Προς το περιεχόμενο

OXI ήχος στα ηχεία του pc σε σύνδεση Μίκτη Behringer 1204fx μέσω U


spirosd.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Xαίρετε!! Θα θελα τη βοήθειά σας λόγω ασχετοσύνης και παραπληροφόρησης.  Πρόβλημα από θέμα ήχου (δεν ακούω τίποτα από τα ηχεία του Η/Υ όταν βάζω κιθάρα-μικρόφωνο) σε κονσόλα Behringer 1204 fx  μέσω  USB U-control UCA200 μαζί δίνεται και ένα πρόγραμμα ηχογράφησης energy xt2.5 . Αντιθέτως όταν την συνδέω στον H/Y χωρίς το USB δηλ. μέσω main outputs από XLR σε μικρό καρφί ακούγεται κανονικά το μικρόφωνο και η κιθάρα.

 

Ο Η/Υ είναι παλιός ( Intel Pentium 4 CPU 2.80 GHz, 1.50 GB  RAM- onboard VIA Envy 24 Family Audio Controller WDM,  MPU-401 Compatible MIDI device) αλλά δεν νομίζω να ναι αυτό το πρόβλημα. Επιπροσθέτως τα ηχεία του Η/Υ είναι Α4 tech (με μικρό καρφί δεν θυμάμαι το μοντέλο) που για απλή χρήση που τα είχα δεν παρουσίαζαν πρόβλημα.

 

Επίσης (χαζή ερώτηση αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) υπάρχουν ηχεία monitor (ενεργά ή παθητικά) γύρω στα 250 ευρώ, που να είναι κατάλληλα για το σπίτι-κοντά σε Η/Υ  άλλα και για μικρό live το πολύ 50 ατόμων .

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από την περιγραφή σου καταλαβαίνω ότι δεν έχουν περαστεί σωστά οι drivers για τη USB κάρτα ήχου στον υπολογιστή.

 

Για να το τσεκάρεις, σύνδεσε την κονσόλα μέσω USB, κάνε restart στον υπολογιστή σου και πήγαινε στο Control Panel των Windows (που υποθέτω ότι τρέχει ο υπολογιστής σου), στην κατηγορία Audio Devices πρέπει να σου εμφανίζει τη USB κάρτα ανάμεσα στις συσκευές.

 

Αν δεν τη βλέπεις, ξαναπέρνα drivers και ενημέρωσέ μας για το αποτέλεσμα.

 

Επίσης (χαζή ερώτηση αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία) υπάρχουν ηχεία monitor (ενεργά ή παθητικά) γύρω στα 250 ευρώ, που να είναι κατάλληλα για το σπίτι-κοντά σε Η/Υ  άλλα και για μικρό live το πολύ 50 ατόμων .

Μιλάς για δύο χρήσεις που διαφέρουν πάρα πολύ μεταξύ τους οπότε είναι λίγο δύσκολος συνδυασμός. Αν μπορέσεις να βρεις monitors που είναι αρκετά δυνατά (μιλάω από θέμα έντασης) τότε ίσως να κάνεις δουλειά, πάντως το καλύτερο είναι να κάνεις λίγη υπομονή για να πάρεις κάποιο φτηνό PA σύστημα για τα μικρά live.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχήν ευχαριστώ για το ενδιαφέρον!

 

Και πριν κάνω restart  στο control panel- Sounds and Audio Devices- αναγνώριζε το u-control UCA200 ως USB audio codec.

 

 

Ξέχασα να αναφέρω ότι είχα περάσει τους ASIODrivers - BEHRINGER USB AUDIO Driver Win32 2.8.40 κάθε φορά που τους περνάω τους αναγνωρίζει αλλά μετά τους ψάχνω αλλά δεν τους βρίσκω (παίζουν κρυφτό !! ή είμαι άσχετος ). Και δεν ξέρω αν είναι ανάγκη να τους περάσω καθώς το manual του UCA200 αναφέρει ότι δεν χρειάζονται  drivers.

 

Σχετικά με τα monitors αρκετά δυνατά θεωρούνται από 100-150 RMS και πάνω; Φαντάζομαι διαφορετικό υλικό αυτά για  live και διαφορετικά αυτά για home studio αν έχετε να μου προτείνετε κάποιες μάρκες που μπορεί να παρέχουν αυτό το συνδυασμό τουλάχιστον όταν παίζουν σε  live για 50 το πολύ άτομα να τα ακούνε ο τραγουδιστής και ο κιθαρίστας αλλά να κάνουν και για το σπίτι. Ζήτω τα φώτα σας ευχαριστώ και πάλι.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου