Προς το περιεχόμενο

Βοηθά η γείωση pup+control cavities σε active μαγνήτες?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά, θέλω τη γνώμη σας καθώς σήμερα απόγευμα θα τοποθετήσω νέους μαγνήτες σε μια κιθάρα μου. θα μεταβώ για 1η φορά από passive σε active. Θα εγκαταστήσω το σετάκι EMG Zakk Wylde -το οποίο πήρα από πρώην συμφορουμίτη  ;)- σε μια κιθάρα ESP-LTD M-50.

 

Αφού θα ξηλώσω που θα ξηλώσω όλα τα ηλεκτρικά της (πλήν του 3θέσιου επιλογέα), αξίζει να ασχοληθώ με την περαιτέρω γείωσή της? Πιο συγκεκριμένα να τοποθετήσω στα cavities των μαγνητών και των controls πχ αλουμινόχαρτο/φύλλα χαλκού? Σε passive μαγνήτες από ότι διαβάζω σε διάφορα threads, η περαιτέρω γείωση βοηθά πολλές φορές στην μείωση του θορύβου. Τι γίνεται όμως στην στη περίπτωση των active mανητών?

 

P.S. Την είχα αυτή την απορία και πριν πάρω το συγκεκριμένο set  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λίγο (έως πολύ) αργά άνοιξα το thread αλλά αν γνωρίζει κάτι κανείς επί του θέματος θα βοηθούσε πολύ καθώς σε κανά 2ωράκι θα πάω για την εγκατάσταση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προχτές που πήγα την κιθάρα μου για service στον μάστορα, ήταν ένα παλικάρι που είχε την ίδια απορία... Οπότε σου μεταφέρω την απάντηση του γιατρού:"Σε active μαγνήτη δεν θα χρειαστεί αυτή η πατέντα μιας και οι active είναι αθόρυβοι από μόνοι τους." Μιλώντας και σε προσωπικό επίπεδο, άλλαξα και εγώ τον Rockfield FatAss με τον SD Blackout και παρατήρησα ότι δεν χρειάστηκε η τοποθέτηση αλουμινόχαρτου.Νεκρική σιωπή σε High gain.Good luck  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Wolvie: Και εγώ το ίδιο γνώριζα περί active αλλά τπτ για γείωση. Ούτως ή άλλως ρωτόντας πάς στην πόλη και το noiz αποτελεί πολύτιμη πηγή πληροφοριών (που εξάγεται από την εμπειρία ατόμων και όχι από θεωρία-να χαμε να λέγαμε) ;)

 

@gdevelek: Για σκάψιμο δε τίθεται θέμα, υπάρχει αρκετός χώρος στο control cavity και για 2 9βολτες (για 18V mod στο μέλλον).

 

Ευχαριστώ πάντως για τα reply, πάω για εγκατάσταση και δοκιμή με το καλό  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατα τη γνωμη μου δεν χρειαζεται κατι τετοιο. Οι active ειναι εξαιρετικα "ησυχοι", περισσοτερο απο οποιονδηποτε passive διπλοπηνιακο, και δεν βλεπω το λογο να κανεις κατι τετοιο. Ενας απο τους λογους μαλιστα που καποιοι διασημοι με extended light shows, που δεν βοηθανε ιδιαιτερα στη διατηρηση χαμηλης σταθμης θορυβου, τους χρησιμοποιουν ειναι ακριβως οτι δεν εχουν θορυβο ακομα και κατω απο τετοιες συνθηκες.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου