Προς το περιεχόμενο

All That Jazz


trolley

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για πρώτη φορά στα επτά χρόνια που συμμετέχω στο νοιζ, θα αναφερθώ σε κάτι με σκοπό να το διαφημίσω.

 

Αύριο Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, η εφημερίδα "Το Βήμα" θα περιέχει σε DVD τη ταινία "All That Jazz" (ελληνικός τίτλος : "Η παράσταση αρχίζει") του διακεκριμένου αμερικανού σκηνοθέτη, χορογράφου και χορευτή Bob Fosse (Μπομπ Φόσι).

 

O Φόσι είναι γνωστότερος στο ελληνικό κοινό από την πολυβραβευμένη ταινία "Καμπαρέ". Το "All That Jazz" θεωρείται να είναι το αριστούργημά του, το σημείο όπου η αγάπη του για το χορό και το musical συναντήθηκαν με μία απίστευτη ομάδα ηθοποιών,  μία (μάλλον αξεπέραστη) αντίληψη για το πως ο χορός μπορεί να κινηματογραφηθεί και μία (σίγουρα σπάνια) αντίληψη για το πως όλα αυτά μπορούν να συμβαίνουν σε μία ταινία με πυκνό σενάριο, έξυπνους διαλόγους, αυτοβιογραφικά στοιχεία και πολλά άλλα.

 

Το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό: ως νεαρότατος έφηβος είχα μπει στον πάλαι-ποτέ κινηματογράφο "Roxy" της πλατείας Κυψέλης μαζί με την μικρότερη αδελφή μου νομίζοντας ότι "πάμε σινεμά", ενώ στην ουσία πηγαίναμε για να σταμπαριστούμε από μία ασύλληπτου βάθους κινηματογραφική εμπειρία που μετά βίας είμασταν σε θέση να παρακολουθήσουμε, καθώς τα περισσότερα περιστατικά και δρώμενα έχουν εντελώς "ενήλικο" χαρακτήρα.

 

Στα χρόνια που μεσολάβησαν, είδα την ταινία πολλές φορές ακόμη, κατάπληκτος από το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη μικρές λεπτομέρειες που δεν είχα μέχρι πρότινος προσέξει.

 

Θα την είχα δει ακόμη περισσότερες, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: εδώ και χρόνια η ταινία είναι ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ, ειδικά η έκδοσή της που περιέχει ελληνικούς υπότιτλους. Έτσι η αυριανή ευκαιρία είναι - κατά τη γνώμη μου - αδιανόητο να αγνοηθεί.

 

Μην παρασύρεστε από την ιδέα ότι "δεν σας αρέσει" η μουσική τύπου "μιούζικαλ του broadway" ή σκέψεις τύπου "δεν με ενδιαφέρει το θέατρο" - τις συμμερίζομαι απόλυτα. Τα πραγματικά θέματα του All That Jazz, είναι η ζωή, η δημιουργικότητα, η οικογένεια, ο έρωτας και ο θάνατος - αυτά δηλαδή που αφορούν όλους μας.

 

Επίσης - για τ'όνομα του Θεού - μη πάτε να αναζητήσετε βιντεάκια στο YouTube, καθώς οι σκηνές λειτουργούν μόνο σε αλληλουχία και με τη σωστή προοπτική προς τη διάρκεια και την εξέλιξη της ταινίας. Απαιτούν δε, καλό ήχο (όπως κάθε μουσική ταινία).

 

Η ταινία κέρδισε 4 όσκαρ (όχι εκείνα που θα έπρεπε, αλλά τι να κάνουμε...), ενώ μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ:

 

http://www.imdb.com/title/tt0078754/

 

:)

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πραγματικά, αυτή η ταινία ήταν ένα σοκ - θα το τσιμπήσω το dvd, καλά που το αναφέρεις γιατι τις εφημερίδες τις έχω κόψει εδώ και καιρό....

 

Η μόνη αναφορά/κριτική που βρήκα στα ελληνικά είναι αυτή: http://www.cineman.gr/content/view/248/75/lang,el/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προκειται βεβαια για μια απο τις πλεον "σκοτεινες" ταινιες, σχετιζομενες με το θεαμα.

Αυτη και το "Lenny" του ιδιου ειναι εκπληκτικες ταινιες.

Αν ηταν ευρωπαικες παραγωγες, θα ειχαν τελειως διαφορετικο "στατους" στο κινηματογραφικο στερεωμα.

It's a shame stupidity isn't painful.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβερη ταινια,εξαιτιας της επελεξα τη μαρκα τσιγαρων μου (o πρωταγωνιστης καπνιζει με μανια αφιλτρα CAMEL... ;D )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φοβερη ταινια,εξαιτιας της επελεξα τη μαρκα τσιγαρων μου (o πρωταγωνιστης καπνιζει με μανια αφιλτρα CAMEL... ;D )

Καπνίζεις εσύ? Τότε εγώ είμαι ο SRV. :P

InfluenSir!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου