Προς το περιεχόμενο

scsi cd rom και triton le


cos_dr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αχχχ...... Εχω τα akai cd της αρεσκείας μου, τα οποία όπως όλοι σίγουρα ξέρουμε περιέχουν partition σε μορφή raw, και ουσιαστικά είναι samples χαρτογραφημένα για layering σε αντίστοιχες νότες δημιουργώντας ένα multisample.

 

Το Le διαβάζει αρχεία akai όπως και όλα τα triton αλλά δυστυχώς μόνο μέσω της scsi θύρας που που που που που (ρε τάσο κόλλησε_

 

που παρέχεται μέσω της exb sampling board, (εγώ την έχω)

 

Αυτός ο πρόλογος είναι για να κατευθύνει τυχόν αρχάριους le-άδες για το πώς να τρέξουν akai δείγματα αν ψάχνονται :lol: :lol:

 

Τώρα έχω δύο ουσιαστικά τρόπους να το κάνω κατι που μου επιβεβαίωσε εξυπηρετικότατα το παιδί που απαντάει συνήθως για τέτοια θέματα στο bon studio, ναναι καλά (το καλό να λέγεται, δεν τους βρίζω μόνο)

 

Να το κάνω έμμεσα κάνοντας export σε .wav αρχεία το περιεχόμενο ενός akai cd και μετα να τα είσάγω ένα ένα μέσω smart media στο le, και να κάνω εγώ το multisample που θέλω, και να το σώσω σε Korg format, κατι που μου παίρνει χρόνο και μου τη σπάει ( θα μου πεί κάποιος , ρε μπαγλαμά μια φορά θα το κάνεις , τι κλαίγεσαι? :lol: )

 

Να το κάνω άμεσα αγοράζοντας ένα scsi cd rom , (εδώ ο φίλος του bonstudio με προειδοποίησε σήμερα, αστο μεγάλε μου λέει , δεν προκειται να βρείς εδώ και όντως το πρωι μετά από αρκετά τηλέφωνα δεν βρήκα)

 

Μήπως κανένας φίλος ξέρει που θα βρώ scsi cd rom?? Και πόσο πάει ?

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν βρεις τέτοιο cdrom θα είναι μεταχειρισμένο και μάλλον πολύ φθηνό, καθότι στις μέρες μας είναι μάλλον άχρηστα. Αλλά, το μεγάλο θέμα είναι ότι αφού το βρεις τι θα το κάνεις; Θα φορτώνεις τα "όργανα" του Akai, ή απλά μιλάμε για ένα τρόπο να περάσεις τα δείγματα στο korg και από εκεί και μετά να φτιάξεις τα δικά σου όργανα;

 

Αν μιλάμε για αυτό το δεύτερο, άστο καλύτερα, θα πήξεις.

 

Πάντως, δεν μπορώ να καταλάβω πως τολμάνε να λένε ότι το όργανο διαβάζει τις βιβλιοθήκες του Akai, όταν ο μόνος τρόπος να γίνει είναι να έχεις ένα SCSI cdrom, το οποίο μάλιστα δεν πουλάνε οι ίδιοι σαν αξεσουάρ... γι' αυτό τα έχω συχαθεί όλα... κομπιούτερ και πάλι κομπιούτερ...

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρίξε και μία ματιά εδώ:

 

http://www.storagereview.com/articles/200006/20000602CDRomRU2_1.html

 

Επίσης, θα ήθελα να πω προς όλους τους φίλους ότι όταν δεν βρίσκουμε κάτι στην Ελλάδα, αλλά το βρίσκουμε σε άλλη χώρα ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να το αγοράζουμε. Πρέπει κάποτε να καταλάβουν κάποιοι αντιπρόσωποι της πλάκας (πολύ συνηθισμένο φαινόμενο στα κομπιούτερ) να κλείσουν, ώστε να ανοίξουν άλλοι, καλύτεροι. Και μην ακούω κουφά για πιστωτικές κάρτες που δεν υπάρχουν κλπ, διότι οι ξένοι δίνουν πάντα αρκετούς τρόπους για να τους πληρώσεις.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι φίλε Wow!, αυτό που περιέγραψες ήθελα να κάνω, να φορτώνω τα akai κατευθείαν "χαρτογραφημένα" και μετά τα πράγματα είναι εύκολα.

 

Για το zip ο θέμα είναι οτι 1ον πως θα τα περάσω απο το cd στο zip και μετά ΄μάλλον δεν θα συνεργάζεται το πιο πιθανον με το triton.

 

Δεν πειράζει, πάλι καλά που το halion τα διαβάζει και αυτόματα τα κάνει σε wav σε ενα folder όπότε τα παίρνω από εκεί και τα ρίχνω στο triton αλλά πρέπει να τα ρίχνεις ένα ένα πράγμα πολύ βαρετό

O Influencer Των Συνθεσάιζερ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το le αναγνωριζει κανονικα το zip drive.Για να τα περασεις η θα τα μετατρεψεις σε wav με το cd-extract η οπως ειναι(μεσω υπολογιστη παντα).Ακομα πιο ευκολο ειναι να τα περασεις απο smart media.Εχεις πολλες λυσεις σε αυτο που θελεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου