Προς το περιεχόμενο

D.I.Y. tremolo:ερώτηση!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς χαιρετώ όλο τον κόσμο του αγαπημένου μας noiz!!!

Ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτό να κατασκευαστεί ένα πεταλάκι tremolo που να μην περιέχει opto ή ldr στο κύκλωμα του!

Υπάρχει καμια πιθανή αντικατάσταση από κάποιο ic που να μπορείς να ελένχεις την ταχύτητα που επιτρέπει στο ρεύμα να περάσει ή έστω να δίνει εντολή σε κάποιο relay (πχ σαν τους 555 timers που δεν έχω καταφέρει να τους κάνω να δουλέψουν ακόμα) ώστε να πετύχω το ίδιο πράγμα τελείως ηλεκτρονικά ή κάποιο ήδη έτοιμο σχέδιο?

Οποιαδήποτε πληροφορία θα μπορούσε  να βοηθήσει!!!

D.I.Y. and save the world :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To exw vrei auto alla dn to dokimasa gt ithela na rwtisw prwta an douleuei min trexw tsampa sto fano!!

Thnx gia tin epivevewsi!Auto einai to epomeno pou tha ftiaksw!!!

Sorry ::)

Ξεχάστικα πάλι και τα έγραψα έτσι :$

Μόλις κάνω τίποτα επειδή είναι και περίοδος εξεταστικής τώρα θα ενημερώσω εδώ!!!

Υπάρχει και καλύτερο schematic για τρέμολο από το Kay Tremolo. Από πολλές απόψεις το schematic του Kay είναι αρκετά "πρωτόγονο" και χρησιμοποιεί δυσεύρετα transistor (και σε μερικά δεν γράφει καν τί τύπος είναι, τουλάχιστον στο schematic που κυκλοφορεί ευρέως).

Θα πρότεινα τρέμολο με FET. Έχω κάποιο schematic από πολύ παλιό περιοδικό ηλεκτρονικής που το είχα φτιάξει και ήταν εξαιρετικό (με op-amps και FET) αλλά δεν το έχω εύκαιρο και σκαναρισμένο για να το ανεβάσω. Εναλλακτικά, δες αυτό (τρανζίστορ και FET)

http://www.tonepad.com/getFile.asp?id=130

Παρεμπιπτόντως, για ποιο λόγο προτιμάς "ηλεκτρονικό" τρέμολο από opto; Οι επιλογές που έχεις για το διαμορφωτή σε τρέμολο εκτός από τις παραπάνω είναι και με transconductance amp (OTA, πχ LM13700) κι έχω δει καναδυο σχέδια με τέτοιο αλλά το πράγμα γίνεται αρκετά πολύπλοκο χωρίς λόγο. Με relay δε θα το πολυσυνιστούσα. Για μένα οι καλύτερες επιλογές είναι κατά σειρά: με FET και με LED/LDR

Αρβύλες...

...το schematic του Kay είναι αρκετά "πρωτόγονο" και χρησιμοποιεί δυσεύρετα transistor (και σε μερικά δεν γράφει καν τί τύπος είναι, τουλάχιστον στο schematic που κυκλοφορεί ευρέως).

Οποιοδήποτε κοινό npn τρανζίστορ, 2N3904, Bc549, Bc550...

Ωραίο το Ea tremolo αλλά γρήγορα το βαριέσε, το Kay το πρότεινα γιατί είναι πολύ απλό και ακόμη και αν το βαρεθείς, θα το κρατήσεις για το ιδιόμορφο χαρακτήρα που έχει. Έχει percussive χαρακτήρα και βγαίνουν ήχοι απο κινητήρα Wankel μέχρι ελικόπτερο...  ;D

Άκου να δεις.

Χμμμ... ομολογώ ότι δεν το έχω ακούσει... εγώ πάντως θα επέμενα σε αυτό

http://www.noiz.gr/index.php?topic=173479.0

κι ας είναι και opto (έχει τόσες επιλογές ρύθμισης που μπορείς να το κάνεις να ακούγεται όπως θες, και δεν είναι και ιδιαίτερα πολύπλοκο).

Αν και, το πιο χρήσιμο πράγμα σε ένα τρέμολο (ειδικά για live) είναι να έχει tap tempo. Αλλά άντε να φτιάξεις tap tempo χωρίς microcontroller και απλό για DIY...

Αρβύλες...

Έχω έναν basic stamp 2!Μίπως να του βάλω και ένα ταπ?

Προτιμώ χωρις όπτο γιατί ειναι καπως ακριβά χεχε!!!  ::)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου