Προς το περιεχόμενο

Cakewalk SI & Virtuoso 2000


odis13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σπεραααα

 

Σκεφτομαι να αγορασω καποια vst οργανα για τα κομματακια που φτιαχνω. Μεχρι τωρα βολευομουν με διαφορα freeware αλλα θελω και κατι καλυτερο για ορισμενους ηχους. Ειμαι λοιπον αναμεσα σε 2 πολυ φτηνα πακετακια (φοιτητης γαρ) που διαφερουν αρκετα και θα ηθελα τη γνωμη σας σχετικα με αυτα. Πολυ πιθανον να προβω στην αγορα και των 2 αλλα και παλι, καθε πληροφορια δεκτη.

 

Γενικα info: Ε-MU 0202 καρτα, τρεχω σχεδον παντα Cubase (LE) σε αξιοπρεπες λαπτοπ οποτε δε νομιζω να τιθεται θεμα σχετικα με το hardware και αν τα σηκωνει.

 

 

1) Cakewalk Studio Instruments.

 

Εχει drums, μπασο, εγχορδα και ηλεκτρικο πιανο.

Drums προς το παρον χρησιμοποιω απο το Independence Free της Yellow Tools. Μπασο επισης. Οπως και να εχει ομως δεν λενε και τρομερα πολλα πραματα (για free θα ελεγα οτι μαμανε βεβαια) και ειναι απο τα βασικα στοιχεια σε σχεδον καθε ειδος μουσικης οποτε μια αναβαθμιση ειναι more than welcome. Τα εγχορδα επισης τα θελω οπωσδηποτε γιατι τα free δεν παλευονται (τουλαχιστον οσα εχω δοκιμασει).

Ειδα μερικα βιντεακια σχετικα με το πακετο, οι ηχοι ακουγοντουσαν οκ. Δε με τρελανε κατι ιδιαιτερα αλλα ακουγοντουσαν καλυτερα απο αυτα που εχω (ειδικα τα strings). Μου αρεσε το ολο interface, πολυ καλο για αμπαλους του ειδους μου.

 

Οποτε γνωμες σχετικα με αυτο κανενας? Το μπασο και τα drums ειναι οντως πολυ καλυτερα απο αυτα του independence? (δισταζω να κρινω απο ενα βιντεο παρουσιαση). Γιατι αν ειναι μια απο τα ιδια δε ξερω κατα ποσο αξιζει τον κοπο.

 

 

 

2) Cakewalk Virtuoso 2000

 

Αυτο θεωρητικα ειναι οτι ακριβως θελω. Εγχορδα πνευστα και κρουστα. Ορχηστρουλα  :) . Μεγαλο πλεονεκτημα τα πνευστα, που σε freeware ειναι επισης για κλαματα τα περισσοτερα. Drums...μπορω κουτσοβολευτω για την ωρα με αυτα που εχω ( και κανενα μπασακι δανεικο καρφι στην καρτα ηχου και ειμαστε τζετ). Το θεμα ειναι οτι με φοβιζουν ορισμενα πραγματα οπως: ειναι σχετικα παλιο. Βασικα για software ειναι ΑΡΧΑΙΟ. Κατα δευτερον θελει ειδικο player για να παιξει. Ευτυχως συμπεριλαμβανει και το Cakewalk Dimension LE Sample-Player Software. Φοβαμαι το LE στον τιτλο! Το cubase LE μου τον εχει φορεσει ορισμενες φορες (παραδειγμα το οτι δεχεται μονο μεχρι 2 vst οργανα ταυτοχρονα) και απο τοτε οποτε βλεπω αυτα τα αρχικα με πιανει κατι.

 

Επισης δεν εχω βρει κανα video-παρουσιαση του πακετου, δε ξερω πως ειναι το interface, τι διαολο λενε οι ηχοι, τιποτα. Eιναι βεβαια οπως λεει sampled απο κανονικη ορχηστρα (το SΙ τι ειναι?) οποτε φανταζομαι οτι θα ειναι τουλαχιστον ρεαλιστικοι οι ηχοι του, πιο ρεαλιστικοι ισως απο του SI.

 

 

 

 

Ριχτε ινφο οποιοι τα εχετε δουλεψει/δοκιμασει/ακουσει/θελετε να σπαμαρετε/whatever

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιάς και έχεις κάρτα E-MU (άσχετο), θα σου προτείνω και το E-MU Proteus X2. Πολύ φτηνό κι αυτό και με αρκετά καλή library με δείγματα της τάξης των 3 Gb. Και από ποιότητα ήχου, νομίζω είναι μια χαρά για μια αξιοπρεπή home παραγωγή.

 

Για κάτι λίγο πιο ακριβό, μπορείς να δεις και το Native Instruments Bandstand. Γενικώς εκτιμώ πολύ τη NI, θεωρώ ότι ο ήχος των virtual instruments που βγάζει είναι άκρως χρηστικός και εύκολος να "κάτσει" σωστά στη μίξη!

 

Όπως κατάλαβες, δεν έχω δουλέψει καθόλου τα Cakewalk για να εκφέρω γνώμη... :-[

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όπως κατάλαβες, δεν έχω δουλέψει καθόλου τα Cakewalk για να εκφέρω γνώμη... :-[

 

Καθε γνωμη για αλλα παρομοια software ειναι απολυτως δεκτη και ευπροσδεκτη, ειδικα οταν προερχεται απο ενα γνωστη του ειδους. Thanks : )

 

 

Εdit: κοιταω το Proteus και φαινεται οντως πολυ ενδιαφερον και τζαμπε θα ελεγα...το dv μαλιστα το δινει με midi interface δωρο !

 

http://www.dv247.com/computer-music-software/e-mu-proteus-x2-software-sound-module-inc-2x2-usb-midi-interface--33959

 

Μαλλον θα το τσιμπησω και μετα ισως παρω και το virtuoso για συμπληρωμα. Και αυτο της E-MU ειναι απλα το βγαζει η cakewalk σαν bundle με τον player.

 

 

Edit 2: Οπα οπα οπα. Λεει οτι το Proteus X2 περιεχει ολο το proteus 2000 soundset. Kαι στο virtuoso λεει οτι αποτελει τμημα του proteus 2000. Αρα με τα λεφτα που επαιρνα το virtuoso παιρνω τωρα το virtuoso, συν κατι giga απο αλλα οργανα συν ενα midi interface?

 

Sweeeeeeet!!!!!!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

proteus vx

 

http://en.audiofanzine.com/partner/a.proteusvx.html

 

υπαρχει και αυτο που ειναι freeware.η διαφορα του;δεν εχει επεξεργασια στους ηχους εκτος απο πολυ βασικα πραγματα,και απο ηχους εχει μονο το proteus 2000 soundset

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου