Προς το περιεχόμενο

κλειδια σε gibson lp studio


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλημερα

εχω μια gibson les paul studio με τα μαμισια κλειδια της εδω και 3 χρονια.

παρατηρω λοιπον πως στα κλειδια συμβαινει το εξης: στο σφυξιμο της χορδης θελουν λιγη παραπανω "δυναμη" ,απο τις περισσοτερες κιθαρες με τις οποιες εχω παιξει, για να ξεκινησουν να στριβουν, ενω στη συνεχεια στριβουν με πολυ μικρη αντισταση. Οταν ξεσφιγγω δε τη χορδη, στριβουν εξαρχης με πολυ μικρη αντισταση.

Δεν ξερω αν αυτο ειναι φυσιολογικο , αν ειναι ετσι απο κατασκευης τους, ή αν υπαρχει καποιο προβλημα.  Εμενα παντως μου δημιουργει πολλες φορες προβλημα στο κουρδισμα, και μετα απο καποια ωρα παιξιματος ή στη βαση της, αλλα και κυριως κατα τη διαρκεια του κουρδισματος στα λαιβ, οπου μπορει πχ. με ελαχιστη δυναμη το κλειδι να στριψει πολυ κλπ, με αποτελεσμα η διαδικασια να διαρκει παραπανω απο οσο χρονικο περιθωριο εχω.

 

Απλα με παραξενευει το γεγονος οτι σε μια φθηνη πλην ομως ΤΙΜΙΑ παλια pacifica  τα κλειδια της συμπεριφερονται αψογα, και μετα απο ενα μηνα στη βαση της το κουρδισμα ειναι σχεδον τελειο.

 

Να σημειωσω οτι η κιθαρα εχει να σεταριστει παρα πολυ καιρο, κατι στο οποιο οφειλονται σιγουρα τα περισσοτερα προβληματα του κουρδισματος, παρολα αυτο δεν νομιζω οτι αυτο επιρεαζει αυτη συμπεριφορα των κλειδιων..

 

Kαποιο tip/λυση, κατι να σφιξω/βιδωσω, κατι αλλο το οποιο χρειαζεται?

Θενξ προκαταβολικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτο θα ειναι η υστατη λυση..

το θεμα ειναι το εξης: ολα τα original κλειδια των studio ειναι και συμπεριφερονται ετσι, γιατι ετσι ειναι κατασκευασμενα και αυτα γουσταραν να βαλουν για καποιο λογο?

Ή υπαρχει καποιο προβλημα στη δικια μ κιθαρα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το κάθε κλειδί έχει μία βιδούλα που ενώνει τον άξονα με κεφάλι του κλειδιού δοκίμασε να σφίξεις η να χαλαρώσεις την βίδα μέχρι να έρθει στα ίσα του το κλειδί

 

σφίξιμο βίδας σημένει μεγαλύτερη αντίσταση όταν κουρδίζεις

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου