Προς το περιεχόμενο

HTML editor-Ασχετος ψάχνει βοήθεια


NemOOO

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλημέρα....

 

Έβαλα ADSL και εγώ και είπα μπας και αρχίσω να ασχολούμαι με ΗTML και γενικοτερα δημιουργία sites....Τα πράγματα είναι πιό δύσκολα για να φτιάξεις ένα αξιοπρεπές site....

 

Εχει κανείς καμιά ιδέα για λογισμικό που να μην χρειάζεται να ξέρεις HMTL για να δημουργήσεις sites.....

 

Ακόμα έχεις κανεις κανενα link η καμιά ιδεά για το πώς ανεβάζουμε sites στο internet....

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων....

 

 

:D

Time is just a fraction of the sine.......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Καταρχήν και χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, ψιλοχλωμό το βλέπω να φτιάξεις σοβαρό site χωρίς να μάθεις γλώσσα προγραμματισμού. Κάποια βασικά πράγματα γίνονται και με το Word ή το Frontpage αλλά δεν θα σε ικανοποιήσουν.

Προτείνω να αφήσεις την HTML και να στραφείς προς PHP και XML. Πολύ περισσότερα sites φτιάχνονται με αυτές πλέον παρά με την HTML (και το Noiz με PHP είναι φτιαγμένο αν δεν απατώμαι) και η PHP είναι και αρκετά εύκολη.

 

Σε ενημερώνω όμως ότι το να φτιάξεις και να ανεβάσεις ένα αξιοπρεπές site δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Πέρα από την καλή γνώση μιας γλώσσας (προϋποθέτει εμπειρία και αρκετές αποτυχημένες δουλειές πριν την καλή) πρέπει να διαθέσεις και χρήματα για να μπορέσεις να δεσμεύσεις χώρο για το site σου σε κάποιον server που θα το φιλοξενεί.

 

Αυτά και καλή τύχη... :wink:

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ με τον Αλχημιστή. Τα πακέτα PHP είναι πιο απλά.

Τώρα αν σώνει και καλά θέλεις να κάνεις site με HTML και θέλεις κάτι ποιοτικότερο του Frontpage διάλεξε το Dreamweaver (της Macromedia), οπλίσου με κουράγιο και διάθεσε αρκετές ώρες (και κανένα μαθηματάκι σε κανένα φροντιστήριο δεν θα ήταν άσχημο).

 

Πάντως τίποτα δεν είναι τόσο δύσκολο όσο αρχικά δείχνει. :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kατα πρωτον μπορεις και χωρις να γνωριζεις γλωσσα προγραμματισμου να καταπιαστεις με το FrontPage των Windows...ειναι πανευκολο

 

Δευτερον μπορεις να αγορασεις με ενα αρκετα λογικο ποσο το Xara Webstyle 4 ,το οποιο ειναι γελοιo στην χρηση του και επισης επικοινωνει αριστα με το Frontpage(εχει σχεδον τα παντα τα οποια χρειαζεσαι για το build enos site..templates,banners,headers κτλ)

 

Tριτον μπορεις να ασχοληθεις με το Dreamweaver,αν και για μενα δεν ειναι ιδιαιτερα ευχρηστο...

 

Τεταρτον θα ηταν πολυ καλο να μαθεις να χρησιμοποεις το προγραμμα Macromedia Flash,πανω στην τεχνολογια του οποιου χτιζονται τα περισσοτερα sites(flash enabled)..ειναι δυσκολο αλλα αξιζει!!!!

 

 

Αυτα για μια ερασιτεχνικη αρχη...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν από HTML Editors [WYSIWYG] είναι τίγκα ο τόπος. Μακριά από Frontpage, προτίμησε Dreamweaver [macromedia] ή το δωρεάν NVU [www.nvu.com].

Για να φτιάξεις site θα πρέπει να βρεις και δωρεάν hosting υπηρεσία [π,χ geocities ρίξε μια ματιά στο www.freestuff.gr για μερικά χρήσιμα links]ή να αξιοποιήσεις τα 5MB [συνήθως] που σου παρέχει ο ISP σου.

Σχετικά με τις αναφορές που γίναν σε PHP και XML παρότι αυτά είναι τα νέα trends στον σχεδιασμό, υποστηρίζονται από τα παραπάνω προγράμματα. Τώρα όσον αφορά το noiz και άλλα site - community based, συνήθως αξιοποιούν μια έτοιμη βάση / πλατφόρμα τα λεγόμενα CMS. Π.χ το noiz αξιοποιεί το περίφημο PHP - Nuke, ενώ υπάρχουν και άλλα αξιόλογα όπως το Xoops και το Mambo [τώρα joomla - joomla.gr].

Τα CMS είναι βολικά αν θέλεις απλά να έχεις το δικό σου site, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να τα ρυθμίσεις και να ανεβάσεις σε αυτά περιεχόμενο και μερικά themes [το απλοποιώ λίγο -γιατί όλα τα πράγματα θέλουν την δουλειά τους, πάντως είναι πιο εύκολο από το να γράψεις HTML/ PHP κώδικα from scratch και πιο αποτελεσματικό από το να χρησιμοποιήσεις τα templates του Dreamweaver/Frontpage]. Anyway, αν θέλεις να το ψάξεις γενικά... Google It θα βρεις μυριάδες πόρους.

Μια καλή πηγή για όλα τα διαθέσιμα CMS είναι τo opencms.com - http://www.opensourcecms.com/]

Αντε καλή επιτυχία.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια ειμαι ντιπ για ντιπ ασχετος με το θεμα , αλλα γιατι υποθετω οτι σιγουρα θα υπαρχουν ενα σωρο προτυπα σελιδων (preset) τα οποια ευκολα γινονται customized αναλογα με τις αναγκες του χρηστη και ολα καλα ολα ωραια, χωρις να γραψουμε κωδικα. πχ θελω να κανω ενα ηλ καταστημα και να εχει και φορουμ και αγγελιες και προσθηκη στο καλαθι και ολα αυτα τα γνωστα.

δεν υπαρχει ενα προγραμμα που να τα εχει ετοιμα και να τα διαλεγουμε εμεις και να κανουμε απλες επεμβασεις στην αισθητικε μονο (banners φοντα gif <<κλεμμενα>> flashakia απο τυπους που τα φτιαχνουν για να τα μοιραστουν στο διαδικτυο κλπ) και να προκυπτει κατι που να λειτουργει σωστα?

 

πειτε και πώς ανεβαζουμε σελιδες? με λεπτομερειες πλιζ δεν εχω κι εγω ιδεα. μου δωσανε και τζαμπα domain name και χωρο σε σερβερ για 2 χρονια απο την εταιρια που εκανα συμβολαιο για dsl αλλα δεν ξερω πως να ανεβασω κατι.πχ ενα αρχειο word που να γραφει under construction και καλα...!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

παιδια ειμαι ντιπ για ντιπ ασχετος με το θεμα ' date=' αλλα γιατι υποθετω οτι σιγουρα θα υπαρχουν ενα σωρο προτυπα σελιδων (preset) τα οποια ευκολα γινονται customized αναλογα με τις αναγκες του χρηστη και ολα καλα ολα ωραια, χωρις να γραψουμε κωδικα. πχ θελω να κανω ενα ηλ καταστημα και να εχει και φορουμ και αγγελιες και προσθηκη στο καλαθι και ολα αυτα τα γνωστα.

δεν υπαρχει ενα προγραμμα που να τα εχει ετοιμα και να τα διαλεγουμε εμεις και να κανουμε απλες επεμβασεις στην αισθητικε μονο (banners φοντα gif <<κλεμμενα>> flashakia απο τυπους που τα φτιαχνουν για να τα μοιραστουν στο διαδικτυο κλπ) και να προκυπτει κατι που να λειτουργει σωστα?

 

[/quote']

 

XARA WEBSTYLE 2 ,3 ,4...οτι καλυτερο για γρηγορα αποτελεσματα για καποιον που δνε γνωριζει γλωσσες κτλ...Εχει default templates,banners.headers.και εσυ απλα φτιαχνεις αυτο που θες!!!!!

Μιλαω ομως παντα σε επιπεδο που καποιος ειναι ερασιτεχνης....αντε και να ξερει και 2 πραγματακια :D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tριτον μπορεις να ασχοληθεις με το Dreamweaver' date='αν και για μενα δεν ειναι ιδιαιτερα ευχρηστο...

[/quote']

Διαφωνώ ότι δεν είναι εύχρηστο... Ίσα ίσα που το Dreamweaver μπορείς να το χρησιμοποιήσεις είτε σε Designer mode (σαν το Front Page) είτε σε Coder Mode όπου γράφεις κώδικα.

 

 

 

ταρτον θα ηταν πολυ καλο να μαθεις να χρησιμοποεις το προγραμμα Macromedia Flash' date='πανω στην τεχνολογια του οποιου χτιζονται τα περισσοτερα sites(flash enabled)..ειναι δυσκολο αλλα αξιζει!!!!

 

Αυτα για μια ερασιτεχνικη αρχη...[/quote']

Ερασιτεχνική αρχή λες εσύ το Flash? :lol:

 

Εγώ φίλε NemO*HardRock έχω να σου προτείνω το εξής:

μπες στο site http://www.w3schools.com/ όπου έχει tutorials για όλες τις γλώσσες που σχετίζονται με webdesign.

 

Ξεκίνα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με HTML, γιατί είναι η αλφαβήτα για κάθε Webdesigner. Αν τα "παίρνεις" εύκολα, σε 1-2 μέρες θα έχεις μπει στο νόημα.

Από εκεί και πέρα μπορείς να μπεις στα άδυτα της PHP ;)

 

PHP χωρίς βασικές γνώσεις HTML ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!

:D

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Λοιπόν για να μην μπερδευτείς περισσότερο και επειδή αν έχεις άγνοια επί του θέματος είναι δύσκολο εώς αδύνατο να γίνει εκμάθηση από το noiz μέσω posts, συν ότι μάλλον είσαι και τυχερός, κάνε μια βόλτα στο περίπτερο...

Ένα από τα κομπιουτεράδικα περιοδικά (όνομα δεν αναφέρω μην μου την πέσει ο πράκτωρ 007 eye ότι είμαι συντάκτης του και το διαφημίζω :D ), προσφέρει δωρεάν το WYSIWYG WEB Plus 7.0 συν ένα αναλυτικό άρθρο για το πώς θα το χρησιμοποιήσεις βήμα βήμα από το στήσιμο μέχρι ανέβασμα του site σου...είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσεις κι όταν με το καλό φτάσεις σε πιο βαθιά νερά, αν αισθανθείς ότι "πνίγεσαι" , οι ναυαγοσώστες του noiz είναι πάντα εδώ να σε βοηθήσουν...Την Pamela βέβαια μην την περιμένεις γιατί την απέλυσε ο yameth.. (αν και έχω σοβαρές υπόνοιες ότι απλά την κράτησε για προσωπική χρήση στην πισίνα του... :lol: )....

δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου