Προς το περιεχόμενο

Μετατροπή Fat32 σε NTFS


sensk2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μπορείς και με το command line utility "convert.exe" της Microsoft που έρχεται μαζί με τα WinXP για αυτό το σκοπό. Παραθέτω σχετικό link. Θα πρέπει όμως να έχεις ελεύθερο χώρο στο δίσκο που θέλεις να μετατρέψεις.

 

αν γράψεις σε command line : convert /? θα σου εμφανιστούν οι διαθέσιμες επιλογές.

 

Η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη (δεν μπορείς αφού κάνεις convert να ξαναπας σε fat32), εκτός κι αν χρησιμοποιήσεις μετά το Partition Magic (αλλά από ότι λένε κάποιοι υπάρχει πιθανότητα αποτυχίας)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού σας ευχαριστήσω θα σας μεταφέρω αυτά που έμαθα από τεχνικό και τα έκανα με επιτυχία. 8) Λοιπόν, μετατροπή δίσκου FAT32 σε NTFS σε windows Xp χωρίς να πειραχτεί το παραμικρό στο δίσκο:

1. Στο run γράφουμε cmd (βγαίνουμε σε dos)

2. Γράφουμε convert(κενό)c : (το όνομα του δίσκου που θα μετατρέψουμε με άνω κάτω τελεία χωρίς κενό ανάμεσα)(κενό)FS:NTFS (ολόκληρο δηλαδή είναι convert c: /FS:NTFS) και πατάμε enter

Υπάρχει περίπτωση να ρωτήσει ώστε να κάνει την αλλαγή στην επόμενη εκκίνηση. Πατάμε y (yes) και κάνουμε επανεκκίνηση. Ξεκινάει με μπλε οθόνη και αρχίζει την μετατροπή.

 

Εγώ τα κατάφερα, αλλά δεν φέρω καμμιά ευθύνη αν δοκιμάσετε το ίδιο. :lol:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου