Προς το περιεχόμενο

Boss BR-series

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχω αποφασισει να μπω στον κοσμο του home recording και εχω μερικες μερες που κανω ερευνα αγορας για καρτα ηχου,μονιτορς κ.λ.π..

Επεσα πανω σε αυτα τα μαραφετια της ΒΟSS ta οποια εχω ξαναδει στο παρελθον

αλλα δεν εχω ιδεα το τι ειναι ικανα να κανουν.

Στο γιου τουμπ καλα ακουγονται  8)

Οσοι εχουν επαφη ή χρησιμοποιουνε την σειρα αυτη παρακαλω ας πουνε 2 λογια.

Προσωπικα θα προτιμησω την πρωτη λυση,αλλα θα θελα πολυ να ακουσω καποιες αποψεις.

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποιά είναι η πρώτη λύση? :)

Έχω το BOSS BR Micro καί είναι αρκετά βολικό σαν εργαλείο. Δε θα γράψεις την υπερπαραγωγή αλλά τραγουδάκια με 4 tracks τα γράφεις άνετα. Χρειάζεται λίγες ώρες για να μάθεις απ'έξω τους χειρισμούς του

Καλημέρα! Όταν αποφάσισα να αρχίσω να ηχογραφώ κάποια πράγματα μετά από κάποια σκέψη κατέληξα κι εγώ στη σειρά BR. Ειδικότερα επέλεξα το BR-600 για τους εξής λόγους: περισσότερες δυνατότητες από το micro BR χωρίς να καταργείται η φορητότητα. Ειδικότερα, το BR-600 (λειτουργώντας και με μπαταρία και 9V μπαταρία – το τροφοδοτώ με One spot) είναι μικρό και δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να το μεταφέρει παντού. Διαθέτει 2 μικρόφωνα ενσωματωμένα αν θες να γράψεις κάτι «στο πόδι» αν και δεν είναι και τα καλύτερα μικρόφωνα. Επίσης ενσωματωμένα διαθέτει σειρά εφφέ κιθάρας και μπάσου παρέχοντάς σου την δυνατότητα να γράψεις καρφώνοντας απλά την κιθάρα επάνω και με ένα σετ ακουστικά να κάνεις Monitor όλη τη διαδικασία. Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι το ενσωματομένο drum kit που σου δίνει τις εξής δυνατότητες: να «παίξεις» τον ρυθμό που εσύ θέλεις (σε διάφορα κουμπιά έχουν ανατεθεί η μπότα, το ταμπούρο, Hi hat, Κλπ κλπ). Επίσης, μπορέις να ηχογραφήσεις εσύ λχ το ταμπούρο που θες και να το χρησιμοποιήσεις σαν sample. Τέλος διαθέτει ολόκληρη σειρά από ρυθμούς (rock, blues, jazz, country και φυσικά μετρονόμο). Οι ρυθμοί προγραμματίζονται πλήρως κατά τη διάρκεια του κομματιού. Τέλος, από πλευράς εισόδων έχεις: Line in σε μικρό jack, 3 line in εκ των οποίων τα 2 δέχονται μικρόφωνο σε jack και όχι XLR.  Διαθέτει 8 κανάλια, όπου πάνω στο κά8ε ένα μπορείς να αναθέσεις συνολικά άλλα 8, αρα αποκτας συνολικά 64 κανάλια (αρκετά πολύπλοκο όμως). Από πλευράς μνήμης, χρησιμοποιεί δυστυχώς τις compact flash με ανώτατο όριο μνήμης το 1 GB. Έχω διαβάσει πως μπορεί σαν συσκευή να πάρει μνήμη 2GB αλλά τελικά χρησιμοποιεί το 1 μόνο. Ο χώρος είναι τεράστιος για το φορμά που γράφει. Ήδη στην κάρτα μου έχω φορτωμένα περίπου 10 κομμάτια και παίρνει ακόμα. Άλλωστε μπορείς πάντα να κάνεις backup σε pc. Το μενού του δεν είναι δύσκολο αλλά χρειάζεται χρόνο να καταλάβεις τη λογική του. Έχωντας δοκιμάσει και το BR-900 – έχει ένας γνωστός – το μενού είναι το ίδιο (η φιλοσοφία του δηλαδή). Προσωπικά ηχογραφώ μόνο με μικρόφωνο πάνω στον ενισχυτή και δεν χρησιμοποιώ τα εφφέ της κονσόλας. Αν θέλεις να ακούσεις κάποιο δέιγμα, άνοιξα τις προάλλες ένα προφίλ στο myspace και έβαλα κάτι κομμάτια που είχα γράψει με το BR600 (www.myspace.com/bluesscholar) Από παικτικής άποψης δεν λένε πολλά αλλά μπορείς να ακούσεις πως γράφει το BR 600. Στο πρώτο κομμάτι θα ακούσεις πως αλλάζουν τα τύμπανα με το drum machine. Αυτά και ελπίζω να βοήθησα. Στη διάθεσή σου για ό,τι άλλο χρειαστείς!

"The music that you listen to, becomes the soundtrack of your life"

Ποιά είναι η πρώτη λύση? :)

Έχω το BOSS BR Micro καί είναι αρκετά βολικό σαν εργαλείο. Δε θα γράψεις την υπερπαραγωγή αλλά τραγουδάκια με 4 tracks τα γράφεις άνετα. Χρειάζεται λίγες ώρες για να μάθεις απ'έξω τους χειρισμούς του

Η πρωτη λυση ειναι με μικροφωνο,καρτα ηχου και τα υπολοιπα..

Ακουσα τα τραγουδια του bluescholar sto myspace μπορω να πω οτι δεν ειναι κ ασχημα.

Αν κ δεν εχω καθολου καλα ηχεια.

Βεβαια τα τυμπανα ακουγονται καπως αλλα τα κιθαρινια ειναι καλα..

Τα τύμπανα όντως είναι «πλαστικά» αλλά βέβαια υπάρχει πάντα η δυνατότητα δειγματοληψίας. Τα πάντα βρίσκονται στο τι ακριβώς έχεις κατά νου και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου. Ένα άλλο σημαντικό θέμα (τώρα το θυμήθηκα) που πρέπει να λάβεις υπόψιν σου είναι πως το BR600 δεν διαθέτει Phantom Power. Κατά συνέπεια είναι αδύνατον να τροφοδοτήσεις πυκνωτικό μικρόφωνο από την κονσόλα αυτή. Το επόμενο μοντέλο (BR900) διαθέτει αυτή την τροφοδοσία (αν θυμάμαι σωστά). Το θέμα πλέον εγκειται στο τι ακριβώς θέλεις να κάνεις. Γνώμη μου είναι πως αν θες κάτι φορητό με αρκετές δυνατότητες ίσως να πρέπει να αποφύγεις το micro BR (με την προϋπόθεση πως δεν υπολογίζουμε κόστος κλπ) μιας και οι δυνατότητές του είναι σαφώς οι πιο περιορισμένες στην εν λόγω σειρά. Μιλάω πάντα για τη σειρά BR της Boss μιας και προφανώς υπάρχουν άλλα μοντέλα και είδη (Tascam, Zoom, Κλπ).

"The music that you listen to, becomes the soundtrack of your life"

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου