλάμε)...

 

2. στη συνέχεια αν πάρω κάποια κιθάρα τέτοιας τάξεως θα πρέπει να την βάλω σε ένα καλό στακ, σκεφτηκα... Έτσι λοιπον κοίταξα το χέντ Marshall JVM410h... και πιστεύω οτι είναι μια πολύ καλή επιλογή... Εγώ όμως παίζω τον περισσότερο καιρό με το συγκρότημα σπίτι και λιγότερο συχνά κάνουμε και κάποιες μικρές συναυλίες... οπότε θέλω να μου πείτε είναι οκ το χεντ με μια καπινα 1χ12"  ή 2χ12"?

 

συγκεκριμένα κοίταξα...

MARSHALL MHZ112A HAZE and MARSHALL 1912 απο 1x12'

        + at MARSHALL JVMC212 and MARSHALL MR1936V  απο 2χ12"

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Αν θελεις να παρεις les paul παρε les paul. Δοκιμασε την και κρινε αναλογα.

 

Δες και τις standard αν δεν ειναι πολυ εξω απο το οικονομικο σου οριο.

 

Σχετικα με ενισχυτη, δεν ειναι αναγκη να πας σε στακ. Μπορεις να παρεις εναν αξιοπρεπη combo. Υπαρχουν πολλες επιλογες.

 

Επισης μιας και ανεφερες τον haze, τουλαχιστον η combo εκδοχη, εχει παρουσιασει καποια προβληματα. Οποτε ξανασκεψου το.

just changed avatar :p

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστώ πολύ φίλε... και κάτι ακόμα...

 

Αναφέρομαι σε εσάς γιατί είστε το καλύτερο φόρυμ στην ελλάδα με ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

 

περιμένω και άλλες απαντήσεις απο αυριο!! xD

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σου αρέσει το σχήμα της les paul κινήσου και σε άλλες μάρκες. ESP, Tokai (υπάρχει μεταχειρισμένη νομίζω στις αγγελίες), PRS κλπ... Αν σου αρέσει ο ήχος από τους humbacker μπορείς να το βρεις και από άλλου σχήματος κιθάρες (SG, Ibanez, Fender, Cort)... Γενικά η γνώμη μου για τις Gibson LP είναι πως το μπράτσο τους δεν με βολεύει πολύ. Προτιμώ κάτι σε Fender ή Ibanez... Άρα σκέψου τι γουστάρεις περισσότερο, LP body ή humbackers? Από άποψη ενισχυτή βοήθα μας λίγο παραπάνω γιατί τον θέλεις? Εννοώ για το σπίτι για μελέτη, για να σε βγάλει σε live?

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..."Εγώ όμως παίζω τον περισσότερο καιρό με το συγκρότημα σπίτι και λιγότερο συχνά κάνουμε και κάποιες μικρές συναυλίες"...

:D Δεν παίζουμε επαγγελματικα...

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

JVM410h Marshall head + JVMC212 cab + Gibson Les Paul Traditional... Είναι καλή επιλογή???  ;D

 

Μήπως είναι πολύ δυνατό το στάκ και δεν θα μπορώ να παίζω??? :D

Μήπως είναι τελείως βλακεία η τραντισιοναλ και τζάμπα το συζητάω?  :D

 

 

Επιβαιβέωση ζητάω!!!!! (γιατί ναι είμαι ψιλοτυφλωμένος και θέλω να ξέρω απο κάποιον πιο έμπειρο οτι παίρνω κάτι καλό) (αν και βέβαια θα τα δοκιμάσω και εγώ όλα πρίν τα αγοράσω αλλα... δεν έχω και τεράστια εμπειρία για να πω px... οχι οι 57' της τραντίσιοναλ δεν μου κάνουν προτιμώ τους humbucker tis Standard)  ;D

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

Music is what feelings sound like

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σου αρέσουν οι Les Paul τέτοια πρέπει να πάρεις..

Οι μαγνήτες τη traditional δε μου πολυαρέσουν αλλά εφόσον σε βολέψει το μπράτσο οι μαγνήτες είναι κάτι που αλλάζει στο μέλλον.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που δεν περιορίζεσαι στην μάρκα Gibson θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο ακριβό μοντέλο της Epiphone (θυγατρική της Gibson) παρά κάποιο πιο φθηνό της Gibson. Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι η epiphone les paul custom ebony  http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_custom_black.htm  την οποία διαθέτω και εγώ και η οποία κάνει πολύ καλά τη δουλειά της και έχει απ'τις καλύτερες κατασκευές σε σχέση με τις άλλες epiphone. Χώρια που οι μαγνήτες της είναι πολύ καλοί. Από κει και πέρα στο θέμα ενισχυτή απλά να σου πω ότι μια πολύ κλασική επιλογή πολλών είναι το συγκεκριμένο μοντέλο της Marshall  http://www.thomann.de/gr/marshall_dsl100.htm . Καλές αγορές σου εύχομαι και να ευχαριστηθείς ό,τι και αν πάρεις!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας που δεν περιορίζεσαι στην μάρκα Gibson θα σου πρότεινα να πάρεις κάποιο ακριβό μοντέλο της Epiphone (θυγατρική της Gibson) παρά κάποιο πιο φθηνό της Gibson.

 

+1

Εγώ πήρα μια slash signature epiphone goldtop απο ebay και είναι φανταστική...Έχει τους alnico II pro και παίζει τέλεια..

Αλλά πρέπει να ξεπεράσεις το ψυχολογικό θέμα του ονόματος στο headstock και πολλοί έχουν παιδικό όνειρο να αγοράσουν μια gibson ή μια american fender..  ::)

 

Βέβαια οι φτηνές epiphone λένε οτι δεν είναι καθόλου καλές..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Kαλά το θέμα καλή replica vs φθηνής αυθεντικής έχει συζητηθεί πολλές φορές για τις Les Paul και ο καθένας έχει την άποψή του.

 

Μπορεί ο ενδιαφερόμενος να ρίξει και μια ματιά σε παλιότερα threads μέσω του search, για να μην ανοιχθεί άλλη μια φορά μιας και τελικά μάλλον σε flame wars καταλήγει...

 

To minimum που θα σε καλύψει σε ενισχυτή, θα ελεγα εγώ είναι κάτι από 30 watt και πάνω σε λυχνία και από καμπίνα σε oversized 1x12 και πάνω, το μεγάφωνο της οποίας θα πρέπει να υπερκαλύπτει σε wattage τον ενισχυτή.

 

Αν δώσεις ακριβές συνολικό budget και ηχητικές προτιμήσεις θα γίνουν και πιο συγκεκριμένες προτάσεις...

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου