Προς το περιεχόμενο

επιλογή πυκνωτικού (?) μικροφώνου


Προτεινόμενες αναρτήσεις

..καλησπέρα :)

   λοιπόν, ήρθε η ώρα για μένα να αποκτήσω το πρώτο "καλό"  πυκνωτικό μικρόφωνο, προσανατολισμένο για χρήση σε φωνή κυρίως και για ακουστικά όργανα και room mic δευτερευόντως, σε home studio..η φωνή μου κινείται σε μεσαίες κλίμακες χωρίς πολύ γρέζι δυστυχώς και αρκετά από τα κομμάτια που θέλω να ηχογραφήσω έχουν και "δυναμικά" γκαραζο-φωνητικά ;D αλλά όχι κατ'αποκλειστικότητα..η κάρτα ήχου που αποφάσισα να πάρω είναι η focusrite saffire pro40 ή η pro24..

    θα διαθέσω γύρω στα 250 ευρώ, χωρίς να απορρίψω και φθηνότερες προτάσεις..

έχω δοκιμάσει το nt1a σε ένα 8-κάναλο tascam dp-01fx και μου φάνηκε κάπως πρίμο και λαμπερό για τα γούστα μου..θέλω κάτι μάλλον πιό ζεστό και ογκώδες..σε λίγες μέρες θα δοκιμάσω και το rode nt1 το παλιό, που διάβασα ότι είναι πιό ζεστό και λιγότερο πρίμο..

   μικρόφωνα που έχω στο μυαλό μου είναι τα Rode NT2-A, AUDIO TECHNICA AT 4033, Oktava MK-219 και αυτό το λαμπάτο της rode που δεν θυμάμαι το μοντέλο..

 ..από την άλλη, μήπως χρειάζομαι αποκλειστικά λαμπάτο πυκνωτικό για να δώσει λίγο γρέζι παραπάνω? ή μήπως (και) κάποιο δυναμικό broadcast μικρόφωνο τύπου shure sm7b ή electrovoice re-20 για τα "γκαζωμένα" φωνητικά?

  ..με ενδιαφέρει μια όσο το δυνατόν ποιοτική επιλογή και αν με πείσετε ότι σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει αυτό που θέλω, μπορεί να αποτολμίσω να χωρίσω την γυναίκα μου και να δώσω άλλα 200 ευρώ επιπλέον..

ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη για το μακροσκελές του θέματος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To πρωτο καλο στα 250euro???

Μπααααααααααααααααααααα  φτασε γυρω στα 700-1000 και μετα κατι γινεται...

το πρώτο "καλό" έγραψα..

αν είμουν επαγγελματίας θα με βοηθούσε πολύ η άποψη σου..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως αν είναι για πυκνωτικό αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω. Και πίστεψέ με (μπορεί να ακουστεί "κάπως", αλλά έτσι είναι) κάθε  παραπάνω ευρό που θα δώσεις θα το ακούσεις.

 

Το Audio Technica που αναφέρεσαι ας πούμε ξεφεύγει λίγο απο το budget σου, αλλά ό,τι μικρόφωνα Α.Τ. έχω ακούσει σε τέτοια φάση είναι καταπληκτικά! Αξίζει πιστεύω να μαζέψεις περισσότερα χρήματα για πυκνωτικό.

 

Τα "βρώμικά" θα τα πιάσεις πολύ καλά και με ένα δυναμικό. Το πυκνωτικό μπορεί να μη συλλάβει εντελώς το τσαμπουκά σου άμα τραγουδήσεις λίγο πιο άγρια. Με ένα shure είσαι καλυμένος.  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φίλε alcodog, προφανώς έχεις δίκιο..απλά σκέφτηκα, ότι στην κατηγορία τιμής μέχρι 400 ευρώ που είναι το μάξιμουμ για μένα, δεν έχω ακούσει για μεγάλες διαφορές μεταξύ των μικροφόνων..επομένως αν είναι να δώσω 400 ευρώ για κάτι που δεν θα είναι αισθητά καλύτερο του nt1a, προτιμώ να δώσω τα 170 του rode..αν κάνω λάθος, να το συζητήσουμε :)

για το audio technics που λες, πιστεύεις έχει ένα ζεστό χαρακτήρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

έχω ακούσει τέλεια λόγια για το shure sm7b. εγώ στη θέση σου θα το έπαιρνα :)

Είμαι μελαχρινός αλλά έχω μυαλό ξανθιάς.Τι φταίει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου