Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή nut (σε γραφίτη)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω μια Fender Deluxe stratocaster κ πριν κανα τρίμηνο έκανα μια δοκιμή κ άλλαξα σε γνωστό μάστορα το nut που έιχε, σε γραφίτη. Ο τεχνικός λοιπόν μου εγγυήθηκε ότι το καινούργιο nut είναι τέλεια κομμένο κ έτσι κ εγώ δεν μπήκα στην διαδικασία να το ελέγξω μιας κ που δεν ξέρω πως να το κάνω άλλωστε. Σήμερα το απόγευμα λοιπόν που άλλαζα χορδές είπα να παρατηρήσω το για 3 μήνες καινούργιο μου nut (κάλιο αργά παρά ποτέ...). Χωρίς να είμαι σίγουρος, μου φαίναται πως οι εγκοπές δεν έχουν ακριβώς την ίδια απόσταση μεταξύ τους άρα κ οι χορδές. Έτσι είπα να πάρω το παλιό nut κ να το βάλω από κάτω από το ήδη τοποθετημένο γραφιτένιο κ να παρατηρήσω τι γίνεται. Οι εγκοπές στα δύο nut δεν είναι στο ίδιο σημείο.

Τι γίνεται τώρα ώρε παίδες??

Να σημειώσω ότι ο συγκεκριμένος τεχνικός κάνει πολύ συχνά τέτοιου είδους δουλειές κ θεωρείται πολύ έμπιστος.

Είναι το nut καλά κομμένο ή όχι κ πως μπορώ να το ελέγξω??

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορεις ανεβασε 2-3 κοντινες φωτογραφιες με τα nut σκετα αλλα και το ενα διπλα στο αλλο :)

Λογικά αν υπήρχε κάποια διαφορά στο playability μετά την αλλαγή,εδώ και 3 μήνες θα το είχες καταλάβει. ;D

Οι χορδές σου δεν έχουν το ίδιο πάχος άρα για να περνούν σωστά από το nut αλλά και να ισαπέχουν μεταξύ τους (αλλά και από τις πλευρές της ταστιέρας), μάλλον σωστά δεν ισαπέχουν τα αυλάκια. ;)

Οι χορδές σου δεν έχουν το ίδιο πάχος άρα για να περνούν σωστά από το nut αλλά και να ισαπέχουν μεταξύ τους (αλλά και από τις πλευρές της ταστιέρας), μάλλον σωστά δεν ισαπέχουν τα αυλάκια.

+1000

Ετσι κι αλλοιως υπαρχουν πολλες σχολες (& γουστα για το κοψιμο των nut),αν η κιθαρα δεν ξεκουρδιζεται και οι χορδες δεν πεφτουν εξω απο την ταστιερα μια χαρα ειναι)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ετσι κι αλλοιως υπαρχουν πολλες σχολες (& γουστα για το κοψιμο των nut),αν η κιθαρα δεν ξεκουρδιζεται και οι χορδες δεν πεφτουν εξω απο την ταστιερα μια χαρα ειναι)

Άρα δύο nut μπορεί κ να μην είναι ίδια λόγω διαφορετικής σχολής?? Πες δυο πράγματα αν δεν βαριέσαι ρε SF για αυτές τις σχολές. Πάντως η κιθάρα δεν ξεκουρδίζεται σίγουρα. Μάλιστα είναι κ λίγο πιο σταθερή από πριν ομολογουμένως...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου