Προς το περιεχόμενο

KORG PA800. songbook Χρησιμότητα plizzz!


vikto95

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παρακαλώ πολύ, όποιος φίλος γνωρίζει για την χρησιμότητα του songbook! Διό λόγια, και κάποιες δυνατότητες αυτού! Δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε! Παρακαλώ πολύ ΕΠΕΙΓΕΙ.  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!! Γιάννης!!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Δεν έχω το συγκεκριμένο μηχάνημα, αλλά απ'ότι καταλαβαίνω...

Το Song Book της Korg είναι κάτι σαν το Music Assistant της Roland.

Απλά τις ονομάζει έτσι (τις μνήμες) διότι επιλέγονται από εντελώς διαφορετικό κουμπί επιλογής και τη συγκεκριμένη ονομασία την θεωρούν πολύ πιό κατανοητή σε πάρα πολλούς χρήστες ειδικά γιά άμεσο και γρήγορο ψάξιμο κάποιου σεταρίσματος.

Σε αυτές τις θέσεις, το εργοστάσιο αποθηκεύει ρυθμίσεις για κάποια "γνωστά" τραγούδια.

 

(Στα δικά μας τώρα και με απλά Ελληνικά !!!)

Για παράδειγμα, εάν ψάχνεις για κάποιο τραγούδι που υπάρχει στη λίστα με το όνομα "Ο αετός"... (το ξέρω ότι υπάρχουν αρκετοί), το σετ αυτό θα επιλέγει τον αντίστοιχο ρυθμό με την ανάλογη ταχύτητα και τον ανάλογο ήχο στο δεξί χέρι κλπ, έτσι ώστε να μην τα κάνεις όλα αυτά μόνος σου και ειδικά στο live.

Δηλαδή επιλέγοντας την ανάλογη μνήμη, όλα έρχονται έτοιμα με μία κίνηση χωρίς να ψάχνεις.

 

Με άλλα λόγια είναι μνήμες (όπως τις User μνήμες) στις οποίες επαναλαμβάνω, αποθηκεύονται ρυθμίσεις όπως για παράδειγμα, ρυθμός, ταχύτητα, ήχοι για δεξί - αριστερό χέρι, αν θέλουμε να είναι ενεργοποιημένο το Sync Start/Stop, το μέρος του ρυθμού που έλουμε να ξεκινήσουμε Dual , Split κλπ, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε μηχανήματος.

 

Ελπίζω να σε κάλυψα... εάν είναι αυτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Μανόλη, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση σου, έτσι πρέπει να είναι!!! Απλά θα ήθελα αν είναι εύκολο από κάποιον φίλο που έχει το όργανο, να γράψει δυο λόγια για την χρησιμότητα, και την λειτουργία του songbook!!! Στην πράξη!

Και πάλι, χίλια ευχαριστώ Μανόλη!!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Εάν όπως είπαμε είναι αυτό,

στην πράξη, αποθηκεύεις ονομαστικά τα τραγούδια στις μνήμες αλφαβητικά ή/καί ανά κατηγορία (τουλάχιστον σε ορισμένα Roland π.χ. G-70/E-80), έτσι ώστε επιλέγοντας την αντίστοιχη μνήμη να έχεις έτοιμο το σετ στο όργανο (ρυθμός, ταχύτητα, ήχοι δεξί-αριστερό χέρι, Style Division, Sync Start/Stop και ότι άλλο υποστηρίζει το μηχάνημα για αποθήκευση στις συγκεκριμένες μνήμες).

Αλλιώς, θα πρέπει να κάνεις παραπάνω κινήσεις επιλέγοντας όλες τις παραπάνω ρυθμίσεις ξεχωριστά. Ενώ έτσι όλα τα καλείς με το πάτημα "ενός κουμπιού".

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το Songbook στο ΡΑ800 μου ΔΕΝ το εχω χρησιμποιησει ποτε ως τωρα και επομενως ΔΕ ξερω τι κανει. Αυτό ομως που περιγραφει ο κύριος Χναρακης ειναι η επιλογη Performance και οχι Songbook στο Ρα800. Με μια επιλογη Performance επιλεγεις Style σε ορισμενη ταχυτητα, ηχους δεξι-αριστερο, μορια σκαλες, hand-recognition και ενα καρο ρυθμισεις με το πατημα-επιλογη ενος Performance.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξαναδιαβασα το manual, και για να ειμαι ειλικρινης δε μπορεσα να καταλαβω γιατι στο Ρα800 εχει αυτες τις επιλογες, αφου και με τα 2 κανεις ακριβως το ιδιο πραγμα! Τόσο με το Performance όσο και με την επιλογη απο το Songbook επιλεγεις ενα συνολο απο ρυθμισεις στο οργανο... Γιατι υπαρχει και Songbook με ξεχωριστο κουμπι και λιστα και ταυτοχρονα υπαρχει και λιστα με Performances...;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Γι'αυτό σου είπα ότι:

 

99%

Song Book = Performance

 

Απλά σε ορισμένα μικρότερα μοντέλα των κατηγοριών, αυτά που βρίσκονται στο Song Book (S/B) ή Music Assistant (M/A), όπως θες ονόμασέ το, είναι σε μορφή ROM και χρησιμοποιούν ROM δεδομένα του οργάνου, π.χ. ρυθμοί κλπ, όπου δεν μπορείς να τα κάνεις edit.

 

Σε αυτά (M/A), τοποθετούνται "κατά τον κατασκευαστή πάντα" κάποιες έτοιμες ρυθμίσεις - προεπιλογές που εξυπηρετούν γιά άμεσο παίξιμο standard - γνωστών τραγουδιών, συνήθως international του στυλ Let It Be κλπ.

Όμως, εάν θέλεις να κάνεις edit σε κάποιο από αυτά (Μ/Α), τότε το κάνεις WRITE σε μία θέση USER (Performance) και εκεί διαφοροποιείς ότι θέλεις.

 

Για τα μεγαλύτερα μοντέλα, στην ουσία έχεις διπλάσιες ή και πολύ παραπάνω θέσεις αποθήκευσης τέτοιων ρυθμίσεων, αφού μπορείς να σώσεις ή να αλλάξεις ότι θέλεις στις θέσεις αυτές (Μ/Α). Επιπλέον, μπορείς να αποθηκεύσεις ανά ομάδα - κατηγορία, ανά ταχύτητα κλπ. Αυτό κάνει πολύ πιό γρήγορη και ευέλικτη την αναζήτηση κατά την ώρα του live. Ειδικά του Ελληνικού live που έχει τις ιδιαιτερότητές του. Βλέπε ποτ πουρί από ρυθμό σε ρυθμό και από ταχύτητα σε ταχύτητα non stop.

 

Όπως καταλαβαίνεις, αυτό υπάρχει καθαρά για λόγους καλύτερης οργάνωσης, αφού λόγω της τεχνολογίας, οι μνήμες πλέον έχουν ξεφύγει αρκετά σε ποσότητα.

 

Αν θυμάμαι καλά, αυτή η λειτουργία υπήρχε από πάρα πολύ παλιά και συνεχίζει να υπάρχει. Περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 90.

 

♪♫♪

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Παρακαλώ πολύ, όποιος φίλος γνωρίζει για την χρησιμότητα του songbook! Διό λόγια, και κάποιες δυνατότητες αυτού! Δηλαδή τι μπορούμε να κάνουμε! Παρακαλώ πολύ ΕΠΕΙΓΕΙ.  Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!! Γιάννης!!!!

 

Καλησπέρα! λοιπον το SongBOOK είναι το απολυτο εργαλείο για μένα! διοτι για καθε τραγούδι που επαιζα στο μαγαζί..επρεπε να ρυθμίζω το ρυθμο, τον τρανσπορτο, το τεμπο.. με αποτέλεσμα να εχω ταράξει τα κουμπια του αρμονιου... φανταστείται.. σε καθε τραγουδι.. το τρασπορτο να πατιεται 4-6 φορες.. επι 80 τραγουδια τη βραδια....αρα 500-600 κλικ τι βραδια.. ετσι τα περασα ολα στο song book k στη συνεχεια το επεξεργαστηκα στον υπολογιστη με το προγραμμα που δινει η korg και το εβαλα κ σε κατηγορίες ετσι στο μαγαζί μου εμφανίζεται το προγραμμα των τραγουδιων με τη σειρά και στη συνέχεια αν κατι θελουμε να αλλαξουμε πηγαινω στο custum λιστ κ τα επιλεγω ανα κατηγορια..servika..rumba..ktlp..κ κ ετσι με ενα αγγιγμα στη οθονη του τραγουδιου ρυθμιζονται ολα αυτοματα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

...διοτι για καθε τραγούδι που επαιζα στο μαγαζί..επρεπε να ρυθμίζω το ρυθμο, τον τρανσπορτο, το τεμπο.. με αποτέλεσμα να εχω ταράξει τα κουμπια του αρμονιου... φανταστείται.. σε καθε τραγουδι.. το τρασπορτο να πατιεται 4-6 φορες.. επι 80 τραγουδια τη βραδια....αρα 500-600 κλικ τι βραδια...

Δηλαδή όλα τα τραγούδια από τον ίδιο τόνο τα έπαιζες στο κλαβιέ;

Με τόσα κλίκ έπρεπε να παίρνεις μεροκάματο ως κλικαδόρος  ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου