Προς το περιεχόμενο

Eνεργοποιηση εξωτερικης καρτας ηχου...

magicu

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,

πηρα μια tascam 122l εκανα install τους drivers,αλλα δεν εχω ιδεα πως να την ενεργοποιησω.Οντας ασχετος με Pc γενικα δεν ξερω εαν πρεπει να απενεργοποιησω την On board καρτα πρωτα,πως να το κανω,ή απλα να ενεργοποιηω και την tascam...επισης κατεβασα το audition 3 ,που μου ειπε ενας φιλος,αλλα δεν εχω ιδεα πως να βαλω την tascam ως μεσο ηχογραφησης.

Καμια ιδεα...?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι απαραίτητο να απενεργοποιήσεις τίποτε απολύτως. Αν το PC σου είναι σύγχρονο, τότε δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να τρέχει με δύο κάρτες ήχου - αν και μόνο η Tascam θα σε εξυπηρετεί για μουσικές εφαρμογές.

Επίσης, δεν υπάρχει αυτό που λες "ενεργοποίηση". Αφού έχεις εγκαταστήσει τους drivers, απλά συνέδεσε την κάρτα με το καλώδιό της στο PC. Θα τη δει και θα ολοκληρώσει μόνο του τη διαδικασία εγκατάστασης.

Τώρα για το πρόγραμμα που επέλεξες να "κατεβάσεις", σε προειδοποιώ ότι εδώ δεν συζητούμε και δεν υποστηρίζουμε πειρατικό λογισμικό. Δοκίμασε με κάτι δωρεάν, όπως το Audacity.

Αν εισαι σε Win XP :

Start-> Control Panel -> Sounds and Audio devices.

Αυτο καντο shortcut στο desktop για γρηγορη προσβαση. Aνοιγοντάς το, θα πας στην καρτέλα audio και θα επιλέγεις καθε φορα ποια καρτα θελεις να χρησιμοποιεις.

Πχ εγω χρησιμοποιω την onboard για γενικες εφαρμογες και την εξωτερικη (τυχαινει να εχουμε την ιδια) για ηχογραφησεις.

Το έχω απορία. Εάν πχ θέλω να χρησιμοποιώ μόνο μια κάρτα όχι και την onboard και την εξωτερική.

Πως μπορώ να το κάνω;

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο ASIO παραμένει κάπως δεσμευμένος από τα windows και όταν ανοίγω μουσικές εφαρμογές δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.

Το έχω απορία. Εάν πχ θέλω να χρησιμοποιώ μόνο μια κάρτα όχι και την onboard και την εξωτερική.

Πως μπορώ να το κάνω;

Το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ο ASIO παραμένει κάπως δεσμευμένος από τα windows και όταν ανοίγω μουσικές εφαρμογές δε μπορώ να τον χρησιμοποιήσω.

Τα Windows δεν χρησιμοποιούν τον ASIO driver.

Αν δε θες όμως την ενσωματωμένη κάρτα, πρέπει να την απενεργοποιήσεις από το BIOS. Ξέρεις να μπεις στο BIOS ?

Ναι ξέρω να την απενεργοποιήσω κανονικά, απλά θα με ενδιέφερε πχ να χρησιμοποιώ μόνο την εξωτερική.

Όταν το δοκίμασα, δεν μπορούσα για κάποιο λόγο που δε ξέρω να πάω πχ στο cubase και να ορίσω τον asio

Λεπτομερώς τι πρόβλημα είχα και πως το αντιμετώπισα εδώ,

http://www.noiz.gr/index.php?topic=173870.msg401511#msg401511

και αναρωτιέμαι πως μπορώ να έχω ΜΟΝΟ την m-audio για όλες τις εφαρμογές στο πισι μου και να λειτουργεί κανονικά.

Σημειωτέον δεν υπήρχε κάποιο πρόγραμμα να τρέχει που εμφανώς θα μπορούσε να δεσμεύει τον asio όσο δούλευα έτσι.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας

φιλε wow το audition ειναι trial οποτε δεν εινα πειρατικο.

anyway ακανα προοδο βρισκοντας ενα βιντεακι που εχει η tascam.com για setting up cubase le.ολα ακουγονται οκ οτανεχω τα ακουστικα πανω στην καρτα εκτος απο αυτα που ηχογραφω...θελω να πω πως ακουω την φωνη μου κλπ αλλα αυτο που ηχογραφω μετα δεν ακουγεται,επισης ολα τα αλλα(Mp3,videos) εχουν κανονικα ηχο...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου