IraklisZS Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 παιδιά λίγο offtopic, αλλά έχει κανείς το v-amp3? τι εντυπώσεις σας άφησε? η κάρτα ήχου που δίνει μαζί λεει τίποτα? ξέρουμε αν δουλευει σε λινουξ ή ζητάω πολλά? ;D σκεφτόμουν να πάρω ένα vamp3 για τις διακοπές, καθώς τα πετάλια μου αν και δεν είναι και πολλά ζυγίζουν κανενα 15κιλο μαζι με την βαλίτσα :-\ a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 παιδιά λίγο offtopic, αλλά έχει κανείς το v-amp3? τι εντυπώσεις σας άφησε? η κάρτα ήχου που δίνει μαζί λεει τίποτα? ξέρουμε αν δουλευει σε λινουξ ή ζητάω πολλά? ;D σκεφτόμουν να πάρω ένα vamp3 για τις διακοπές, καθώς τα πετάλια μου αν και δεν είναι και πολλά ζυγίζουν κανενα 15κιλο μαζι με την βαλίτσα :-\ Σε συνέχεια του off-topic, Ηρακλή, θα σου πρότεινα αντί για το V-AMP να κοιτάξεις κάτι τέτοιο: http://www.zoom.co.jp/english/products/g2nu/index.php Παρουσιάστηκαν στο φετινό NAMM. Είχα ανοίξει θέμα παλιότερα για την επιλογή τέτοιας λύσης και μετά από ψάξιμο, απέρριψα το V-Amp. Ο λόγος είναι απλός και προφανής: το μαραφέτι κάνει AD μετατροπή, μετά κάνει DA μετατροπή, στέλνει το σήμα στην κάρτα που δίνουν μαζί, αυτή κάνει AD/DA μετατροπή και πάλι, και μετά στο PC. Δε σου φαίνεται και εσένα λίιιιιγο βλαμμένο όλο αυτό? ::) Απλά είχαν μια φτηνή USB λύση, την οποία δίνουν μαζί, that's all. Τα Zoom έχουν ένα στάδιο μετατροπής, εντυπωσιακά καλό ήχο για την τιμή τους και δεν μοιάζουν με Χριστουγεννιάτικο παιχνίδι. ;D Πηρα πρόσφατα αυτό εδώ: http://www.zoom.co.jp/english/products/g1n/ για silent practice και ταξίδια και έχω μείνει ελαφρά εντυπωσιασμένος με τον ήχο που βγάζει το σκ@τό... ;D Μόλις κυκλοφορήσει το G2Nu ευρύτερα θα το αγοράσω κι'αυτό. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
avalon Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Καλησπέρα!! Η Ζουμ είναι όντως αρκετά εως πολύ καλή στις χαμηλές εντάσεις , αλλά κατά τη γνώμη μου χάνει λίγο στις υψηλές εντάσεις... Έχει αρκετά αξιεπρεπή εφφέ... Την είχα πάρει από ένα φίλο και την είχα δοκιμάσει σε πρόβα και μου φάνηκε πως έχανε κατι λίγο σε σχέση με τις χαμηλές εντάσεις, βέβαια σε αυτό ίσως να φταίνε και οι ρυθμίσεις που είχα κάνει... Γενικώς μου άρεσε :) Μετατροπή: Είμαι από πολύ εώς εντεώς εκτός θέματος :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gdevelek Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 δεν μπορείς να κουμπώσεις την κιθάρα κατευθείαν πάνω στο usb μαραφέτι του vamp3? ??? πρέπει να περάσεις απο το vamp3 πρώτα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Απόψε το απόγευμα ηχογράφησα δυο πρόχειρα κλιπάκια, πάνω σε backing tracks, για να τεστάρω μερικούς ήχους με το Ζοοmάκι: http://www.box.net/shared/gy6cayef48 http://www.box.net/shared/50qr9vcjkz Την επιείκεια σας παρακαλώ, έγιναν μια κι'έξω και χωρίς πολύ προσοχή (στο πρώτο μάλλον κλιπάρει λίγο η κιθάρα)... :-\ edit: εννοείται, καρφί, χωρίς καμμία απολύτως επεξεργασία. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gpiad Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Την επιείκεια σας παρακαλώ, έγιναν μια κι'έξω και χωρίς πολύ προσοχή (στο πρώτο μάλλον κλιπάρει λίγο η κιθάρα)... :-\ τα σπανε ρε συ τι λες :D, κανω γουστα βραδυατικα χα χα χα Keep up! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 το μαραφέτι κάνει AD μετατροπή, μετά κάνει DA μετατροπή, στέλνει το σήμα στην κάρτα που δίνουν μαζί, αυτή κάνει AD/DA μετατροπή και πάλι, και μετά στο PC. το ίδιο πράγμα δεν κάνει και οποιοδήποτε άλλο πολυεφέ όπως και η TL? σίγουρα στην ουσία το vamp3 ειναι η φτηνη λύση πολυεφέ και η κάρτα τους το ίδιο, απλά όπως και να το κάνουμε, η χαμηλή τιμή σε προσελκύει. αυτό που έχεις πάντως έχει όντως ωραίους ήχους ωραίο παίξιμο κιολας :-* αλλά υποθέτω η επόμενη γενια που παρουσιαστηκε φετος στο ΝΑΜΜ θα με σπρωξει σε τιμες πολυ κοντα στην αγορα μιας TL st (που δεν θα ειναι βεβαια ντε και καλά καλύτερη, απλα σαν σημειο αναφορας το λεω) βεβαια οφειλω να ομολογήσω οτι καθως διαβάζω τα features στο σαιτ τους, το G2N φαίνεται όντως φοβερή επιλογή. και η απευθειας ηχογραφηση μεσω USB ειναι πολύ ενδιαφερον. αρκει να μην ειναι πολυ ακριβό. (...και να δουλεψει στο λινουξ :-\) Λοιπόν, με εψησες για G2Nu, π'αναθεμά σε! ;D a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 τα σπανε ρε συ τι λες :D, κανω γουστα βραδυατικα χα χα χα Keep up! Thanks dude. ;) το ίδιο πράγμα δεν κάνει και οποιοδήποτε άλλο πολυεφέ όπως και η TL? σίγουρα στην ουσία το vamp3 ειναι η φτηνη λύση πολυεφέ και η κάρτα τους το ίδιο, απλά όπως και να το κάνουμε, η χαμηλή τιμή σε προσελκύει. Αν στέλνουν το σήμα από τις αναλογικές εξόδους, ναι, το ίδιο κάνουν. Εδώ πάμε να το αποφύγουμε όμως, ε? αυτό που έχεις πάντως έχει όντως ωραίους ήχους ωραίο παίξιμο κιολας :-* αλλά υποθέτω η επόμενη γενια που παρουσιαστηκε φετος στο ΝΑΜΜ θα με σπρωξει σε τιμες πολυ κοντα στην αγορα μιας TL st (που δεν θα ειναι βεβαια ντε και καλά καλύτερη, απλα σαν σημειο αναφορας το λεω) Αν κρίνω από την τιμολογιακή πολιτική της Zoom μέχρι τώρα, το πιθανότερο είναι να έχει γύρω στα 100-120 ευρώ το "μικρό". βεβαια οφειλω να ομολογήσω οτι καθως διαβάζω τα features στο σαιτ τους, το G2N φαίνεται όντως φοβερή επιλογή. και η απευθειας ηχογραφηση μεσω USB ειναι πολύ ενδιαφερον. αρκει να μην ειναι πολυ ακριβό. (...και να δουλεψει στο λινουξ :-\) Λοιπόν, με εψησες για G2Nu, π'αναθεμά σε! ;D Δεν ξέρω για το Linux, αλλά και το "παλιό" (τρέχον) G2 που έχει USB μια χαρά δουλεύει. Και με τα ενσωματωμένα drum loops και τη δυνατότητα looping είναι ιδανικό για μελέτη. Θα το έπαιρνα αν δεν είχε μόλις βγει το "Nu", που προσθέτει και άλλες δυνατότητες, ευκρινέστερη οθόνη, νέο software, κλπ. Γι'αυτό προτίμησα το (πάμφθηνο) G1N για να κάνω τη δουλειά μου τώρα, και χαμένο δεν θα πάει σίγουρα. Πάντως έχω ειλικρινά "χαζέψει" με το τι παίρνει κάποιος με τόσο λίγα χρήματα... που ήταν αυτά τα μαραφέτια όταν ήμασταν πιτσιρικάδες? (τόοοοοτε.... παλιά :-[) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
IraklisZS Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 OP Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Πάντως έχω ειλικρινά "χαζέψει" με το τι παίρνει κάποιος με τόσο λίγα χρήματα... που ήταν αυτά τα μαραφέτια όταν ήμασταν πιτσιρικάδες? (τόοοοοτε.... παλιά :-[) σ'αυτό - αν και σιγουρα δεν εχω την πειρα σου - πιστευω πως δεν έχεις καθολου άδικο... θα το συνδεσω με μια σκεψη που μου ήρθε στο μυαλό καθως κοιτουσα το σαιτ της ζουμ και το ματι μου περασε απο μια ανοιχτη καρτελα με την TLst, οτι τα ψηφιακά εφέ ειναι μοιραιο να αντικαθιστανται και να παραγκωνιζονται. τελοσπάντων, οπως και να'χει ένα τετοιο μαραφετι σίγουρα θα τα αξίζει τα λεφτά του! ποτε αναμενεται να κυκλοφορήσει? ειδα ο thomann δε το χει στη λιστα a classic player now... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσιευμένο 31 Ιανουαρίου 2010 σ'αυτό - αν και σιγουρα δεν εχω την πειρα σου - πιστευω πως δεν έχεις καθολου άδικο... θα το συνδεσω με μια σκεψη που μου ήρθε στο μυαλό καθως κοιτουσα το σαιτ της ζουμ και το ματι μου περασε απο μια ανοιχτη καρτελα με την TLst, οτι τα ψηφιακά εφέ ειναι μοιραιο να αντικαθιστανται και να παραγκωνιζονται. τελοσπάντων, οπως και να'χει ένα τετοιο μαραφετι σίγουρα θα τα αξίζει τα λεφτά του! ποτε αναμενεται να κυκλοφορήσει? ειδα ο thomann δε το χει στη λιστα Τα ψηφιακά εφφέ είναι μοιραίο να βελτιώνονται. Το βασικότερο πρόβλημα με τα φτηνά, είναι πως δεν έχουν (συνήθως) την πολυτέλεια να ανανεώνονται μέσω software (στις συζητήσεις για το Axe-Fx, για παράδειγμα, οι ανανεώσεις του software προβάλλουν σαν μια από τις βασικότερες αρετές του μηχανήματος). Ωστόσο, αν ένα αναλογικό ή ψηφιακό εργαλείο είναι ικανοποιητικό, δεν είναι ανάγκη να παραγνωνιστεί, αν οι απαιτήσεις/προτιμήσεις μας δεν έχουν αλλάξει. Ο ήχος στα κλιπάκια, ας πούμε, που προέκυψε με tweeking των... 20 δευτερολέπτων ;D εμένα με ικανοποιεί, για τη συγκεκριμένη περίπτωση (και 1000% για practice στην αυλή το καλοκαίρι, βέβαια...). Το G2Nu παρουσιάστηκε μόλις στο πρόσφατο NAMM, οπότε σε κανα μήνα το πολύ φαντάζομαι θα είναι στα ράφια. ;) edit: μπράβο για την αλλαγή του τίτλου, σε όποιον την έκανε! :) Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση