Προς το περιεχόμενο

SOS! Λάμπες.. από που? ... . . . ...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρά!

Έχω έναν Laney LC 30

συγκεκριμένα αυτό το μοντέλο

http://www.activemusician.com/item--HS.LC30-II

 

Στη περιγραφή του λέει ότι παίρνει Valves Premium EL84. Υπάρχει πουθενά στην Ελλάδα τρόπος να προμηθευτώ τέτοιες λάμπες? Αν όχι από ποιο site του εξωτερικού μου προτείνετε να παραγγείλω?

 

Μου είπαν χτες να κοιτάξω να πάρω Extreme Tube ή κάπως έτσι. Συγκεκριμένα μου είπαν ότι είναι μια αμερικάνικη εταιρία η οποία αγοράζει μαζικά πχ. 10.000 κομμάτια τα οποία τα τεστάρει ένα προς ένα κ μετά τα πουλάει είτε ζεύγη είτε μονά αλλά με σιγουριά ότι παίρνεις καλή λάμπα. Φυσικά ο έλενχος αυτός κοστίζει και οι λάμπες πωλούνται ακριβότερα (δλδ ~ 20 ευρώ το κομμάτι).

 

Γνωρίζεται κάτι ή είναι αερολογίες? Εγώ θέλω να αλλάξω τις 4 τελικές του ενισχυτή μου. Να προτιμήσω τις λάμπες που φοράει από την μάνα του ή να μπορώ να πειραματιστώ με άλλες?

 

Κανείς που έχει κάνει κάτι ανάλογο??

 

Παίζω με Gibson Standard LP και πεταλάκια. :)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Συγνώμη για την βιασύνη αλλά είναι SOS το θέμα, πρέπει να αγοραστούν άμεσα!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φυσικά μπορείς να πειραματιστείς και με άλλες. EL84 να είναι μόνο...

 

Και εφόσον ο ενισχυτής σου φοράει 4 τελικές, καλό είναι να είναι 2 matched pairs ή ακόμα καλύτερα 4 matched (quartet) για να μην έχεις hum. To matching δεν κοστίζει ιδιαίτερα, οπότε μην πληρώσεις πολύ παραπάνω απ'ότι αν έπαιρνες 4 μονές...

 

Διαφορετικές μάρκες θα σου βγάλουν και (ελαφρά) διαφορετικό ήχο, οπότε πειραματίζεσαι... Προσωπικά στο δικό μου έχω Electro Harmonix, υπάρχουν όμως κι άλλες καλές λάμπες. Λυχνίες έπαιρνα από το http://www.tubes.it , μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές. Σήμερα που το ξαναείδα, έχει αλλάξει λίγο το online shop του, αλλά δε νομίζω να έχεις πρόβλημα (έχω πολύ καιρό να πάρω λάμπες, σκυλιά οι ΕΗ, φτου φτου φτου!)

 

 

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χωρις να θελω να χαλασω το θεμα του φιλου... (παρεπιπτωντος υπαρχει μια σχετικα καλη ποικιλια απο λυχνιες στο καγμακης ACCESSORIES)

 

Ειναι τοσο σημαντικο να ειναι ματσαρισμενες οι τελικες???

Ρωταω διοτι συνηθως πωλουνται μεμονομενες...

Ματσαρονται κατοπιν εορτης ;D ή πωλουνται ως ζευγη???

Γιατρός!!! Τι γιατρός??  Μετεωρολόγος..!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το matching είναι μια trial-and-error διαδικασία, μετράς τα (κάποια συγκεκριμένα) χαρακτηριστικά μιας πληθώρας λυχνιών και βρίσκεις τις 2 (ή 4) που τα έχουν σχεδόν πανομοιότυπα. Αυτό είναι ένα matched pair (ή quartet). Δεν είναι κάτι που πειράζεις στη λυχνία, είναι με απλά λόγια οι λυχνίες με τις λιγότερες αποκλίσεις στα μεταξύ τους χαρακτηριστικά.

 

Αν στον τελικό δεν έχεις matched λυχνίες, τότε δε γίνεται εξισσορόπηση στον τελικό μετασχηματιστή των (ίσων και αντίθετων) ρευμάτων που πρέπει να αλληλοεξουδετερώνονται (push-pull), με αποτέλεσμα κυρίως την παραγωγή θορύβου hum και μερικές ακόμα, λίγο πιο ασήμαντες παρενέργειες.

 

Βεβαίως δεν παθαίνει κάποια ζημιά το μηχάνημα αν δε βάλεις matched, απλά δεν είναι και στα καλύτερά του...

Αρβύλες...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

http://www.noiz.gr/index.php?topic=167553.0 κλπ

 

Αν καραεπείγεσαι, στην Αθήνα TAD πρέπει να έχει ο Κουρμπής και Electroharmonix o Διαμαντόπουλος. Τηλεφωνάκι για πληροφορίες. Tις πολύ καλές JJ φέρνει και το γιαννιώτικο www.guitars.gr του κ. Ντούκα. Για περισσότερες επιλογές σε ευρωπαϊκά μαγαζιά, δυο πολύ ενδεικτικά λινκς:

www.watfordvalves.com

www.tubeampdoctor.com

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα έλεγα να μην αγοράσεις 20ευρώ το κομμάτι EL84! Μου φαίνεται αερολογίες...  ;D

 

Διάλεξε μεταξύ J/J, Electroharmonix, Sovtek είναι όλες πολύ καλές και θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου με 8-10 ευρώ το κομμάτι.

 

Τελευταία σε ένα ενισχυτή μου, έβαλα Valve Art ΕL84 που τις βρήκα eBay φθηνά και είναι πάρα πολύ καλές! Δεν έκανα Α/Β τεστ αλλά σύντομα θέλω να τις συγκρίνω με J/J και Sovtek που έχω spare... σε πρώτη φάση, τις βρήκα καταπληκτικές!

 

Όσων αφορά το matching μην τρελένεσαι.... μετά από ένα μήνα χρήσης δεν θα είναι matched!  ;) Άσε που μπορεί να σου αρέσει και καλύτερα ο ήχος unmatched!!  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσων αφορά το matching μην τρελένεσαι.... μετά από ένα μήνα χρήσης δεν θα είναι matched!  Wink Άσε που μπορεί να σου αρέσει και καλύτερα ο ήχος unmatched!!  Grin

 

+1000

 

λες και ο Fender η ο Marshall..ματσαρανε ποτε στη ζωη τους λυχνιες....καλο ειναι να ειναι ματσαρισμενες οι λυχνιες και ..καραbiased ο ενισχυτης αλλα δεν χαθηκε και ο κοσμος,ολη η δισκογραφια μεχρι το..1990 που εγινε της...μοδας το matching & biasing με οτι να'ναι λυχνιες και biasing εγινε.... ;D ;D

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να μην ανοίγω νέο θέμα, να ρωτήσω το εξής..

 

Έχω έναν marshall jcm900 με 3 x ecc83 και 2 x el34.

 

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα σετάκι απο ebay JJ με 3 x ecc83s και 2 x e34L (matched)...

 

Λόγω αλλαγής απο ecc83 σε ecc83s και απο el34 σε e34L, θα χρειαστεί bias?  :-[

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου