Προς το περιεχόμενο

Snare drum service


SImon2000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα,

 

Μολις αποκτησα ενα ταμπουρο της Tama σειρα Imperial Star κατασκευασμενο το 1983 το οποιο εχει καταπληκτικο ηχο αλλα ενα καλο service θα το ηθελε (καθαρισμα lugs,ξεσκουριασμα,αλλαγη δερματων και σουρτινας)...Ξερουμε κανεναν στην Θεσσαλονικη που να το κανει αυτο?

Αν οχι,τι να προσεξω αν τελικα αποφασισω να το κανω μονος μου??

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάντο μόνο σου. Απλά φρόντισε να μην χάσεις τις βίδες. Για την σκουριά μπράσο και το πιο λεπτό μαλλί από σύρμα(στα μαγαζιά με εργαλεία) αρκούν με ελφρύ τρίψιμο. Καλό καθάρισμα και ελαφρύ λάδωμα με ένα λαδωμένο πανάκι των σπειρών των κλειδιών αφού αφαιρέσεις την σκουριά. Άμα έχουν σκουριάσει τα σύρματα της χορδιέρας,αλλαξέ την. Καλή επιτυχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά το να λύνεις το ταμπούρο όπως και τα υπόλοιπα τύμπανα για να τα καθαρίζεις λεπτομερώς είναι μια δουλειά που πρέπει να γίνεται κατα καιρούς και καλό θα ήταν να μάθεις να την κάνεις μόνος σου. Δεν είναι τίποτα δύσκολο, απλά λύνεις τα στεφάνια βγάζεις δέρματα και χορδιέρα, αλλάζεις οτι σου φαίνεται φθαρμένο, τρίβεις στεφάνια βίδες μηχανισμό χορδιέρας και γενικά όλα τα μεταλλικά μέρη με wd40 ή κάτι ανάλογο για καθαρισμό ξεσκούριασμα λίπανση και προστασία, καθαρίζεις τις άκρες και για κέλυφος του ταμπούρου με κάποιο προιόν ανάλογα αν είναι ξύλινο ή μεταλλικό. Απλά λίγη προσοχή στην επανατοποθέτηση της χορδιέρας όταν τελειώσεις για να βγαίνει σωστός ήχος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Απλά λίγη προσοχή στην επανατοποθέτηση της χορδιέρας όταν τελειώσεις για να βγαίνει σωστός ήχος.

 

Επειδή και εγώ με το ταμπούρο(mapex σειρά vxb,http://www.rockemmusic.com/product/mapex-vxb-drum-kit-rock-zildjian-cymbal-upgrade-cherry) έχω πρόβλημα δηλ.με τους διάφορους πειραματισμούς έχω την αίσθηση οτι η χορδιέρα έχει πάθει ταραχή, να την αλλάξω και να πειραματιστώ κι' άλλο ή να παω κατευθείαν σε αγορά άλλου ταμπούρου?Παρεπιπτόντως έχω ακούσει ίδια ταμπούρα σε διάφορα βιντεάκια και ο ήχος είναι (για μένα) εξαιρετικός.Εχω αλλάξει δέρματα με μεγάλη βελτίωση σε τομ και κάσα αλλά στο ταμπούρο κάτι δεν μου ακούγεται καλά(δηλ.αίσχος).....Να πω ότι με τα ακουστικά είναι σούπερ...Υπάρχει βέβαια αντίλαλος στο δωμάτιο αλλά τόση διαφορά?

Οπως έχει πει και ο μέγας Bob Gatzen: ''το snare drum είναι ή ο καλύτερος φίλος σου ή ο χειρότερος εχθρός σου'' βοηθείστε λοιπόν και μένα τον εντελώς άσχετο μήπως γίνει και δικός μου φίλος........

Ευχαριστώ και συγγνώμη εάν κούρασα, αλλά με απασχολεί αρκετά αυτό το πρόβλημα καθώς δεν ξέρω να κουρδίζω και προσπαθώ μόνο με το αυτί....

Υπάρχει κάποιος τεχνικός πχ ή κατάστημα,που μπορεί να κάνει ας πούμε αυτή την επισκευή?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μονο σωστό κούρδισμα πάνω - κάτω και προσπάθησε να δεις αν είναι σωστά η χορδιέρα τοποθετημένη [αν την έχεις πειράξει στο παρελθόν]. Επίσης και η χορδιέρα ρυθμίζεται απο εκείνη τη βίδα που έχει ο μηχανισμός (μπορεί κάποιος να μην το ξέρει). Θα ζοριστείς αλλά θα βγάλεις άκρη... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου