Προς το περιεχόμενο

Αρχάριου απορίες περί effects?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετίζω και πάλι το φόρουμ.

Το ερώτημα που με προβληματίζει τελευταία είναι το εξής:

Μετά την αγορά gain/distortion πεταλιού,που έκανα προ ημερών,με ποιά σείρα θα έπρεπε να προμηθευτώ τα υπόλοιπα εφέ ούτως ώστε να πάω από τα πιο χρήσιμα στα πιο εκζητημένα?

Τα δεδομένα είναι τρία:

a.Δε με ενδιαφέρουν οι πεταλιέρες/πολυεφέ,

b.δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες μάρκες,αλλά στα είδη των εφέ και

c.δε θα ήθελα οι απαντήσεις να περιορίζονται από μουσικά ρεύματα,άλλα να σχετίζονται με την πληρότητα του ήχου.

Το τελευταίο έχει να κάνει με το γεγόνος ότι στο παρελθόν άκουγα metal,τώρα ακούω Post,στο μέλλον ποιός ξέρει τι.Οπότε δε θα ήθελα τα εφέ να "εξυπηρετούν" ένα είδος μουσικής,όσο τη μουσικη,γενικότερα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εφέ μετά τα overdrive/distortion είναι ένα wah το οποίο έχει εφαρμογές σε όλα τα είδη μουσικής, ένα delay για τα σόλο σου και για ατμοσφαιρικούς αρπισμούς κλπ και ίσως ένα βάθος (το οποίο πρέπει να χρησιμοποιείται με μέτρο και πολύ προσοχή).

Τώρα αν αρχίσεις με τα modulation effects... δεν τελειώνεις ποτέ...

Εγώ προτιμώ το flanger έναντι του chorus γενικότερα, και μου αρέσει και το phaser. Ένα άλλο εφέ γενικής χρήσης είναι το tremolo και μετά αρχίζουν τα πιο εξεζητημένα, "περίεργα" και μοντέρνα εφέ... pitch shifters octavers και έχω χρησιμοποιήσει και κάνα δυο rotary speaker simulators. Και πάει λέγοντας...

Α! Και ένα καλό compressor ίσως σε βοηθήσει γενικά, ειδικά αν η κιθάρα σου έχει μονοπήνιους (ή μονοπηνιακούς ή single coil ή όπως τέλος πάντων λέγονται  ;D) μαγνήτες.

Βέβαια αφού έχεις τα overdrive/distortion που χρειάζεσαι γιατί να μην απευθυνθείς σε ένα καλό πολυεφέ για τα υπόλοιπα? Έτσι θα έχεις ένα μηχάνημα το οποίο βάζοντάς του το κατάλληλο drive κάθε φορά το χρησιμοποιείς για το αντίστοιχο είδος...

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

wah!  :'(

;D ;D ;D

 

Wah (Punjabi, Urdu: واہ) is a city in Punjab, Pakistan. The population of Wah is estimated to be over 500,000. Amenities include a garden said to have been built by the Mughal emperor Akbar in the 16th century.

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα σου πρώτηνα πριν κάνεις οποιαδήποτε αγoρά πρώτα να είσαι σίγουρος οτι  χρειάζεσαι τα εκάστοντε effe, καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να κατανοήσεις το τι κάνει και σε τι χρησημεύει το κάθε effe με κάποιο ανέξοδο τρόπο όπως ένα simulation στον υπολογιστή,να δανειστείς από φίλους και site με ήχο όπως το youtube..

αφτά στα λέω επηδή παλιά αγόραζα εξοπλισμό με αυτήν την νοοτροποία με  αποτέλεσμα να έχω μια αράδα πεταλιών που δεν χρησιμοποιώ και παρότι μπορώ να τα πουλήσω έχω χάσει χρόνο αλλά και χρήματα που θα μπορούσα να είχα γλητώσει

 

οπότε σου παραθέτω ποιά πετάλια θεωρούνται περισσότερο διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται ευρέος σε τυχαία σειρά προκειμμένου (πάντα κατά τη γνώμη μου να μελετήσεις και να δεις τι κάνει το καθένα και που το χρησιμοποιόυμε , και όχι να αποκτήσεις την ανάγκη να τα αγωράσεις επηδή μπορεί να σου φανούν χρήσιμα)

 

Wah-wah pedal

 

Delay

Echo

Reverb

 

flagner

Chorus

 

phaser        στην post όλα τα παραπάνω υπάρχουν  σε αυθονία

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν υπαρχει ελαχιστος αριθμος πεταλιων οσον αφορα τα εφε...  ;)

 

παρ'ολα αυτα θα σου προτεινα να ξεκινησεις με ενα delay, μονο και μονο γιατι θα σου δωσει περισσοτερο χωρο για πειραματισμους...ειναι ενα πολυ ενδιαφερον "εφε" που μπορει να χρησιμοποηθει με πολλους τροπους (οπως ειπε κ ο hitman: λιγο delay για ογκο στο σολο, μεχρι χαοτικους ατμοσφαιρικους αρπισμους)

www.LowerCut.gr

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ενισχυτή έχεις;

τι μουσκή παίζεις;

αν παίζεις τζαζ ή ac/dc δε θες τίποτα :) πας αγγελίες και πουλάς αυτά που έχεις :)

 

τα εφέ είναι πολύ προσωπικό θέμα, τι ήχο θέλεις να βγάλεις;

 

αν θέλεις να ψαχτείς πάντως έχει πολύ πράμα σε μεταχειρισμένο στο φόρουμ. Σε καινούργιο τα Danelecrto, ιδίως η σειρά coolcat σκοτώνει! 8)

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου