Προς το περιεχόμενο

Γιατι ειναι τοσο δυσκολη η εγγραφή μπουζουκιου ρε παιδ


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν μπορει να βοηθισει κανεις με ενα record που θελω να κανω αλλα δεν μπορώ να σεταρω  το μπουζουκι με την καμία το ενα μου βρωμάει το αλλο μου ξυνιζει , οταν πχ ρυθμισω στο eq  τα high , δε μου αρεσουν τα low μπουκωνουν κτλ η το αντιστροφο

προσπαθω με cubase - πυκνοτικο  τι plugin προτεινεται  και τι ρυθμισεις?  help me.. 

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Λοιπόν, μια φορά έγραψα μπουζούκι στη ζωή μου, είμαι άσχετος με το είδος, αλλά όσοι το άκουσαν (σχετικοί----από σκυλάδες μέχρι έντεχνοι) , είπαν καλά λόγια.

Το chain ήταν ως εξής –> μπουζούκι - > T.Bone SC400 mic  (πυκνωτικό) (direct στους 15 πόντους από το «όργανο» => DMP3 m-audio preamp => behringer Ub-802 mixer (μόνο για eq χρήση, λίγο περιορισμός των high frequencies - > κάρτα ήχου m – audio audiophile 192 -> cubase (χωρίς τίποτα) από Plugin.    Όλοι έκανα την ίδια παρατήρηση, πολύ ωραίος φυσικός ήχος. Τι να σου πώ εγώ....ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ 8) 8)

Θα στο έστελνα να το ακούσεις να δεις αν σου κάνει, αλλά δεν είναι δικό μου το κομμάτι, και πέρα από την παραγωγή ανέλάβα και την νομικά του κατοχύρωση (είναι από τους τύπους, που σε αντίθεση με εμένα,  ;D παίρνει στα σοβαρά τη μουσική του) , οπότε τα χέρια μου είναι δεμένα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατρχήν:

Τι πυκνωτικό έχεις?

Σε τί κάρτα ήχου θα γράψεις?

 

Κατά δεύτερον, το μικρόφωνο στο μπουζούκι θέλει μία απόσταση στα 30εκ και τοποθέτηση προς γέφυρα και λίγο πάνω, όχι καρφί μπροστά στην τρύπα γιατί δεν θα βγάλεις άκρη.

Επίσης όταν γράφεις με τον παραπάνω τρόπο, προσοχή στα tone control του reverb καθώς μπορεί να σου πριμάρει και να είναι απο εκεί και όχι απ'το eq.

Τέλος με ένα γραφικό 15άρι ή ακόμα καλύτερα 30άρι eq κατέβασε τέρμα κάτω όλα απο 9.5KHz και πάνω.

 

Αν σου γράφει με ελαφρός παραμορφωμένα μεσσαία θέλει άλλη διαδικασία.

Δες αυτά και βλέπουμε.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις λοιπων γράφω με akg perception 220 σε καρτα ηχου mackie  onyx satellite  και προενυσχιτη  ενα art tube mp (αναζητω φυσικο ηχο και οχι σκυλε )

πες μου και κανενα γραφικο eq αν μπορεις .

μπλουζάκι και άγιος ο θεος!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

περαν των οσων ανεφερεις οχταχορδε εισαι σιγουρος για το παίξιμο του μουσικού ,τον χώρο που ηχογραφήθηκε και τον χωρο και εξοπλισμο που γινεται η μίξη?

 

προσωπικα δεν βρηκα δυσκολίες στην εγγραφή του οργάνου αυτού .

 

για να γράψω φυσικό ήχο χρησιμοποιώ 2 μικρόφωνα ,το ενα να ειναι 15-20 εκ απο το σημειο που κολά το μπράτσο στο σώμα κοιτωντας φάλτσα  λίγο προς το ηχείο και το δεύτερο μικρόφωνο 15εκ μπροστα και πανω απο το δεξί χέρι του παίκτη κοιτώντας λιγο πριν το ηχείο . το δεύτερο μικ μπορει και να μην χρειαστεί .το βάζω αν θελω μεγαλύτερο πεδίο ή αν δεν κάθεται το οργανο με το ενα μικροφωνο στη μείξη ,βάζω το δεύτερο για phase eq μέχρι να εχω ικανοποιητικό αποτέλεσμα.    

 

και οπως αναφέρθηκε επάνω προσοχή στο ριβερμπ :)

καλο ειναι οταν ψαξεις για τον ηχο να εισαι με ακουστικά και να ψαχνεις με το μικροφωνο το σημειο που θα σε μαγέψει. αν απλα ακολουθέις οδηγιες δεν θα βγαλεις κατι το ομορφο αλλα κατι που απλα θα λειτουργει

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στην περιπτωση που θες κατι τετοιο.

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=181558.0

 

Το εγραψα με 2 57αρια σε ΧΥ 30-40cm και κορυφη τους τα τελευταια ταστα.

 

Δωσε μεγαλη βαση σε αυτο που λεει ο Korgy ως προς την ικανοτητα του

μουσικου. ;)

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου