Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για αλλαγές σε Mesa Boogie Mark IV (B) Κεφαλή απο USA.


Προτεινόμενες αναρτήσεις

1ο μου ποστ σ αυτό το forum (οπότε δεν ξερω αν εχει ξαναρωτήσει καποιος κατι παρόμοιο).

 

Σκέφτομαι να αγορασω μια μεταχειρισμένη κεφαλή Mark IV (Β) που βρήκα στο ebay, απο USA και θέλω να ρωτήσω τι αλλαγές θα πρέπει να του κάνω (έχω ακούσει οτι χρειάζεται ή καποια αλλαγή για να χει main output 220v ή κάποιον μετασχηματιστή) και πόσο θα κοστίσει/τι συμφέρει περισσότερο.

 

Επίσης εχω βρει παλι στο ebay μια κεφαλή Mark IV (A) στην Αγγλία, αλλα 16 ετών μεταχειρισμένη και θεωρησα οτι ειναι παρα πολλα 16 χρόνια , αν και η κεφαλή εκτός απο ενα αλλαγμένο knob, δεν έχει ουτε γρατζουνιά.

Η usa κοστίζει 850€ μαζί με έξοδα αποστολής περίπου οπότε υπολογίζω γυρω στα 1150-1200 με όλους τους φόρους (απο το τελωνειο μου είπαν ότι ειναι ΦΠΑ+10%) και η UK κοστίζει 1100 χωρίς μεταφορικά και υπολογίζω άλλα 100 μεταφορικά, άρα πάνω κάτω έχουν ίδια τιμή.

 

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι καλύτερο να κάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και θεωρησα οτι ειναι παρα πολλα 16 χρόνια ....

 

 

...Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τι είναι καλύτερο να κάνω.

 

Παρα πολλα τα 16 χρονια? Μα ουτε καν προλαβε να ωριμασει, ;D εφηβεια περναει ακομα!

Τι να πουν και οι 9 στους 10 φεντερ που εχουν μεσο ορο ηλικιας πανω απο 35 χρονια  ;)

 

Εγω θα επαιρνα παντως την περιπτωση απο Αγγλια,ουτε μετατροπες σε ρευματα ουτε τιποτα,plug n play

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν είσαι τυχερός και ο US MarkIV έχει μετασχηματιστή τροφοδοσίας universal τότε η μετατροπή να παίζει στα 220V δεν είναι κάτι σοβαρό. Αλλά αν δεν είναι τότε πρέπει να αλλάξεις μετασχηματιστή (το οποίο κοστίζει) ή να βάλεις εξωτερικό step-down (το οποίο πρέπει να το κουβαλάς).

 

Αν γνωρίζει ο πωλητής μπορεί να στο πει αν τον ρωτήσεις. Αλλά μου φαίνεται λίγο δύσκολο γιατί είναι MarkIV που πουλήθηκε Αμερική. Οπότε δεν νομίζω να έχει universal primary.

 

Οπότε καλύτερα να πάρεις τον Αγγλικό. Ούτε μετατροπές ούτε τελωνεία. Και, 16χρόνια δεν είναι τίποτα. Ο αμερικάνικος πόσο χρονών είναι? Ρώτησες?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν όντως δεν είναι πολλά τα χρόνια (δεν είμαι και ειδικός απο mesa boogie) τότε ναι. Μήπως ξέρετε ηχητικά η Α type τι διαφορές έχει με την B type. Απ ότι διάβασα στο wiki η Α σταμάτησε να παράγεται το 1993 και μετά άρχισαν να βγαίνουν οι Β.

 

Ο usa λέει οτι βγήκε το 2001 οποτε είναι το πολύ 9 ετών. Και θα ρωτήσω τώρα κιόλας τον πωλητή.

 

EDIT: Θέλω να πω ότι και ο αγγλικός αγοράστηκε στο San Francisco και μετά ο πωλητής μετακόμισε Λονδίνο, και τον έφερε μαζί. Δεν ξέρω αν του άλλαξε κάτι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσεξέ το αυτό με τα 220V/110V. Αν είναι να τον πάρεις από Αγγλία για να έχει 220V και τελικά να παίζει στα 110, δεν λέει.

 

Εννοείται όσο πιο καινούργιος είναι ένας ενισχυτής τόσο το καλύτερο. Όσο παλιώνει τόσο πιο πιθανό είναι να έχεις προβλήματα. Βέβαια παίζει ρόλο και η χρήση που έχει κάνει ο πρώην ιδιοκτήτης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις μου απάντησε ο αμερικάνος και μου πε : "The amp is wired at 120V, so you

will need a 500 watt step down power converter in

order for it to run at 220V." οπότε αν υπολογίσω ότι θα μου βγει 1200 περίπου με φόρους, θέλω άλλα 100-200 (??) για μετασχηματιστή. Δεν ξέρω αν αξίζει τα λεφτά. Και δεν ξέρω που θα βρώ κάποιον που να τον περάσει. (Θεσσαλονίκη ας πούμε)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και δεν θα είναι original Mesa ο μετασχηματιστής. Οι οποίοι, είναι καλοί μετασχηματιστές κατασκευαστικά. Αλλά ένας copy με specs MarkIV.

 

Για original μην μπεις καν στον κόπο να ρωτήσεις πόσο έχει!  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μήπως ξέρει κανείς το step down αν αλλάζει καθόλου το tone; Γιατί αν είναι έτσι, εφόσον θα το έχω κυρίως στο σπίτι, δεν με πειράζει να το έχω με step down. (γιατί απ ότι είδα είναι πολύ φθηνά)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου